Real Madrid vierailee Roomassa – kumman valmentajanvaihdos vetää pidemmän korren?

Mestarien liiga jatkuu keskiviikkona ja illan herkkupala on AS Roman ja Real Madridin kohtaaminen Roomassa. Molemmat joukkueet lähtevät kamppailuun tuoreiden päävalmentajien opein ja roomalaiset pyrkivät toistamaan kuuden vuoden takaiset tapahtumat. Roomalaiset tiputtivat tuolloin Real Madridin jatkosta juuri Luciano Spalletin johdolla. Lisäksi Penkinlämmittäjät ruotivat podcastissaan illan molemmat otteluparit.

Zidanen ensimmäinen testi

Real Madridin kausi on ollut tuulinen, vaikka kausi alkoikin mainiosti. Rafael Benitezin miehistö päästi kauden 11 ensimmäisessä La Ligan ja Mestarien liigan ottelussa vain kaksi maalia. Valtakunnassa näytti kaikki olevan hyvin, mutta pian kurssi kääntyi laskuun.

Real Madrid hävisi lokakuussa ensin Sevillalle ja heti seuraavassa liigaottelussa Barcelonalle tylysti 0-4. Benitezin asema alkoi hiljalleen käydä tukalaksi ja kun otteisiin ei tullut merkittävää parannusta, niin espanjalainen sai kenkää heti vuoden vaihtumisen jälkeen.

Tilalle nostettiin organisatiossa jo valmiiksi ollut Zinédine Zidane. Ranskalaisen alaisuudessa madridilaiset ovat voittaneet kuudesta sarjaottelustaan viisi ja pelanneet tasan Real Betisin vieraana. La Ligassa Zidanen suojatit majailevat kolmannella sijalla neljä pistettä Barcelonaa perässä, vaikka katalonialaisilla on ottelu vähemmän pelattuna.

Madridin leirissä kauden menestystoiveet onkin suunnattu pitkälti Mestarien liigan suuntaan. Joukkue selvitti tiensä A-lohkon voittajana jatkoon, kun kuudesta ottelusta irtosi viisi voittoa ja yksi tasapeli. Ainoa pistemenetys tuli lohkon hopeasijalle sijoittuneen PSG:n vieraana ja pariisilaiset olivatkin molemmissa kohtaamisissa pelillisesti niskan päällä. Sen sijaan Shakhtar Donetskin ja Malmö FF:n Valkoiset hoitivat rutiinilla. Esimerkiksi Malmö kaatui päätöskierroksella maalein 8-0.

Valmentajanvaihdos piristänyt myös Roomaa

Keskiviikon kotijoukkueen AS Roman kausi on ollut lähes identtinen Real Madridin kanssa. Roomalaiset aloittivat kauden mainiosti ja joukkue oli Serie A:n kärjessä kymmenen kierroksen jälkeen.

Meno alkoi kuitenkin hiljalleen hyytyä ja Roma voitti yhdeksästä peräkkäisestä sarjaottelustaan ainoastaan kaksi. Vuonna 2013 joukkueen peräsimeen tullut Rudi García sai kenkää ja tilalle palkattiin seuraa vuosina 2005-2009 valmentanut Luciano Spalletti. 56-vuotiaan valmentajan edellinen pesti oli Pietarin Zenitissä, josta tuli potkut reilun neljän vuoden jälkeen vuonna 2014.

Spallettin paluu Roomaan on ollut onnistunut. Kuva: Getty

Spallettin paluu Roomaan on ollut onnistunut. Kuva: Getty

Spallettin taival Roman peräsimessä ei alkanut toivotusti, kun avausottelusta tuli tasapeli Hellas Veronaa vastaan ja seuraavasta koitoksesta Juventus korjasi täyden pistepotin. Neljästä seuraavasta ottelusta irtosi kuitenkin voitot ja Roma majailee tällä hetkellä Serie A:n neljännellä sijalla. Eroa sarjakärki Juventukseen on kymmenen pistettä.

