Pystyykö Evertonin surkea puolustus pysäyttämään ManUn hyökkäyksen?

Sunnuntaina Valioliigassa pelataan neljä ottelua ennen kahden viikon maaottelutaukoa. Sunnuntain kierroksen aloittaa Old Traffordilla pelattava Manchester Unitedin ja Evertonin kohtaaminen. Kotijoukkue on päässyt pikku hiljaa takaisin pelipäälle, kun taas Evertonilla on ollut synkempää.

Manchester United – Everton klo 14.00 (MTV SPORT 1)

ManU palasi viime kierroksilla voittokantaan surkean Leicester 5-3 tappiopelin jälkeen, kun kotona kaatui West Ham 2-1. Vierailija Everton on pelannut alkukaudesta surkeasti, varsinkin omassa puolustuspäässä. Se on onnistunut päästämään sarjassa eniten maaleja (14) ennen tätä kierrosta. Lukema on todella kova, kun otteluita on pelattu vasta kuusi. Joukkue on pitänyt maalinsa tällä kaudella kerran koskemattomana, joten viiteen peliin 14 päästettyä on aika kova luku. Ei ihme, että joukkueen voittosarake näyttää tällä hetkellä vasta yhtä voitettua kamppailua.

Rooney ei pääse raidoistaan

Tarjoilu pelaa (Getty)

Tarjoilu pelaa (Getty)

Voitokkaassa West Ham-ottelussa suurinta porua herätti Wayne Rooneyn tyhmä ulosajo. Rooney pysäytti West Hamin vastahyökkäyksen hakien keltaista korttia, mutta tuomari oli hyvin hereillä ja heitti englantilaisen pelaajan pihalle törkeästä potkustaan. Ei ollut ensimmäinen kerta, ja tuskin viimeinen, kun Rooney törttöilee vastaavanlaisesti. Rooneyn poissaolo tietää jälleen peliaikaa pari peliä penkillä viihtyneelle espanjalaiselle taikurille Juan Matalle. Luultavammin Mata paikkaa Rooneyn jättämän aukon kiitettävästi ja voi olla, että ManUn hyökkäys jopa paranee taitavan Matan tullessa kentälle, kun Robin van Persie ja Falcao saavat nauttia Matan ja Di Marian tarjoiluista. Manageri Louis van Gaal luottaa Mataan.

”I have to choose. I will miss Wayne because he is the captain of the team but Mata can also play very well.” van Gaal www.manutd.com

Eurooppa liiga Evertonin rasitteena

Evertonin manageri Roberto Martinezilla on kova työ saada joukkueen puolustuspeli kuntoon. Toffees on hävinnyt Valioliigan historiassa 299. ottelua, joka on eniten kaikista seuroista. Haasteita joukkueelle tuo Eurooppa liiga, joka rasitti joukkuetta jälleen männä viikolla. Vierasreissu torstaina Venäjälle ei ole paras valmistautuminen ManU-otteluun, kun joukkueen tulisi harjoitella kotonaan puolustuksen organisointia. Everton ei ole ensimmäinen joukkue joka kyntää Valioliigassa, kun se joutuu raastamaan torstai-liigaa tasaisin väliajoin. Joukkueen kapean ringin ja loukkaantumisten takia Eurooppa liiga syö joukkuetta viikonlopun Valioliiga-otteluihin valmistautumisesta ja tämän voimme todeta jälleen sunnuntaina, kun ManU pääsee tuoreilla jaloilla haastamaan liverpoolilaisia.

Arvio:

10 edellistä kohtaamista: ManU - Everton 4-2-4

ManU lähtee otteluun selvänä suosikkina Evertonin tämän hetkisen surkean puolustamisen ja Eurooppa liigan rasituksen takia. Ilman kapteeni Rooneytä punaisten paholaisten hyökkäys saattaa tehdä jopa hakkelusta Evertonista. Jälleen kerran ManUn suurin kysymysmerkki on puolustuspelissä, kun Evans, Jones ja Smalling ovat poissa loukkaantumisten takia. Tämä tietää lisää peliaikaa topparina edellisessä ottelussa pelanneelle Marcos Rojolle ja pelikiellosta vapautuvalle Tyler Blackettille tai viime pelissä debytoineelle Pair McNairille. Ander Herreran loukkaantuminen tarkoittaa sitä, että Angel Di Maria siirtyy todennäköisesti keskikentän keskelle ja Antonio Valencia ja Juan Mata aloittavat laidoilla.

Myös Everton kärsii ikävistä loukkaantumisista, kun Ross Barkley on vielä pitkään poissa ja Kevin Mirallas koki edellisessä Valioliiga-ottelussa Liverpoolia vastaan ikävän reisivamman. Tämä tietää sitä, että Merseysiden derbyssä avauksessa viilettänyt Muhamed Besic avaa jälleen Toffeesissa, vaikka pelasi todella surkeasti kyseisessä ottelussa.

Veikkaan, että ManU harjaa maalirikkaan ottelun nimiinsä 3-1. Betsson tarjoaa ManUn vähintään kahden maalin voitosta kerrointa 2.55 ja veikkaamamme 3-1 tulos tuo panoksen takaisin 11.00 kertaisesti. Tsekkaa otteluun tarjolla olevat kohteet tästä.

Poissa:

ManU: Carrick, Evans, Smalling, Jones, Herrera, Rooney (pelikielto), Lingard, Young

Everton: Barkley, Mirallas, Pienaar 75 %, Coleman 75 %, Distin 75 %, McCarthy

Mahdolliset kokoonpanot:evertonManUmanuevert