Real Madrid on lyöty jälleen kanveesiin – Ronaldolta sopii odottaa ihmeitä

Real Madridin leirissä oltiin haljeta onnesta, kun Mestarien liigan puolivälierät arvottiin. Madridilaiset saivat vastaansa Wolfsburgin, joka oli tiputtanut pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella Gentin.

Ennen ensimmäistä koitosta odotukset nousivat entisestään, kun Los Blancos kaatoi yllättäen Barcelonan vieraskentällä maalein 2-1. Wolfsburgin kausi Bundesliigassa on vastaavasti mennyt penkin alle, sillä joukkue majailee europaikkojen ulkopuolella kahdeksannella sijalla.

Madridilaisten hymy hyytyi avauskohtaamisessa kuitenkin nopeasti. Ricardo Rodriguez viimeisteli ensin rangaistuspotkusta ottelun avausmaalin ja 25 minuutin kohdalla Maximilian Arnold tuplasi saksalaisten johdon. Kyseessä oli kauden ensimmäiset Keylor Navasin päästämät maalit Mestarien liigassa. Nollaputki kesti peräti reilut seitsemän ottelua.

Real Madrid lyötiin voittoisan El Clasicon jälkeen hyvin nopeasti ja rymisten takaisin kanveesiin. Madridilaisten kausi on ollut täynnä takaiskuja ja menestystoiveet onkin suunnattu pitkälti sieniliigan suuntaan, vaikkakin La Ligassa ero Barcelonaan on kutistunut neljään pisteeseen. Kautta on tosin vain kuusi kierrosta jäljellä, joten madridilaiset himoitsevat kuumimmin historiallista 11. Mestarien liigan voittoa. Saksassa unelma sai pahoja säröjä.

Real Madrid valmistautui tulevaan kamppailuun kukistamalla kotikentällään Eibarin maalein 4-0. Valkoiset kierrättivät kokoonpanoaan paljon ja monia avainpelaajia säästeltiin tiistaille kauden toistaiseksi tärkeimpään otteluun.

Madridilaiset lähtevät kamppailuun haastavista lähtökohdista, mutta kotikenttä tasoittaa asetelmia. Espanjalaiset näyttivät olevan ajoittain ongelmissa varsin märäksi kastellulla Volkswagen Arenan nurmella. Real Madrid on hävinnyt kotikentällään marraskuun jälkeen ainoastaan kertaalleen, kun Atletico Madrid kävi helmikuun lopulla ryöstämässä pisteet maalein 0-1. Pelkkä tappion välttäminen ei kuitenkaan ilahduta Realia, vaan joukkue tarvitsee ennen kaikkea maaleja.

Ottelun kulku

Real Madrid on tiistaina haastavan tilanteen edessä. Mikäli vierailijat onnistuvat edes kertaalleen maalinteossa, niin Realin on iskettävä nahkakuula vähintään neljästi saksalaisten verkkoon. Sekään ei toki olisi mahdottomuus, kun kyseessä on Real Madrid.

Zinedine Zidane korosti ennen ottelua antamissaan haastatteluissa, että Realin ei ole pakko hakea maalia hullun lailla heti alussa, vaan ranskalainen alleviivasi nimenomaan kärsivällisyyttä. Se voi olla fiksu ratkaisu, sillä Wolfsburgilla on käytettävissään Julian Draxlerin ja André Schürrlen kaltaisia nopeita pelaajia, jotka ovat parhaimmillaan iskiessään haavoittuvaan puolustukseen vastahyökkäyksistä.

Real Madridin yksi kauden suurimmista heikkouksista on ollut puolustuksen ja pohjan välinen heikko yhteistyö. Realilta on puuttunut oikeastaan Xabi Alonson lähdön jälkeen laadukas keskikentän ankkuri, joka avaa peliä erinomaisesti, mutta raataa ja repii tärkeitä katkoja puolustuksen edessä. Casemiro on nykyjoukkueesta ehdottomasti paras tässä roolissa ja brasilialainen onkin saanut viime otteluissa enemmän vastuuta. Tähän akilleen kantapäähän Wolfsburg yrittäneekin iskeä tiistaina.

Real Madrid tullee pitämään palloa valtaosan peliajasta, kun taas vierailijat keskittyvät kyttäämään teräviä vastaiskuja. Ottelun avauspuolisko on luultavasti varsin varovainen, kun Real pyrkii hakemaan maltillisesti avausmaalia, mutta ennen kaikkea välttämään pakan leviämistä puolustuksen suhteen.

Madridilaisten hyökkäyskalusto on hurja ja sen pitäisi pystyä kotikentällään iskemään pallo kahdesti Wolfsburgin verkkoon Avainasemassa onkin, että pystyykö Real pitämään oman pakettinsa tiiviinä ja miten hyvin joukkue kykenee estämään vieraiden vaaralliset vastaiskut.

Arvio

Ottelun ensimmäinen puoliaika tullee olemaan varsin varovainen. Mikäli saksalaiset onnistuvat tekemään kamppailun avausmaali, niin luvassa voi olla varsin runsasmaalinen kamppailu. Real on ollut kuitenkin Keylor Navasin johdolla kotonaan rautaa, joten madridilaisilla on kaikesta huolimatta kohtalaiset mahdollisuudet jatkopaikkaan. Cristiano Ronaldo oli avauskohtaamisessa surkea, mutta portugalilainen ei pelaa yleensä kahta huonoa ottelua putkeen. Ronaldo on jälleen ärsytetty median toimesta, joten luvassa voi olla jälleen lusitaanin show. Real Madrid eteneekin Ronaldon johdolla jatkoon yhteismaalein 3-2.

Ottelu alkaa kello 21.45. Voit seurata kamppailua Viasat Sportilta tai Viaplay -palvelusta.

Kansikuva: Getty