FC Barcelona yksimielinen suosikki triplamestariksi – ”Tällaista Barçaa ei olla nähty edes Guardiolan aikana”

Tuoreessa Penkinlämmittäjien jaksossa toimittajakaksikko perkaa viikonloppuna pelattavan Mestarien liiga -finaalin pala palalta. FC Barcelona on vahva mestarisuosikki, mutta myös Juventuksella on omat vahvuutensa.

Luis Enriquen valmentaman FC Barcelonan tie finaaliin on ollut vakuuttava. Joukkueen heikot esitykset talvella ovat kevään mittaan kääntyneet huikeiksi. Hyökkäyskolmikko Lionel Messi-Luis Suárez-Neymar on yksi tämän hetken kuumimmista.

Italian mestari Juventus on niin ikään ollut kevään, ja kenties koko kauden suurimpia yllättäjiä, sillä monen vuoden tauon jälkeen se on pystynyt haastamaan Euroopan kärkiseurat. Siitä kertoo muun muassa Real Madridin tiputtaminen välierävaiheessa.

Penkinlämmittäjät kertoo, missä Barcelonan pelilliset vahvuudet tässä ottelussa ovat ja miten se tulee niitä hyödyntämään ”Vanhaa rouvaa” vastaan. Luis Enrique on nimittäin tehnyt pelaamiseen uudistuksia, joita ei nähty edes Josep Guardiolan ajan Barcelonassa.

Miksi Barcelonalta on tosiaan niin vaikea riistää palloa korkealla prässillä?

Lisäksi puhutaan nuorten pelaajien siirtomaailmasta jalkapallossa. Nuoria pelaajia ostetaan suurilla summilla seuroihin, ja heitä seurataan sen jälkeen kuin suurennuslasin alla.

Lahjakkuuksille kuuluukin antaa odotuksia, mutta ollaanko nyt jo menty yli tämän asian kanssa? Nuoret jalkapalloilijan kehityksen saattaa pysäyttää äkillinenkin vastoinkäyminen, ja sen seuraukset voivat jopa päättää uran. Esimerkkejä on paljon.

Ruuttila ja Karjalainen peräänkuuluttavat seuroilta henkistä valmennusta myös siirtoasioissa.

Penkinlämmittäjät suosittelee kaikille uusiin maihin siirtyvien pelaajien ottavan vastuuta myös sopeutumisesta. Tapojen, kielen ja kulttuurin opetteleminen on avainasemassa, kun uuteen seuraan ja maahan sopeudutaan.

Jakso on kuunneltavissa alapuolella olevasta linkistä.

Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila) ja Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen)