Barcelonalla vain yksi voitto Bayern Münchenistä – nyt vastassa siipirikkoinen Bayern

Mestarien liigan toisesta finaalipaikasta kamppailevat Barcelona ja Bayern München. Molemmilla joukkueilla on varmasti hyvin muistissa kahden vuoden takainen välierä, kun saksalaiset nuijivat Barcelonan peräti yhteismaalein 7-0.

Barcelonalla loistavat lähtökohdat

Barcelona lähtee keskiviikon otteluun todella hyvistä asetelmista. Joukkue on hävinnyt kuluvana vuonna vain kaksi ottelua: tammikuussa Real Sociedadille ja helmikuussa Malagalle. Yhteensä Barcelona on pelannut tämän vuoden puolella 29 ottelua, joista on saldona käsittämättömät 26  voittoa. Nyt katalooneilla on takana kuuden ottelun voittoputki maalierolla 23-1.

Tämä kolmikko on tulessa (Getty)

Tämä kolmikko on tulessa (Getty)

Puolivälierissä espanjalaiset raivasivat tietlään PSG:n yhteismaalein 5-1. Pariisilaisista ei lopulta ollut juurikaan vastusta, vaan kentällä nähtiin varsin yksipuolinen näytös. Barcelonan maaleista kolme viimeisteli Neymar, Luis Suarezin säestäessä kahdella täysosumalla.

– Tämä on todellisten raskassarjalaisten ottelu, mutta olen positiivinen. Tunnen Pep Guardiolan ja tiedän, että sieltä voi tulla yllätyksiä jotka mutkistavat asioita. Kauden aikana olemme käsitelleet erilaisia ongelmia ja yllättävät vastustajat ovat tulleet tutuiksi, Barcelonan valmentaja Luis Enrique kommentoi tulevaa ottelua UEFAn sivuilla.

Vaikka Lionel Messi ei onnnistunutkaan maalinteossa pariisilaisia vastaan, niin argentiinalainen on ollut jälleen totutun kovassa iskussa.

– Messiä ei voi pysäyttää. Häntä vastaan käytetään kaikenlaisia puolustajia, mutta tällä hetkellä häntä ei voi pysäyttää, hän on liian hyvä. Messiä voi yrittää rajoittaa, että pysäyttää pallon ennen kuin hän saa sen, mutta edes silti häntä ei voi pysäyttää, Bayernin päävalmentaja Guardiola kommentoi entistä suojattiaan, ja jatkoi.

– On vaikea löytää heikkouksia Barcelonasta. Yritämme maksimoida vahvuutemme ja löytää heiän heikkoutensa. Barcelonan pelaajat ovat olleet yhdessä pitkään ja tuntevat toisensa hyvin.

Barcelona pääsee otteluun lähes parhaalla kokoonpanolla. Sivussa on ainoastaan akillesvammasta kärsivä Jérémy Mathieu.

Lisämausteen peliin tuo Bayernin päävalmentaja Guardiola, joka oli pitkään Barcelonan peräsimessä ja tunteekin seuransa kuin omat taskunsa.

– Minusta Bayern on muuttanut hieman tyyliään, kun Guardiola tuli valmentajaksi. Hän on säilyttänyt positiiviset asiat ja lisännyt oman kosketuksensa. He ovat epäilemättä yksi Euroopan parhaista joukkueista. Emme kuitenkaan ajattele Pepin voittamista: haluamme voittaa Bayernin: yhden Euroopan kuuluisimmista joukkueista. Pidän sanasta ”tripla”, suorastaan rakastan, mutta tiedän että voimme jäädä myös ilman palkintoja, Enrique kommentoi viitaten samalla joukkueensa mahdollisuuksiin voittaa tripla. Barcelona johtaa La Ligaa kahden pisteen erolla Real Madridiin. Lisäksi katalonialaiset kohtaavat toukokuun lopussa Copa Del Reyn finaalissa Athletic Bilbaon.

Saksan mestari Bayern München tappioputkessa

Bayernin edellinen vierailu Barcelonassa päättyi saksalaisten juhliin (Getty)

Bayernin edellinen vierailu Barcelonassa päättyi saksalaisten juhliin (Getty)

Bayern saapui Barcelonaan varsin ristiriitaisissa tunnelmissa. Joukkue onnistui varmistamaan kolmannen peräkkäisen Bundesliigan mestaruuden. Nyt saksalaisjätti on tosin kahden ottelun tappioputkessa. Ensin tuli takkiin Dortmundilta rankkarikilpailussa ja lähtö Saksan cupista. Viikonlopun liigaottelussa taas Bayer Leverkusen oli parempi maalein 2-0.