Mestarien Liigasta Roma selvitti tiensä jatkoon E-lohkon hopeasijalta, vaikka kuudesta ottelusta irtosi ainoastaan yksi voitto. Barcelona nappasi helpon lohkovoiton, mutta Roma taisteli toisesta jatkopaikasta tiukasti Bayer Leverkusenin ja Bate Borisovin kanssa. Bayer Leverkusenin oli tyytyminen kuudella pisteellä kolmanteen sijaan, sillä italialaiset kuittasivat jatkopaikan paremman keskinäisten otteluiden maalieron turvin.

Miten ottelussa käy?

Real Madrid on saanut Zidanen alaisuudessa peliinsä rentoutta ja joukkueesta huokuu halu pelata managerille. Monet tähtipelaajista ovat hurjassa liidossa ja Real on tykittänyt edellisessä kuudessa ottelussa peräti 23 täysosumaa. Näistä Cristiano Ronaldo sekä Karim Benzema ovat viimeistelleet seitsemän mieheen.

Gareth Balen kausi on ollut mainio. Walesilainen on tehnyt viidessä edellisessä ottelussaan yhdeksän maalia, mutta laiturin murheena on ollut loukkaantumiset. Bale on keskiviikkonakin sivussa pohjevamman myötä. Realin riveistä puuttuu loukkaantumisten myötä myös Pepe, kun taas Marcelon pitäisi olla toipunut loukkaantumisesta jälleen pelikuntoon.

Real Madrdidin oletettu avauskokoonpano (4-3-3):

Näyttökuva 2016-02-17 kello 2.13.53

Romassa kamppailuun lähdetään luottavaisin mielin. Spalletti on saanut joukkueen pelin toimimaan paremmin ja miehellä on kokemusta Real Madridin pudottamisesta. AS Roma nimittäin pudotti Real Madridin kauden 2008-09 Mestarien liigan pudotuspeleissä yhteismaalein 4-2 Spallettin toimiessa päävalmentajana. Roma sai otteluun myös miellyttäviä uutisia sairastuvalta, kun ikiroomalaiset Francesco Totti sekä Daniele De Rossi ovat palautuneet pelikuntoon.

AS Roman oletettu avauskokoonpano (4-2-3-1):

Näyttökuva 2016-02-17 kello 2.23.24

Real Madridilla on ollut ongelmia erityisesti vieraskentillä. Joukkue on voittanut La Ligassa 11 vierasottelustaan ainoastaan viisi. Real on tehnyt vierasotteluissaan vain kahdesti yli kaksi maalia, mikä on varsin poikkeuksellista madridilaisille. Näistäkin molemmat tuli heti kauden alussa. Romalla on sen sijaan luistanut kotipeleissä. Joukkue on hävinnyt Serie A:n 12 kotiottelustaan ainoastaan yhden. Mestarien liigan alkulohkossakin Roma kukisti kotikentällään Bayer Leverkusenin ja pelasi tasan sekä Barcelonan että BATE Borisovin kanssa.

Roma luottaneekin tiiviiseen alakertaansa keskiviikkona. Zidanen miehistö on pelannut totutusti hyökkäysvoittoista peliä, joten valkoiset tulevat ottamaan hallitsemaan palloa. Realin puolustus saa kuitenkin olla tarkkana Mohamed Salahin kanssa, joka on viimeistellyt kuluvalla kaudella kahdeksan maalia 27 ottelussa eikä tule päästämään espanjalaisia helpolla. Madridilaisten hyökkäyskalusto on hurja, mutta joukkue tietää pystyvänsä ratkaisemaan otteluparin kotikentällään. Vierailijat lähtevät otteluun ennakkosuosikkina, mutta maalijuhlia ei ole syytä odottaa.

Tulosveikkaus: 0-2

Ottelu tulee suorana Viasat Sport Finland -kanavalta sekä Viaplay -palvelusta.

Alta pääset kuuntelemaan Penkinlämmittäjien arvion illan otteluparista. Lisäksi kivikova kolmikko ennakoi illan toisen otteluparin Gent-Wolfsburg.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/penkinlammittajat/penkinl%C3%A4mmitt%C3%A4j%C3%A4t-s03e02-mestarien-liigan-nelj%C3%A4nnesv%C3%A4lier%C3%A4t-part-2/ width=100% height=120 hide_cover=1 light=1]

Facbook: Penkinlämmittäjät
Twitter: @Penkinlam

 

Kansikuva: Getty