Mestarien liigan ennakko: Chelsea-Galatasaray

Galatasarayn Aurélien Chedjou oli ensimmäisen osaottelun parhaimpia pelaajia (Getty)

Galatasarayn puolustaja Aurélien Chedjou oli ensimmäisen osaottelun parhaimpia pelaajia (Getty)

Ensimmäinen osaottelu joukkueiden välillä päättyi 1-1, kun Fernando Torres vei siniset ottelun alussa 0-1 johtoon. Galatasarayn puolustaja Aurélien Chedjou tarjosi istanbulilaisille mahdollisuuden jatkopaikan metsästykseen iskemällä tasoitusmaalin toisella puoliajalla kulmapotkusta. Chelsea lähtee toiseen osaotteluun kotikentällään Stamford Bridgellä ennakkosuosikkina tehden avausottelussa Istanbulissa tärkeän vierasmaalin.

Ensimmäisen osaottelun kooste:

http://youtu.be/iVwg8LHb_o8

Chelsealla edessä tärkeä viikko

Chelsealla on kotiottelussa kovat paineet, koska heidän on edettävä tästä parista jatkoon. Joukkueen keskittyminen taisi olla jo tiistain ottelussa, kun se hölmöili lauantain Valioliigan ottelussa Aston Villan vieraana 0-1 tappion. Joukkue oli kuriton ja siitä osoituksena kaksi ulosajoa Willianille ja Ramiresille. Chelsean manageri Jose Mourinho otti tappion tyylilleen epätavallisesti yllättävän tyynesti. Hän ei lähtenyt syyttämään tappiosta tuomareita, vaan jakoi kunniaa kotijoukkue Villalle.

”It was a difficult match against a difficult opponent” Mourinho totesi Villa tappion jälkeen.

Chelsea johtaa tappiosta huolimatta Valioliigaa, ja he kohtaavat Galatasaray ottelun jälkeisenä lauantaina Valioliigan kärjen osalta erittäin tärkeässä Lontoon paikallisottelussa kotonaan Arsenalin.

Mourinho mietteliäänä (Getty)

The Happy One oli mietteliäänä Istanbulin illassa (Getty)

Rankaiseeko Drogba vanhalla kotistadionillaan?

Galatasarayn hyökkääjäkolossi Didier Drogba sanoi ennen otteluparia, että hän saa kunnian pelata molemmat osaottelut kotikentällään. Drogba pelasi Chelseassa vuosina 2004-2012 parhaat jalkapallovuotensa tehden 226 ottelussa peräti 100 maalia ja ratkaisi mm. vuoden 2012 Mestarien liigan voiton Chelsealle. Chelsean puolustus tuntee norsunluurannikkolaisen metkut ja hän jäi ensimmäisessä osaottelussa John Terryn ja Gary Cahillin pihteihin. Drogba on vaarallisimmillaan erikoistilanteissa ja Galatasaraylla on mahdollisuus vierasmaaliin juuri erikoistilanteista, koska Chelsean erikoistilannepuolustaminen on ollut tällä kaudella muuten hyvin kurinalaisen puolustuksen heikoin osa-alue. Galatasaray hankasi viikonloppuna vieraissa 0-0 tasapelin Karabuksporin vieraana ja on Turkin liigassa toisena viisi pistettä johtavaa Fenerbahcea perässä.

”Chelsea have an 80% chance of going through,”

Galatasarayn valmentaja Roberto Mancini luottaa ottelun alla samoihin metkuihin kuin virkaveljensä Mourinho.

Drogba tykkäsi Chelseasta (Getty)

Drogba rakastaa Chelseaa. Nyt hän yrittää pudottaa heidät Mestarien liigasta (Getty)

Ottelun asetelmat

Chelsea lähtee kotikentällään otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Sen hyökkäyskalusto on erittäin vaarallisen nopea, ja jos kärkipelaajat osuisivat vielä paremmin tolppien väliin, olisi tulos entistäkin murhaavampaa. Chelsean kärki Samuel Eto’o huilasi viikonlopun Valioliigaottelun pienen loukkaantumisen takia samoin kuin David Luiz. Molemmat ovat takaisin harjoitusvahvuudessa ja todennäköisesti ainakin Eto’o aloittaa tiistaina Chelsean avauksessa. Galatasarayn mahdollisuudet ovat vastahyökkäyksissä ja kärkipelaajien Didier Drogban ja Burak Yılmazin on pistettävä harvoista paikoista pallo reppuun, jos istanbulilaiset haluavat elätellä toiveita jatkopaikoista. Galatasaraylla on vaaralliset erikoistilanteet hollantilaisen taikurin Wesley Sneijderin toimesta ja tässä on myös Galatasarayn sauma iskeä arvokas vierasmaali. Todennäköisesti Chelsea tulee hallitsemaan palloa ja vyöryttämään hyökkäyksiä kohti Fernando Musleran maalia. Chelsean hyökkäys tekee tarvittavat maalit ja Mourinho virittää puolustuksensa totuttuun kilpikonna-moodiin. Näin siniset vievät ottelun 2-0 ja etenevät jatkoon.

Ennakoidut kokoonpanot:

Chelsealta poissa: Nemanja Matic (edusti alkulohkovaiheessa Benficaa), Mohamed Salah (edusti alkulohkovaiheessa Baselia), loukkaantuneet Ashley Cole ja Marko van Ginkel.

Chelsea 4-2-3-1:

Cech; Azpilicueta, Cahill, Terry, Ivanovic; Ramires, Lampard; Hazard, Oscar, Willian; Eto’o

Galatasaraylta poissa: loukkaantuneet Eray IscanSemih KayaAydin Yilmaz ja Emre Colak.

Galatasaray 4-4-2:

Muslera; Telles, Balta, Chedjou, Eboue; Sneijder, Inan, Melo, Hajrovic; Drogba, Yilmaz

Kertoimia otteluun (Betsson):

Chelsea-Galatasaray 1,39 – 4,80 – 8,55

Chelsea -1 2,03

yli/alle 2,5 maalia 1,77 – 2,10

Tekeekö Samuel Eto’o ottelussa maalin: kyllä 2,05