Vetonurkkaus: Mestarien liigan finaalissa aineksia klassikoksi – ja tasaiseksi sellaiseksi

Viaplay LogoMestarien liiga -kausi huipentuu Kiovan illassa 26.5. – Katso Liverpoolin ja Real Madridin välinen finaali suorana Viaplay-palvelussa.

Kiinnostaako futiksen MM-kisat paikan päällä? – Voita matka jalkapallon MM-finaaliin Moskovaan!

Eurooppalainen jalkapallokausi lähenee loppuaan. Monen joukkueen pelit ovat jo pelattu, mutta kaksi parasta on vielä jäljellä. Edessä on enää otteluista suurin ja kaunein – Mestarien liigan finaali. Mennään pitemmittä puheitta suoraan asiaan.

Real Madrid – Liverpool: X (Betsafe: 4,00)

Kiovan illassa yhteen iskevät Euroopan kenttiä suvereenisti viime vuosina hallinnut Real Madrid ja tämän kauden viihdyttävimpiin joukkueisiin kuuluva Liverpool. Ottelusta löytyy myös historiallista merkittävyyttä: Real on kaikkien aikojen menestynein seura Mestarien liigassa, kun taas Liverpool on menestynyt englantilaisseuroista parhaiten. Zinedine Zidanen valkopaitainen ryhmä on finaalissa ennakkosuosikki, mutta Jürgen Kloppin porukalla riittää aseita madridilaisten horjuttamiseen.

Ennakkoasetelmat ovat herkulliset: Cristiano Ronaldo on keväällä palannut tutulle huipputasolleen ja johtaa Mestarien liigan maalipörssiä 15 osumallaan. Kolmea seuraavaa sijaa miehittääkin Liverpoolin paljon puhuttu hyökkäystrio Mohamed Salah – Roberto Firmino – Sadio Mane. Kolmikko on osunut tämän kauden Chämppärissä yhteensä 29 kertaa, joten maalintekopotentiaalia löytyy molemmista joukkueista yllin kyllin.

Liverpoolin tunnusmerkiksi muodostuneet nopeat vastahyökkäykset ovatkin juuri se ase, millä Kloppon ryhmä voi iskeä madridilaisia vastaan. Toisaalta Los Blancosin jalkapalloperheessä vallitseva voittamisen kulttuuri ja valtava kokemus ovat jotain, mitä punapaidoilla ei vain ole. Liverpoolin edellinen esiintyminen Mestarien liigan finaalissa löytyy yli kymmenen vuoden takaa, vuodelta 2007.

Virgil van Dijkin hankinta on osoittautunut äärimmäisen tärkeäksi Liverpoolin menestyksen kannalta. Hollantilaisen johdolla punapaitojen puolustus on kevätkaudella tiivistynyt huomattavasti, joten Realkaan ei tule pääsemään finaalissa helpolla. Mikäli finaalista kuitenkin tulee maalintekokilpailu, voimme silti odottaa tasaista kamppailua, sillä hyökkäysvoimaa löytyy molemmista joukkueista riittämiin.

Me näemme finaalin hieman tasaisempana kuin kertoimet antavat ymmärtää, joten vetovalinnaksi muotoutuu risti. Kun kerroin on vielä näin suuri, on tasapeli täysin perusteltu valinta – ja ottelun viihdearvoa ajatellen ehkä myös toivottu lopputulos.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa myös ottaa Facebook-sivumme haltuun, ensimmäisten tykkääjien kesken arvomme 50 euroa pelirahaa!

Kansikuva: Getty Images