Brasilia-Meksiko klo 22.00

A-lohkon ja koko kisojen toisen kierroksen avaa Brasilian ja Meksikon välinen ottelu. Ottelu pelataan Estadio Castelaolla Frotalezassa, jonne on luvattu lähes 30 asteen hellettä sekä sadekuurojen kasvavaa mahdollisuutta iltaa kohden.

Asetelmat

Kummatkin joukkueet nappasivat avausotteluistaan voitot, kun Brasilia kaatoi Kroatian 3-1 ja Meksiko Kamerunin 1-0. Lähtökohdat otteluun ovat siis molemmilla joukkueilla hyvät. Voitolla jatkopaikka varmistuu ja tappiolla on vielä viimeisen ottelun turvin mahdollisuus jatkopaikka napata. Brasilialaisten paineita avausottelussa ei voi käsittää. Nyt joukkue on vapautunut ja pääsee toteuttamaan itseään ja kentällä nähdään vieläkin iloisempaa sambaa. Brasilia lähtee tähänkin otteluun suurena ennakkosuosikkina.

Brasilia

Hulk linkkasi joukkueen harjoituksista sivuun, mutta muuten joukkue on terve. Toinen Valioliigassa pelaavasta parivaljakosta WillianRamires noussee miehen tilalle avauskokoonpanoon jos reisivamma estää pelaamisen. Voitto Kroatiasta ei vielä vakuuttanut ja joukkue tarvitsikin Neymarin taikatemppuja täyden pistepotin nappaamiseen. Joukkue kuitenkin voitti ja se oli se tärkein tehtävä turnauksen avauksessa. Nyt joukkue pääsee hyvistä lähtökohdista varmistamaan jatkopaikkaansa.

Neymarin kanssa avausottelun herrana häärännyt Oscar sai esityksellään epäilijät puolelleen. Mies oli alati vaarallinen ja teki useita vahvoja nousuja vastustajan rangaistusalueelle. Kärjessä Fred on mies ketä kannattaa myös tarkkailla. Paikat saadessaan kokeneempaan kastiin kuuluva hyökkääjä laittaa kyllä pallot maaliin. Se nähtiin jo viime vuoden Confederations Cupissa kun herra hiljalleen lämpeni. Tänään suurempaan rooliin nousevat myös laitapuolustajat Marcelo sekä Dani Alves. Seleccaon peli on luovaa, paikat vaihtuvat varsinkin hyökkäyskolmanneksella ja Oscar löytää syötöillään tyhjään tilaan löytäneet pelikaverit. Ensimmäisessä ottelussa peli vapautui vasta heppoisen pilkun jälkeen, mutta tästä ottelusta Scolari odottaa miehiltään alusta asti vakuuttavaa näytöstä.

Kroatian avauskokoonpano

Meksiko

Joukkue pelasi loistavasti avausottelussaan Kamerunia vastaan. Joukkue iski kolmesti pallon Kamerunin verkkoon, mutta tuomarit eväsivät kaksi aiempaa maalia paitsioina. Miguel Herreran 5-3-2 ryhmitys toimi hyvin ensimmäisessä ottelussa, kun Meksiko hallitsi kenttätapahtumia, mutta nyt edessä on täysin eri peli. Giovanni Dos Santos pelasi loistavasti hieman kärkenä hääränneen, jo 17. maalinsa 22 maaotteluun viimeistelleen, Oliver Peraltan takana. Vaihtoehtoja penkiltä tarjoilee Javier ”Chicharito” Hernandez, joka voisi olla loistava vaihtoehto myös tänään vastahyökkäyksien varaan jäävän Meksikon avaukseen. El Tri lähtee haastamaan Brasiliaa itseluottamusta puhkuen. Mikään joukkue ei ole viime vuosina pärjännyt Brasiliaa vastaan yhtä hyvin kuin Meksiko. Myös avausottelu todisti joukkueen vaarallisuuden.

Meksiko

Pelin kulku

Ottelun ratkaisu tullaan näkemään laidoilla. Meksikon ryhmitys tukkii keskustan, mutta laitapeli puolustus mukaanlukien on täysin wing-backien vastuulla. Brasilialla on siis mahdollisuus luoda miesylivoima juurikin laidoille, josta taitavat sambajalat kyllä ajavat myös keskelle. Ennakoitu tilanne on painajaismainen Meksikon pelin tärkeimmille palasille ja on mielenkiintoista nähdä miten Brasilia tätä käyttää hyödykseen. Brasilian erittäin hyökkäysvoimaiset laitapuolustajat nousevat tänään tukemaan hyökkäyksiä ja samalla Neymar sekä toisella laidalla viilettävä Hulk (tai mahdollinen korvaaja) saavat tukea taustanousuilta. Samalla laitapuolustajien nousut avaavat tilaa myös Meksikon sähäkille vastaiskuille, joten mielenkiintoinen ja taitoa pursuava ottelu on luvassa.

”Sehän on kuin paikalliskamppailu. Brasilia vie ottelun kotiyleisön tuella. Pelaajat ovat karvan verran parempia kuin Meksikolla. He kääntävät ottelun voitoksi henkilökohtaisilla ratkaisuilla. Paljon puhutaan 12:nnesta pelaajasta, mutta toivottavasti ei enää nähdä tuollaisia rankkareita niin kuin ensimmäisessä pelissä, vaan ratkaisu saadaan pelillisein keinoin.” – Jarkko Hurme, Huuhkajat

Vedonlyönti

Joukkueiden viimeisessä 38 kohtaamisessa on paukutettu 107 maalia. Saman voidaan olettaa jatkuvan myös tänään loistavien ja taitavien yksilöiden toimesta. Kuumuus syö voimia varsinkin puolustavalta joukkueelta ja väsymys johtaa virheisiin. Brasilia tulee käyttämään kentälle paikoin aukeavia ylivoimatilanteita hyödykseen ja marssii jatkopeleihin voiton ansiosta. Kupongille yhdistelmä Brasilian voitto + yli 2,5 maalia.

Brassitmexico

 

 

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus vedonlyöntiin tästä.