Vetomiehet: Kärpät venyttävät ratkaisua

Vetomiehet on kirjava joukko vedonlyönnistä kiinnostuneita henkilöitä, jotka pyrkivät tekemään harrastemaista vedonlyöntiä voitollisesti. Välillä lirvahtaa myös asiakeskustelun puolelle. Lisää jauhantaa ja vetoseurannan löydät Vetomiesten Twitter-tililtä. 

Keskiviikko oli vedonlyönnin osalta kaksijakoinen päivä. Huutelimme Atléticon nylkevän Leverkusenin elävältä, mikä oli täydellinen virhearvio. Jälkikäteen on helppo todeta astuneemme harhaan, sillä Atléticolla tai Leverkusenilla ei ollut käytännössä minkäänlaista motivaatiota heittää kaikkea peliin. Atlétille olisi riittänyt jatkopaikkaan kahdenkin maalin tappio, Leverkusen puolestaan myönsi tosiasiat ja lähti ensisijaisesti pelaamaan hyvää yksittäistä ottelua.

Lopulta Lerverkusen oli jopa lähempänä voittoa, eikä Atléti ollut lähelläkään.

Yksikköpanostuksessa mitattuna kuitenkin keskiviikon pääpeli Monaco voittaa ja molemmat tekevät maalin -kohde tuli kuitenkin nätisti kotiin mahtikertoimella 3.85, mikä käänsi illan reilusti voitolliseksi.

Torstain osalta tilanne on hieman kinkkisempi, sillä hyviä pelikohteita on vaikea löytää. Oikeastaan ainoa, mikä herättää edes vähän kiinnostusta kerrointen valossa on HIFK:n ja Kärppien säälipleijereiden toinen osaottelu. HIFK oli ottavana osapuolena Raksilassa kaksi erää, mutta onnistui kääntämään pelin tasoihin ja ottamaan ensimmäisen kiinnityksen Teemu Erosen jatkoaikamaalilla.

HIFK hallitsi runkosarjassa kaksikon keskinäisiä kohtaamisia vieden ne nimiinsä voitoin 5–1. Kärppien ainoa voitto tuli Nordiksella helmikuussa.

Kahdelle jättiläiselle kaikki muu paitsi suora pudotuspelipaikka oli valtava takaisku. Kärppien osalta laskusuhdannetta osasi odottaa, niin rajusti joukkue on uusiutunut kahden edelliskauden aikana. HIFK sen sijaan lähti kauteen isoin tavoittein ja joukkue oli jopa suurin mestarisuosikki Tapparan ohella.

Miten illan ottelussa sitten käy? Me pyrimme tarkastelemaan eilisen ottelun tapahtumia, minkä perusteella oli jopa pieni vääryys, että IFK sai kammettua ottelun jatkoajalle.

HIFK on asetettu selkeähköksi suosikiksi todennäköisyyksien valossa. Esimerkiksi sekä Betsafella että Unibetilla kerrointen valossa suoran kotivoiton todennäköisyydeksi on laskettu noin 46 %. ML-kertoimissa kotijoukkue on arvioitu jo aivan liian suureksi suosikiksi, Betsafe yli 60 % ja Unibetilla karvan verran alle.

Meidän papereissamme HIFK on korkeintaan noin 53-54 % suosikki voittamaan ottelun jatkoaika huomioiden. Kärpillä on kausi katkolla, ja vaikka koko kausi huomioiden oululaispoppoo on ollut vieraissa heikko, runkosarjan lopussa oli havaittavissa jo parempaa.

Me otamme peleihin pienellä Kärppien ML-voittoa Unibetin tarjoamalla kertoimella 2.22.

Pelivalinta Liigaan

klo 18.30 HIFK-Kärpät, klo 18.30
ML Kärpät @ 2.22, 1u (linkki vie suoraan Unibetin kotimaisen kiekkosarjan kertoimiin)

Kuva: AOP