Mehmet Hetemaj tyytyväinen SJK:hon – Italian palkat yhä saamatta: ”Luvattiin maksaa”

Mehmet Hetemaj siirtyi Seinäjoelle ja SJK:hon tammikuussa Italian kolmostason AC Monzasta. Veikkausliigan viime kauden hopeajoukkueen toiminta on tehnyt pitkään Italiassa pelanneeseen keskikenttämieheen hyvän vaikutuksen.

– Tekeminen on ammattimaista. Kaikille on kentällä selvää, mitä yritämme missäkin tilanteessa tehdä. Pidän siitä, että yritämme avata peliä alhaalta asti emmekä lähde prässinkään alla roiskimaan.

– Vaikka se aiheuttaa välillä pallonmenetyksiä, niin meillä on hyvät ja nopeat puolustajat, jotka tietävät tasan tarkkaan mihin pitää sijoittua kun pallo on jollain tietyllä sektorilla.

Päävalmentaja Simo Valakari on istuttanut Hetemajn välittömästi keskikentän pohjalle. Mies on pelikentän lisäksi kotiutunut lyhyessä ajassa myös Pohjanmaalle erittäin hyvin.

– Seura hoiti asunnon ja muut kentän ulkopuoliset asiat nopeasti kuntoon. Olemme treenanneet todella paljon, joten aika on mennyt pääasiassa kotona ja hallilla. Olen toistaiseksi ehtinyt piipahtaa tasan kerran kaupungin keskustassa, kun kävin parturissa, käkkäräpää toteaa.

Hetemaj lähti Monzasta seuran talousvaikeuksien takia. Hänellä on sieltä edelleen saatavia.

– Monzasta soitettiin taas ja luvattiin maksaa. En kuitenkaan usko sitä ennen kuin rahat ovat tilillä, sillä saimme puolen vuoden aikana kuulla niin monta valhetta.

– Jos he maksavat pelaajille niin hyvä. Jos eivät, niin seura menee jossain vaiheessa konkurssiin, ja kaikki saavat rahansa muuta kautta. Silloin siinä menee vain paljon pidempään.

Hetemajn SJK kohtaa Veikkausliigan avauskierroksella 12.4 vieraissa FC Interin.