Wolfsburg – Man United – Punaiset paholaiset selkä seinää vasten

YLE tarjoaa tiistai-iltana huippujännittävän kamppailun, kun Wolfsburg ja Manchester United ratkovat Mestarien liigan B-lohkon jatkopaikkoja. Lohkon ennakkosuosikki ManU on vaikeassa paikassa, kun vain voitolla se pystyy pitämään avaimet omissa käsissään. Lisäksi joukkue kärsii lukuisista loukkaantumisista, eikä hyvin kotikentällään esiintyvä Wolfsburg tule antamaan tuumaakaan periksi. Lohkon toisessa ottelussa PSV lyö kapuloita rattaisiin ja hakee täyttä pistepottia CSKA:n isäntänä. Miten ManU:n käy?

Lohkossa kimurantti tilanne

B-lohkossa lähdetään viimeiselle pelikierrokselle todella kutkuttavissa asemissa. Wolfsburg on lohkon piikkipaikalla yhdeksällä pisteellä, perässä tulee Manchester United kahdeksalla pisteellä ja jatkopaikoista taistelee vielä lohkon kolmannelta sijalta löytyvä PSV, jolla pisteitä on seitsemän. CSKA on menettänyt mahdollisuutensa jatkoon, koska se on onnistunut keräämään vain neljä pistettä. Venäläisillä on silti panosta, sillä voitto PSV:n vieraana oikeuttaisi lohkon kolmanteen sijaan ja paikkaan Eurooppa-liigan jatkopeleissä.

Wolfsburgilla ja ManU:lla on lohkovoitto vielä omissa käsissään, kun keskenäisen ottelun voittaja varmistaa jatkopaikan lohkon ykkösenä. Tasapeli avaisi vielä teoreettiset saumat PSV:lle voittaa lohkon, mikäli se onnistuisi nujertamaan CSKA:n vähintään kahdella maalilla.

Wolfsburg jatkaa pudotuspeleihin tasapelillä, mutta ManU tarvitsee viimeiseltä kierrokselta vähintään yhtä monta pistettä, kuin mitä PSV kerää. PSV:n voitto ja ManU:n tasapeli tarkoittaisivat Punaisten paholaisten karsiutumista jatkopeleistä. PSV:n voitto ja ManU:n voitto pudottaisivat Wolfsburgin jatkosta.

Wolfsburg on ollut vahva kotikentällään

Generated by IJG JPEG Library

Bas Dost on Wolfsburgin paras maalintekijä. Kuva: Getty.

Wolfsburgin kenraaliharjoitus otteluun ei sujunut parhaalla mahdollisella tavalla, kun Borussia Dortmund haki 1–2-lukemin vierasvoiton Volkswagen Arenalta. Tuo oli Wolfsburgin kauden ensimmäinen kotitappio tämän kauden Bundesliigassa. Kahdeksasta kotiottelusta sillä on nyt kasassa kuusi voittoa, yksi tasapeli ja yksi tappio.

Vieraskentällä peli ei ole sujunut yhtä hienosti ja Bundesliigan sarjakärki Bayern on karannut jo 15 pisteen karkumatkalle ja sarjan toiselta tilata löytyvä Dortmundkin on jo 10 pisteen päässä. Wolfsburg on tällä hetkellä sarjassa viidentenä.

Wolfsburg ei kärsi suuremmin loukkaantumisista ja manageri Dieter Hecking pääsee rakentamaan avauskokoonpanoaan melko ehjästä materiaalista. Toppari Felipe Lopez on varmasti sivussa ottelusta ja keskikenttämies Luiz Gustavon pelikunto on vielä arvoitus.

Manchester United kärsii pahoin loukkaantumisista

Manchester United on puolustanut koko kauden hienosti, mutta sen hyökkäyspeli on ollut todella heikkoa. Viikonlopun kamppailu Old Traffordilla West Hamia vastaan kuvasi hyvin joukkueen nykymenoa, kun ottelu päättyi 0–0-tasapeliin. Vahvan puolustuspelaamisen ansiosta ManU on säilynyt Valioliigassa hyvissä asemissa ja on vain kolmen pisteen päässä sarjaa sensaatiomaisesti johtavasta Leicester Citysta.

Ahtaalle Mestarien liigan alkulohkossa ajautunut ManU on entistä enemmän pinteessä, kun katsoo joukkueen loukkaantuneiden pelaajien listaa. Louis van Gaal on joutunut jättämään reissusta pois seuraavat nimet: Luke Shaw, Wayne Rooney, Antonio Valencia, Marcos Rojo, Phil Jones, Ander Herrera ja Morgan Schneiderlin. Nuori puolustaja Paddy McNair on joukkueen mukana, mutta hänen pelikuntonsa ei ole varmaa.

Ottelun kulku

during the UEFA Champions League Group B match between Manchester United FC and VfL Wolfsburg at Old Trafford on September 30, 2015 in Manchester, United Kingdom.

Louis van Gaalilla on mietittävää loukkaantumisten suhteen. Kuva: Getty.

Kenttätapahtumiin vaikuttaa paljon se, että Manchester United lähtee hakemaan voittoa ja Wolfsburgille kelpaa hyvin tasapeli. ManU on varmasti ottelun alussa aktiivisempi joukkue ja napannee pallonhallinnan itselleen. Wolfsburg tiedostaa vierailijansa ongelmat hyökkäyspäässä ja on varmasti käynyt läpi miten heidät pidetään pois hyviltä maalipaikoilta. ManU:n taustajoukot todennäköisesti kelailevat läpi nauhoja Dortmundin voitosta Volkswagen Arenalla ja pyrkivät hakemaan samoja elementtejä oman joukkueensa peliin.

Ottelusta on helppo povata vähämaalista ja avainkysymykseksi nouseekin ManU:n hyökkäysten tehokkuus. Mikäli Punaisten paholaisten hyökkääminen on totutun hidasta ja ideatonta, ei isäntien ole vaikea puolustaa maalitonta tasapeliä ja varmistaa sen myötä omaa jatkopaikkaansa. Lisäksi vastaiskut voivat luoda Wolfsburgille paikkoja päästä itse tekemään maalin, joka vaikeuttaisi ManU:n työnsarkaa entisestään.

Mikäli kentän laidalta kuuluu iloisia uutisia PSV:n ja CSKA:n välisestä ottelusta, voivat Wolfsburg ja ManU pelailla sopuisan tasapelin ja jatkaa molemmat pudotuspeleihin. Toisaalta taas, jos PSV siirtyy johtoon ottelussan, pakottaa se van Gaalin joukot hakemaan maalia riskilläkin ja se voi tehdä ottelusta vauhdikkaan ja luoda tilanteita molempiin päätyihin.

Jos ManU saa vihdoin hyökkäyspeliään toimimaan, on sillä mahdollisuus voittaa ottelu ja koko lohko. Muussa tapauksessa se tarvitsee apuja CSKA:lta.

Mahdolliset avauskokoonpanot

Wolfsburg:

wolkkari

Manchester United:

manu

Tulosveikkaus: 1–1

Ottelu näytetään suorana YLE TV 2 -kanavalla klo 21.35 alkaen.

Kansikuva: Getty.