Mikä sai José Mourinhon itkemään?

José Mourinho tunnetaan varsin viileästä tyylistään viheriön laidalla, mutta mieheltä löytyy herkkäkin puoli. The Special Onelta onkin vierähtänyt urheilun yhteydessä kyyneliäkin, mutta toisen lajin parissa.

Tennis on lähellä portugalilaisen sydäntä ja valmentajavelho tykkääkin käydä katsomassa otteluita aina kun vaan ehtii. Kun Andy Murray voitti Wimbledonin turnauksen vuonna 2013 ensimmäisenä brittiläisenä pelaajana 77 vuoteen, ei Mourinhokaan pystynyt pidättelemään tunteitaan.

– Minun on myönnettävä, että minulta pääsi muutama kyynel, kun Andy voitti Wibledonin. Se oli jotain, mikä ilmiselvästi merkitsi enemmän kuin mikään muu hänen urallaan. Kuvittelisin sen olevan kuin jotain toisesta maailmasta. En uskoisi hänen vaihtavan Wimbledonin voittoa kymmeneen muuhun Grand Slam -turnauksen voittoon, Mourinho kertoi Telegraphille.

Tuore Valioliigamestari on voittanut lukuisia pokaaleja uransa aikana. Mourinho elää usein varsin tunteella otteluissa mukana, mutta herkkää puolta hän ei juurikaan ole näyttänyt. Mediankin edessä mies on kuin viilipytty, vaikkakin erityisesti tuomarit saavat usein kuulla, mikäli heidän tuomionsa eivät ole portugalilaista miellyttäneet.

– Tenniksessä heillä on ”rankkareita” päivittäin. Jokainen piste on vaikea päätös, joten heidän on oltava todella vahvoja. Sanon aina, että minun lajissani piiloudutaan välillä toisten taakse, löydetään tekosyitä menestykseen ja epäonnistumiseen. Siihen verrattuna tennis on ilmiömäinen, koska sinun täytyy olla todella vahva.

Henkistä vahvuutta mies tarvitsee myös tulevallakin kaudella, mikäli Chelsea mielii puolustaa mestaruutta onnistuneesti. Petr Cech on siirtymässä paikallisvastustaja Arsenalin riveihin, mikä lisää esimerkiksi John Terryn mielestä Gunnersien pistepussia reilulla kymmenellä pisteellä. Sinipaitoihin on vastaavasti huhuttu Manchester Unitedissa flopannutta Radamel Falcaota. Chelsealla on tosin paketti varsin hyvin kasassa viime kauden jäljiltä, joten varsinaista hätää Mourinhon miehistöllä ei ole. Kilpakumppanien vahvistumisten myötä mestaruuden puolustaminen tulee kuitenkin olemaan kovan työn ja tuskan takana.