Espanja-Hollanti klo 22.00

Torstaina Arena Fonte Novalla nähdään eurooppalaisten jättiläisten kohtaaminen, kun mestaruutta puolustava Espanja ja kolme kertaa MM-kisoissa toiseksi sijoittunut ikuinen kakkonen Hollanti mittelevät paremmuudestaan. Joukkueet lähtevät turnaukseen hieman eri lähtökohdista.

Asetelma

Espanjan runko on pitkälti sama millä joukkue on harjannut MM- ja EM-kullat edellisistä kisoista. Hollanti taas on uudelleen rakentamisvaiheessa ja varsinkin sen puolustuspää on erittäin kokematon ja haavoittuvainen. 2000 -luvulla joukkueet ovat kohdanneet kolmesti ja Hollanti on voittanut näistä kaksi ja Espanja yhden. Edellinen voitto Espanjalla on neljän vuoden takaa Etelä-Afrikan MM-kisojen finaalista, joten Hollannilla on ottelussa kana kynittävänä.

Espanja

Espanjan peli perustuu edelleen tuttuun ja turvalliseen pallonhallintaleikittelyyn. Vicente del Bosque luottaa vanhoihin sotaratsuihin, vaikka Xavilla ja kumppaneilla jalka alkaakin pikku hiljaa painaa. Puolustuksen keskusta on kenties koko turnauksen paras Piquen ja Ramosin johdolla. Vaihtopenkkiin Espanja ei tule kaatumaan, kun siellä on tarjolla mm. Cesc Fabregas, Koke, Juan Mata ja kisoissa aina hyvin esiintyvä Fernando Torres. Mielenkiintoisin uusi nimi avauksessa on erinomaisen kauden pelannut brasilialais-espanjalainen Diego Costa, jolta odotetaan kovia tehoja hyökkäyksessä.

espanja

Hollanti

Joukkue on vahva ehdokas jatkamaan lohkosta yhdessä Espanjan kanssa, mutta joukkueen yllä on liikkunut mustia pilviä. Huhujen mukaan joukkueen tähtipelaajat ovat ottaneet harjoituksissa rajusti yhteen ja joukkuehenki rakoilee pahasti. Joukkue taistelee Chilen kanssa toisesta jatkoonmenijästä ja jos Louis van Gaal ei saa joukkuettaan pelaamaan yhtenäisesti, voi kotimatka alkaa oranssipaidoilla yllättävän nopeasti. Robin van Persien, Arjen Robbenin ja Wesley Sneijderin vastuulla on todella paljon ja heidän on oltava tehokkaita hyökkäyspäässä, mikäli joukkue haluaa jatkaa pelejään lohkovaiheen jälkeen. Puolustuslinja on todella kokematon ja puolustuksen ainoa nestori Ron Vlaar ei kuulu puolustuksen eliittiin.

hollanti

Pelin kulku

Niin kuin todettua, Espanja tulee varmasti hallitsemaan palloa ja Hollanti keskittyy vastahyökkäyksiin. Vastahyökkäyksissä oranje on vahvimmillaan, kun laidoilla viilettävät nopeat Robben ja Jeremain Lens. Hollannilla on myös vaaralliset erikoistilanteet, joita juonivat van Persie ja Sneijder. Espanja toivoo MM-taipaleelleen parempaa alkua kuin neljä vuotta sitten, kun avausottelussa Sveitsi yllätti La Rojan housut kintuissa ja vei voiton käkikellomaahan. Uskomme, että Espanja hoitaa ottelun 2-0 tai 1-0.

Vedonlyönti

Espanja – Hollanti : Lopputulos + Totaali 3.5: Kotivoitto + Alle 3.5 maalia @ 2.40 16,50€

Espanja päästi MM-karsinnoissa Eurooppalaisista joukkueista vähiten maaleja. Hallitsevan maailmanmestarin peli perustuu runsaaseen pallonhallintaan, jonka ansioista vastustaja pääsee harvoin rakentamaan omia hyökkäyksiään. Vicente del Bosquen alaisuudessa Espanja on hyökännyt erittäin kärsivällisesti; on parempi pitää palloa kuin yrittää ratkaisua puolittaisesta paikasta. Jos Espanja pääsee määräämään ottelun temmon, jää ottelun kokonaismaalimäärä todennäköisesti alle 3,5 maalin.

Screen Shot 2014-06-13 at 16.26.21