Matkareportaasi Suomi–Unkari-pelistä – tunnetta, kenkiä ja pettymystä

Penkinlämmittäjät lopettaa ensimmäisen tuotantokautensa rytinällä, nimittäin matkareportaasilla. Kaksikkomme lähti Suomen isoimmalle kirkolle, eli Helsinkiin, nauhuri mukanaan ja tarkoituksena tallentaa Suomi–Unkari-matsin syvin olemus ja katsastus kulissien taakse. Tunne ja sen eri tilat tallennettiin sellaisina kuin ne ihmisistä huokuivat, aitoina.

Suomi lähti otteluun lohkonsa neljänneltä sijalta ja Unkari kolmannelta. Kamppailun osapuolien välillä oli eroa neljä pistettä. Kysessä oli siis niin kutsuttu kuolemanottelu Suomelle, mikäli se mieli vielä taistella EM-kisoihin pääsystä..

Repparissatoimittajat Atte Ruuttila ja Anssi Karjalainen selvittittivät onko päävalmentajaa Mixu Paatelaista kohtaan lauletut ”chantit” merkki joukkueen hylkäämisestä ja kuinka kova usko faneilla on Huuhkajia kohtaan. Reportaasi ottaa ensimmäiset askeleensa junasta käyden läpi ennakkofiilikset, marssin, itse pelin ja sen jälkitunnelmat.

Kannattajien tyytymättömyys Mixua ja Palloliittoa kohtaan oli selkeä. Laulut edellämainittuja tahoja kohtaa raikasivat ennen peliä toteutetulla marssilla ja pelin aikana. Ottelun jälkilöylyissä kourallinen faneja otti tukikohdakseen Palloliiton toimiston edustan ja osoitti mieltään chanttien ja lakanan merkeissä: ”Hävetkää s*****a”.

Kaiken kattava matkareportaasi on kuunneltavissa alapuolella olevasta linkistä.

Ensimmäinen tuotantokausi on siis purkissa. Haluamme kiittää kaikkia kuuntelijoita, palautteen antajia, aiheiden ehdottajia ja jokaista jotka ovat auttaneet meitä kehittymään ja viemään eteenpäin tuotetta nimeltä Penkinlämmittäjät. Seuraavalle tuotantokaudelle on tulossa muutoksia ja aivomyrskyt ovat olleet jo tähän mennessä erittäin lupaavia. Mikäli sinulla arvoisa kuuntelija on jotain kehittämisehdotusta, voit laittaa sen meillä Twitterin puolella käyttäjälle @Penkinlam tai spostiin [email protected].

Palaamme ääneen jälleen ensi kauden jaksoilla, ja meno tulee olemaan luokkaa dominoiva.

Hyvää kesää, nauttikaa jalkapallosta ja kiitos!

Toimittajat: Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Atte Ruuttila (@ARuuttila)