Mestarien liigan finaaliennakko: Atléticon vallankumouksen suuri näytös

Lauantai-iltana kaikkien eurooppalaista jalkapalloa seuraavien katseet kääntyvät kohti Milanoa ja San Siroa. Espanjan pääkaupungin kaksi suurseuraa, Real Madrid ja Atlético de Madrid, iskevät yhteen Mestarien liigan finaalissa. Penkinlämmittäjät-podcast ennakoi finaalin pelilliset asiat ja kertoi vinkit, mitä ja ketä kannattaa lauantaina seurata.

Yhdistävänä tekijänä molempien joukkueiden pelaamisessa on keväällä ollut se, että sekä kuninkaallisten että punavalkoisten peli on parantunut, mitä pidemmälle kausi on edennyt.

Himpun verran enemmän se on näkynyt Zinedine Zidanen luotsaamassa Real Madridissa, jonka hyökkäyspelaaminen on saanut täysin uusia ulottuvuuksia Rafael Benítezin korpivaellusajan jälkeen. Useat joukkueen pelaajat ovat hehkuttaneet ”Zizoun” antamia vapauksia hyökkäyspelaamisen osalta.

Atléticon leirissä puolestaan luotetaan Diego Simeonen tarkasti hiottuun pelitapaan. Pallottomana pelatessaan joukkue prässää vastustajaa usealla eri tasolla ja iskee tarpeen vaatiessa kovalla paineella kiinni pallolliseen.

Simeonen johtama joukko onkin mainio esimerkki siitä, miksi pallonhallinta ei ole kaikki kaikessa. Hyökkäyspelaamisen aseena ovat tehokkaat, suoraviivaiset vastahyökkäykset.

– Onhan tuo Atléticon tehokkuus maalipaikoissa hämmentävän kovaa ja kliinistä. Se on luonut Mestarien liigan pudotuspeleissä maalipaikkoja 40 vähemmän, mutta laukonut niistä lähes 20 prosenttiyksikköä tehokkaammin maalia kohti kuin Real Madrid, Penkinlämmittäjien Jussi Vainikka ja Anssi Karjalainen perkaavat.

Atte Ruuttila on sitä mieltä, että ottelussa pallonhallintaan pyrkivän Real Madridin tulisi saada luotua ylivoimatilanteita hyökkyäsalueelle, erityisesti laitoihin.

Kolmikko lyö myös ennakon siitä, ketkä pelaajat ovat niin kutsutussa vastuuroolissa, mikäli heidän edustamansa joukkue mielii himoitun pokaalin voittamaan. Kolmikko on lopulta yhtä mieltä siitä, että revanssin kiilto silmissä pelaava Atlético de Madrid nousee lopulta Euroopan valtiaaksi.

Ota kattava Mestarien liigan finaaliennakko kuunteluun alapuolelta.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/penkinlammittajat/penkinl%C3%A4mmitt%C3%A4j%C3%A4t-s03e13-mestarien-liigan-finaali-speciaaal/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1 light=1]

Facebook: Penkinlämmittäjät
Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila), Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Jussi Vainikka (@j_vainikka)

Kansikuva: All Over Press