Saksalaisia on vaivannut loukkaantumiset pitkin kautta ja joukkue kohtaakin Barcelonan varsin siipirikkoisena. Sivussa ovat Holger Badstuber, David Alaba, Arjen Robben, Franck Ribéry, Sebastian Rode ja Tom Starke. Lisäksi Robert Lewandowskin pelaaminen on vielä epävarmaa.

Välierissä Bayern tiputti Porton. Portugalilaiset antoivat yllättivät voittamalla ensimmäisen osaottelun kotonaan 3-1, mutta Bayern näytti toisessa osassa kaapin paikan. Joukkue teki kentällä mitä halusi ja takoi 40 minuutissa pallon viisi kertaa Porton maaliin. Lopulta yhteismaalit oli 7-4 saksalaisten hyväksi.

– Olin täällä monta vuotta ja tämä on ensimmäinen kerta kun palaan. Tiesin, että jos valmennan isoja seuroja, niin oli mahdollisuus että palaan. En ole täällä kuitenkaan muistelemassa, vaan tekemässä työtäni. Haluan meidän pelaavan hyvin täällä sekä Münchenissa.

– Minua on aina kohdeltu täällä hyvin, mutta olemme nyt täällä tehdäksemme töitä. Kukaan ei ole koskaan voittanut Barcelonaa pallonhallinnassa. Se joukkue on luotu sitä varten. Keskiviikkona tulee oleaan vaikeaa ottaa palloa heiltä. Pidämme kuitenkin oman tyylimme ja pelaajat tekevät mitä valmentaja haluaa heidän tekevän. Katsotaan kumpi selvittää tiensä finaaliin, Guardiola kommentoi tuntojaan UEFAn sivuilla.

Historia on ottelussa saksalaisten puolella. Edellisestä kahdeksasta kohtaamisesta Euroopan kentillä Bayern on voittanut viisi, kaksi kertaa on pelattu tasan ja ainoastaan kerran voiton on korjannut Barcelona.

Ottelun kulku

Barcelona lähtee ottelun hirmuvireessä, mutta takaraivossa on varmasti vielä parin vuoden takaiset tapahtumat. Espanjalaiset haluavat hyvän tuloksen kotikentältään, joten hyökkäysintoa tuskin tulee puuttumaan. Bayern on vahvimmillaan kotikentällä, joten vieraita ei varmasti haittaisi, vaikka otteluparin ratkaisu siirtyisi toiseen osaotteluun. Joukkue pyrkiikin lähtökohtaisesti pitämään oman pään puhtaana.

Molemmat joukkueet perustavat pelinsä vahvaan pallonhallintaan, joten on mielenkiintoista nähdä, että kumpi tulee lopulta ottamaan pallollisen hallinan keskiviikkona. Barcelona saa jalkaille ykköskokoonpanon, joten he lähtevät kotiotteluun lievästi suosikkina.

Bayern ei peruuttele oikeastaan ikinä, mutta siipirikkoinen kokoonpano voi pakottaa vieraat normaalia puolustavampaan peliin. Mario Götzen ja Lewandowskin kaltaiset nopeat pelaajat taitavat nopean vastaiskupelin.

Barcelona tulee varmasti erityisesti ottelun alussa kovalla höyryllä saksalaisten kimppuun ja pyrkii prässäämään korkealta. Kova ratkaisunhalu tulee kuitenkin avaamaan tilaa vieraille, mutta Barcelona osaa pitää paketin tiiviinä, joten maalipaikoilla tuskin juhlitaan kummassakaan päässä.

Vedonlyönti

Meidän näkemyksemme mukaan parhaat kohteet otteluun löytyvät erikoisvedoista. Luis Suarez on ollut hirveässä vireessä paukuttaen viisi maalia viimeiseen kahteen peliin. Mies pääsee nauttimaan joukkuetovereidensa uskomattomasta tarjoilusta ja saa maalipaikkoja jokaisessa ottelussa. Suarezin maali saa kertoimen 2.60, mikä on pakko poimia lapulle.

Kohteiden ja kertoimien lähteenä on käytetty Betsson.comia