Jättiläiset kohtaavat jälleen: Real Madrid ja PSG taistelevat lohkovoitosta

Real Madridin ja PSG:n kahden viikon takainen kohtaaminen oli varsin tyypillinen jättiläisten mittelö. Molempien raudanlujat puolustukset pitivät pintansa eikä todellisia huippupaikkoja nähty. Tiistaina taistellaan lohkon voitosta, joten varsinkin Real Madrid tullee avaamaan enemmän omaa peliään. Tämä taas tietää lisää tilaa ranskalaisten laadukkaalle hyökkäyskalustolle.

Rafael Benitezin syksyn murheena on ollut lukuisat avainpelaajien loukkaantumiset. Real Madrid ei ole ensimmäisten otteluiden jälkeen saanut kertaakaan parasta mahdollista avausta kasaan, mutta joukkueen syksy on ollut tulosten valossa erinomainen.

Real Madrid on vallannut La Ligan piikkipaikan, kun  kymmenen kierroksen jälkeen on kasassa on24 pistettä. Barcelonalla on tasapisteissä, mutta madridilaiset ovat  edellä huikean 24-4 maalieron turvin. Madridilaiset ovat myös ilman tappioita Mestarien liigassa.

Edellisen PSG-kohtaamisen jälkeen Real kaatoi sekä Celta Vigon että Las Palmasin maalein 3-1. Joukkueen verkkoon tehtiin ensimmäistä kertaa tällä kaudella kahdessa peräkkäisessä ottelussa maali. Kiko Casilla pelasi Las Palmasia vastaan kauden ensimmäisen pelinsä Valkoisten maalilla.

Benitez on hionut joukkueen puolustuspelin huippuunsa. Real Madridin otteet eivät ole olleet niin maagisia kuin valkoinen baletti on kauneimmillaan ollut, mutta tulokset puhuvat puolestaan. Kovin taistelu pelipaikoista on juuri puolustajien tonteilla. Loukkaantumiset ovatkin osuneet juuri hyökkäyspäähän, mikä on syönyt tehoja pois. Realilta löytyy kuitenkin tarpeeksi paljon laajuutta rosterista, jotta joukkue on pystynyt kääntämään tiukat ottelut edukseen.

Real Madridin todennäköinen avauskokoonpano

Näyttökuva 2015-11-03 kello 3.23.08

Gareth Bale ja Karim Benzema ovat edelleen loukkaantumisten myötä sivussa. James Rodriguez tekee vastaavasti paluun kokoonpanoon. Taitavan kolumbialaisen edellinen ottelu on tosin elokuulta, joten avaukseen hänellä ei vielä ole asiaa. Rodriguez on ehtinyt pelata kuluvalla kaudella vasta yhden täyden ottelun, jossa syntyikin heti kaksi maalia ja yksi maaliin johtanut syöttö.

Sergio Ramos ja Keylor Navas jättivät viikonlopun ottelun väliin varotoimenpiteenä, mutta kaksikko on jälleen mukana tiistaina. Navas on ottanut miehekkäästi vastaan haastavan Real Madridin ykkösmaalivahdin tontin ja costaricalainen on pelannut loistavasti. Navas on päästänyt pelaamissaan 12 ottelussa ainoastaan kolme osumaa. Puolustajista tiistaina on sivussa Daniel Carvajal, jonka lisäksi Alvaro Arbeloan pelaaminen on epävarmaa. Realilla riittää oikean laitapuolustajan tontille kuitenkin laatua, sillä kesän hankinta Danilo on esiintynyt varsin miehekkäästi pelaamissaan kuudessa ottelussa.

Angel Di Maria tekee tiistaina paluun Stantiago Bernabeulle ensimmäistä kertaa lähtönsä jälkeen. Kuva: AOP

Angel Di Maria tekee tiistaina paluun Stantiago Bernabeulle ensimmäistä kertaa lähtönsä jälkeen. Kuva: AOP

PSG lähtee tiistain kamppailuun haastajan asemasta. Real Madrid ei ole hävinnyt kotikentällään lähes 14 kuukauteen, joten pariisilaisten voitto on todella suuren taistelun takana.

Real Madrid hallinnee avausotteluun nähden enemmän palloa, mikä sopii vieraille. PSG osaa kääntää peliä todella nopeasti ja Zlatan Ibrahimovic pystyy viimeistelemään kovalla prosentilla.
PSG on totutusti Ranskan Ligue 1:ssä piikkipaikalla. Eroa hopeasijalla majailevaan Lyoniin on 12 kierroksen jälkeen jo peräti 10 pistettä. PSG:llä on kasassa kymmenen voittoa ja kaksi tasuria maalierolla 26-6.

Kahden viikon takaisen kohtaamisen jälkeen PSG nappasi hallitut voitot St. Etiennestä ja Rennesistä. Jälkimmäisessä ottelussa päävalmentaja Laurent Blanc lepuutti avainpelaajian ja muun muassa Zlatan katseli koko ottelun penkiltä.

Pariisissa ollaankin valmiina tiistain huipputärkeään kohtaamiseen. PSG on voittanut kolme Ranskan mestaruutta putkeen ja kauden onnistuminen mitataankin nykyään euromenestyksen perusteella. PSG:n tie on katkennut kolmena keväänä putkeen puolivälierissä ja seuran rikkaat qatarilaisomistajat janoavat pidemmälle.

PSG:n todennäköinen avauskokoonpano

Näyttökuva 2015-11-03 kello 3.25.57

David Luiz on missannut neljä edellistä ottelua loukkaantumisen myötä, mutta brasililaisen pitäisi olla pelikunnossa tiistaina. Sen sijaan Javier Pastore ja Marquinhos ovat loukkaantumisten takia kokoonpanon ulkopuolella.

Arvio

Vaikka molempien joukkueiden hyökkäyskalustot ovat maanosan kärkeä, niin maalijuhlia ei ole syytä odottaa toisessakaan kohtaamisessa. Real Madrid ja PSG puolustukset ovat erinomaisesti organisoituja eikä ylimääräistä tilaa löydy milliäkään. Erikoistilanteet nousevatkin entistä merkittävämpään rooliin.

Real Madrid on kotikentällään aina ennakkosuosikki eikä pari poissaoloa muuta tilannetta tiistain osalta. Real olisi voitolla lähes varmasti lohkon ykkönen, joten espanjalaiset lähtevät varmasti hakemaan voitto selvästi edellistä kohtaamista enemmän. Betsson tarjoaa otteluun peräti 133 kohdetta ja kotijoukkueelle kertoimen 1.75, mikä kelpaa mainiosti vetolapulle.

Ottelu alkaa kello 21.45. Voit seurata ottelua tunnin ennakkostudion kera Viasat Sport Finland -kanavalta tai Viaplay -palvelussa. Viasat näyttää kanavillaan sekä Viaplayssa keskiviikkona myös ottelut Astana – Atletico Madrid, Mönchengladbach – Juventus sekä Manchester United – CSKA Moskova. Astana – Atletico Madrid alkaa jo kello 17.00.

Kansikuva: All Over Press