Espanjan alustava kisajoukkue nimetty

Kaiken urallaan voittanut mestarivalmentaja Del Bosque on julkaissut nimivahvan Espanjan alustavan kisajoukkueen (Getty)

Kaiken urallaan voittanut mestarivalmentaja Del Bosque on julkaissut nimivahvan Espanjan alustavan kisajoukkueen (Getty)

Puolustava maailmanmestari Espanja on julkaissut 30 pelaajan alustavan MM-kisaryhmänsä. Päävalmentaja Vicente Del Bosquella on käytössään uskomattoman laaja ja nimekäs materiaali ja hänen epäkiitolliseksi tehtäväkseen tuleekin tiputtaa tästä nimilistasta vielä seitsemän ehdotonta maailman huippupelaajaa lyödessään lopullisen kisamiehistönsä lukkoon.

Iker Casillas selkeä ykkösmaalivahti

Maalivahtiosastolla marssijärjestys lienee selvä. Real Madridissa lähinnä cup-peleissä viimeisen kahden vuoden aikana esiintynyt Iker Casillas on etukäteiskaavailuissa joukkueen selkeä ykkösmaalivahti. Pepe Reina on Espanjan oma Jukka Tammi, joka on pidetty hahmo pukukopissa ja monen pelaajan mielestä Reina on suurin yksittäinen syy sille, ettei seurajoukkueskismat näy maajoukkueen joka päiväisessä arjessa. Sekasortoisessa Manchester Unitedissa jälleen kerran mainion kauden pelannut David De Gea on noussut Victor Valdesin loukkaantumisen myötä maajoukkueen matkaan, mutta hänen roolikseen jäänee vain kisaympyröihin tutustuminen tulevaisuutta ajatellen.

Puolustus rakentunee tuttujen nimien ympärille

Alustavassa 30 pelaajan listassa on nimettynä yhdeksän puolustajaa, joista lopullisesta kisaryhmästä pudonnee kaksi miestä. Sergio Ramos, Gerard Pique, Raul Albiol ja Jordi Alba saanevat olla varmoja kisapaikastaan. Chelsean viime kauden mahdollisesti paras pelaaja Cesar Azpilicueta ja viime kesän Confederations Cupissa jopa hyökkääjänä esiintynyt monipuolisuusihme Javi Martinez ovat myös vahvasti tyrkyllä lopulliseen kisajoukkueeseen. Viimeisestä paikasta käydäänkin sitten kova kilpailu mainiot kaudet pelanneiden Juanfranin ja Dani Carvajalin välillä.

Keskikentälle tunkua maailmantähdistä

Viimeisiä arvokisojaan Espanjan paidassa pelaava Xavi tavoittelee Brasiliassa uransa toista maailmanmestaruutta (Getty)

Viimeisiä arvokisojaan Espanjan paidassa pelaava Xavi tavoittelee Brasiliassa uransa toista maailmanmestaruutta (Getty)

Del Bosque on tullut tunnetuksi valeysin käytöstä, joten lopulliseen kisajoukkueeseen valittaneen vain 2-3 varsinaista kärkeä ja kymmenkunta keskikenttäpelaajaa. Sergio Busquets, Xabi Alonso, Xavi, Pedro, David Silva, Cesc Fabregas ja Andres Iniesta ovat varmoja nimiä kisakoneeseen, mutta muille keskikentän pelipaikoille onkin tunkua todellisista maailmantähdistä. Chelseasta tammikuussa Manchester Unitediin siirtynyt Juan Mata ei päässyt tänä vuonna huipputasolleen, mutta on ollut Del Bosquen luottomies, joten kisapaikka lienee hänelläkin plakkarissa. Jesus Navas ja Santi Cazorla taistelevat etukäteiskaavailujen mukaan viimeisestä hyökkäävän keskikenttäpelaajan pelipaikasta ja kymmenes keskikenttäpelaaja  joukkueessa lienee joko loukkaantumisista pelikuntoon toipunut Bayer Munchenin Thiago tai Atletico Madridissa todellisen superkauden pelannut Koke.

Hyökkääjien tilanne täysin auki

Brasiliassa syntynyt Diego Costa edustaa maajoukkuetasolla Espanjaa (Getty)

Brasiliassa syntynyt Diego Costa edustaa maajoukkuetasolla Espanjaa (Getty)

Hyökkäyspäässä hyviä vaihtoehtoja riittää paljon, mutta Del Bosquen tapa peluuttaa korkeintaan yhtä puhdasta hyökkääjää kerralleen tarkoittanee sitä, että lopullisessa kisajoukkueessa ei ole kolmea hyökkääjää enempää pelaajia. Lopullista kisajoukkuetta spekuloidessa nimenomaan hyökkäyspää on se eniten kysymysmerkkejä sisältävä osasto, sillä Del Bosquen mietteistä on vaikea saada lopullista selvyyttä. Espanjan kansalaisuuden vastikään saanut Diego Costa on noussut viimeisen parin vuoden aikana todelliseen supertähteyteen ja pelannee isiensä mailla Brasilian pahimman kilpailijan riveissä. Alvaro Negredo on pelannut viime aikoina yllättävän paljon maajoukkueessa, joten hänen kisapaikkansa lienee myös kohtalaisen varma nakki. Viimeisen kärkimiehen paikasta käydäänkin sitten kilpailua David Villan, Fernando Torresin ja Fernando Llorenten kanssa. Villan ja Torresin parhaat päivät ovat jo takana, mutta miehet ovat osoittaneet olevansa parhaimmillaan panosten kovetessa. Fernando Llorenten debyyttikausi Italian suurseura Juventuksessa oli välitön menestys ja itse näkisin miehen Espanjan kolmantena puhtaana hyökkääjänä lopullisessa kisajoukkueessa.

Espanjan alustava 30 nimen pelaajalista:

Maalivahdit: Iker Casillas (Real Madrid), Pepe Reina (Napoli), David De Gea (Manchester United)

Puolustajat: Cesar Azpilicueta (Chelsea), Gerard Pique (Barcelona), Sergio Ramos (Real Madrid) Jordi Alba (Barcelona), Alberto Moreno (Sevilla), Javi Martinez (Bayern Munich), Raul Albiol (Napoli), Juanfran (Atletico Madrid), Dani Carvajal (Real Madrid)

Keskikenttäpelaajat: Sergio Busquets (Barcelona), Xabi Alonso (Real Madrid), Koke (Atletico Madrid), Ander Iturraspe (Athletic Bilbao), Xavi (Barcelona), Thiago Alcantara (Bayern Munich), Pedro (Barcelona), Jesus Navas (Manchester City), David Silva (Manchester City), Cesc Fabregas (Barcelona), Juan Mata (Manchester United), Santi Cazorla (Arsenal), Andres Iniesta (Barcelona)

Hyökkääjät:  Diego Costa (Atletico Madrid), David Villa (Atletico Madrid), Alvaro Negredo (Manchester City), Fernando Torres (Chelsea), Fernando Llorente (Juvetus)

Muista tsekata myös muut artikkelimme tulevista MM-kilpailuista.