Belgia – Venäjä, klo 19.00

Maracanãn futispyhätössä H-lohkon toisen kierroksen avausottelussa kohtaavat paljon puheissa ollut Belgia ja Fabio Capellon Venäjä.

Asetelma

Voitolla Belgia varmistaisi jatkopaikkansa, kaikki muu jättäisi H-lohkon tilanteen täysin auki. Ennakkosuosikin asemassa otteluun marssiva Belgia ei ole hävinnyt Venäjälle koskaan. Edelliset kaksi ottelua ovat päättyneet Les Diables Rougesin voittoihin lukemin 2-0 (2010 ystävyysottelu) ja 3-2 (MM-kisat 2002).

Belgia

Nuori joukkue näytti luonteensa, kun se puristi Algeriasta väkisin rinnalle ja ohi avausottelussa jouduttuaan tappioasemaan rangaistuspotkusta tulleella maalilla. 4-2-3-1 ryhmityksellä pelannut Marc Willmotsin miehistö tuskaili Algerian bussin kanssa yli 70 minuuttia, kunnes Marouane Fellaini päästi Les Diables Rougesin piinasta. Vain kymmenen minuuttia myöhemmin Belgia vyöryi jälleen ja Mertens iski voittomaaliksi jääneen 2-1 osuman. Valtavat paineet näkyivät Belgian pelaamisessa ensimmäisessä ottelussa ja hyökkäys oli ajoittain väkinäistä. Willmots tehnee muutaman vaihdon avaukseen, ainakin Fellaini aloittanee Dembelen tilalta, Mertens tulee Chadlin paikalle ja Arsenalin Vermaelen korvannee Van Buytenin. Taktiikka säilynee samana myös Venäjää vastaan, Belgia lähtee hallitsemaan pelivälinettä ja pelaamaan paljon nopean Hazardin laidan kautta. Boksissa Romelu Lukaku tulee olemaan todellinen testi Venäjän toppareille, sillä tätä 100 kg painavaa ja 190 cm pitkää järkälettä on todella vaikea pitää keskityksissä ja hänellä on riittävä tekniikka operoida myös maata pitkin tulevien syöttöjen kanssa.  Kaiken kaikkiaan edelleen Belgia näyttää varsin ehjältä kokonaisuudelta, ja odotan de Bruynelta tasonnostoa Lukakun takana.

belgia 22.6.Venäjä

Venäjän avausottelu Etelä-Koreaa vastaan oli hyvin kaksijakoinen. Näytti, että joukkue alkoi pelaamaan vasta toisella puoliajalla, jossa se oli huomattavasti vastustajaansa aloitteellisempi. Belgiaa vastaan Capellon miehistöllä ei ole varaa löysäillä, sillä johtoasemassa Belgia pääsee kontrolloimaan peliä ja Belgian vahvaa keskikenttää ja maalivahti Courtois’ta on vaikea ohittaa. Keskikentällä Roman Shirokovin puuttuminen näkyi etenkin ensimmäisellä puoliskolla, jolla Venäjän pallollinen peli oli päämäärättömän oloista. Dzagoevin ja Kerzhakovin tulo kentälle muutti ottelun kulun täysin. Temmoton ja hidas peli muuttui Dzagoevin kentälletulon myötä energikseksi ja yritteliääksi peliksi, ja ottelussa kuullut buuaukset katosivat pikkuhiljaa. Harmi, että maalivahti Akinfejev hörppäsi Lee Keun-Hon kaukolaukauksen, ilman tuota maalia Venäjä olisi mitä todennäköisimmin jyrännyt ottelussa voittoon. Odotan Capellon lähtevän samalla 4-3-3 miehityksellä ja vaihdosta kentälle tulleiden Dzagoevin ja Kerzhakovin olevan avauksessa. Mielenkiintoista on nähdä, miten aavistuksen verran mielialapelaajina tunnetut venäläiset lähtevät otteluun; haluavatko he hallita pelivälinettä, vai antavatko he Belgian rakennella peliä ja luottavat korkeaan prässiin ja vastaiskuihin.

venaja 22.6.Pelin kulku

Ottelusta tullee kovatempoinen. Venäjän kokoonpanomuutosten kautta myös Capellon miehistö saa lisää virtaa peliinsä, ja uskon että Venäjä lähtee pelaamaan peliä, eikä vain tappamaan tempoa ja hakemaan 0-1 voittoa. Belgia ottaa pallonhallinnan itselleen ja pelaa paljon Hazardin laitojen kautta. Ratkaisuasemassa tulee olemaan, miten Venäjän Yeschenko onnistuu Hazardia vastaan. Capello tuonee tukea juuri tuolle Hazardin laidalle, mikä luo runsaasti tilaa Mertensin laidalle. Belgia tulee hyödyntämään Venäjän puolustuksen hitautta ja haastamaan pakkeja juoksuillaan läpi ottelun.

Belgialla on loistavia yksilöitä hyökkäyspäässä, kuten Eden Hazard, Romelu Lukaku, Kevin De Bruyne ja Adnan Januzaj. Heidän erityisvahvuutensa ovat 1v1-tilanteet. Venäjän puolustuslinja on hidas, joten Belgia tulee juoksemaan siitä läpi useamman kerran ja voittaa ottelun tämän ansiosta. – Paulus Arajuuri, Huuhkajat.

Vedonlyönti

Uskomme Belgian jättäneen pahimmat paineet taakseen ja lähtevän otteluun huomattavasti Venäjää vapautuneemmin. Capellon miehistö pelaa tarkkaa puolustuspeliä, joten mitään maalijuhlaa tästä tuskin tulee. Luotamme Belgian nopeiden keksikenttäpelaajien ja Romelu Lukakun voimaan sekä Thibaut Courtois’n maalivahtipeliin huomattavasti Venäjän vastaavia enemmän, Belgia voittoon ja jatkopaikkaan maistuvalla kertoimella 2.20. 

BELGIA-VENAJATuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä. 

*Jatkamme 10 % sijoitusta per päivä. Tänään jaamme käytettävissä olevan rahan niin, että emme sijoita triplaan ollenkaan, vaan pelaamme kolme sinkkua ja kolme tuplaa.