Honduras – Sveitsi, klo 23.00

Lohko E ratkeaa keskiviikkoiltana, kun Ranska ja Ecuador ottavat mittaa toisistaan sekä Sveitsi ja Honduras taistelevat jatkopaikasta.

Asetelma

Sveitsillä on realistisemmat mahdollisuudet selvitä jatkoon. Sille riittäisi tasapeli tai voitto ja samaan aikaan Ecuadorin tappio Ranskalle – Honduras tarvitsisi vähintään 3-0 voiton Sveitsistä, ja samaan aikaan Ecuadorin olisi hävittävä Ranskalle vähintään kahdella maalilla. Jos Ecuador voittaa Ranskan, tarvitsee Sveitsin voittaa Honduras vähintään kahdella maalilla enemmän kuin mitä Ecuador Ranskan. Sveitsi otti Ranskalta rumasti kuokkaan lukemin 2-5, mutta sen lopussa tekemät kaksi maalia voivat osoittautua todella tärkeiksi, mikäli lohkossa päädytään tasapisteisiin. Toisessa ottelussaan Sveitsi voitti Ecuadorin 2-1. Honduraksella on mennyt heikommin; alla on kaksi tappiota, Ranskalle 0-3 ja Ecuadorille 1-2.

Honduras

Ottelussa Ranskaa vastaan Honduras oli purjeessa koko 90 minuuttia eikä sillä ollut mitään mahdollisuuksia kamppailla voitosta. Ecuador-peli jätti jossiteltavaa, sillä Honduras johti ottelua pitkään 1-0 ja hallitsi kenttätapahtumia, mutta Ecuadorin Enner Valencia käänsi kahdella maalillaan ottelun Honduraksen tappioksi. 4-4-2 ryhmityksellä pelaava Luis Fernando Suárezin miehistö saa tärkeän palasen mukaan, kun Wilson Palacios on kärsinyt pelikieltonsa. Kärjessä Bengtson-Costly säväytti edellisessä pelissä, mutta paikoista ei Costlyn pitkästä pallosta tullutta maalia lukuunottamatta saatu sisään. Nyt vastassa on karsinnoissa tiukasti puolustanut Sveitsi ja tappioitta kisoihin selvinneen joukkueen puolustuksen murtaminen ei tule olemaan helppoa. Palacios vahvistaa joukkueen keskikenttää puolustuksen näkökulmasta, mutta suuremmat ongelmat ovat olleet keskikentän tuen puutteessa hyökkäyksissä. Honduras nojaa liiaksi mainittuun kärkikaksikkoon Costlyyn ja Bengtsoniin. Jatkopaikka on todella epätodennäköinen, mutta sillä on loistava sauma pilata Sveitsin unelma jatkopaikasta, kuten se teki myös neljä vuotta sitten Etelä-Afrikassa, kun joukkueet tasasivat pisteet alkulohkon viimeisessä ottelussa lukemilla 0-0.

honduras 4-4-2Sveitsi

Sveitsi tarvitsee tasapelin tai voiton ja sekään ei välttämättä riitä. Vahvana ennakkosuosikkina otteluun lähtevä Ottmar Hitzfieldin miehistö ei kuitenkaan lähde yltiöpäisesti hyökkäämään, vaan luottaa tavaramerkkiinsä: tiiviiseen joukkuepuolustukseen ja maltilliseen hyökkäysrakenteluun. Sveitsin 4-2-3-1 miehistö on ollut hyökkäyssuuntaan aktiviinen ja sen peli perustuu paljon keskikentän kaksikon Xhakan ja Shaqirin oveluuteen. Kärjessä sekä Drmic ja Seferovic ovat päässeet avaamaan, huomenna Hitzfield luottanee avausmatsissa osuneeseen Seferoviciin; Drmic tullee kuitenkin vaihdosta jossain vaiheessa kentälle. Toppari Van Bergenin kisat ovat ohitse silmäkuopan murtumisen takia, mikä voi Sveitsin mahdollisissa jatkopeleissä osoittautua isoksi menetykseksi, huomenna tuskin Sveitsin peli Von Bergenin puuttumiseen kaatuu.

sveitsi 25.6.Pelin kulku

Honduras panostaa ottelun ensimmäiselle vartille kaiken mahdollisen, ja jos se ei siinä maalia tee, saanee Sveitsi pyöritellä rauhassa hallitun voiton ja keskittyä jännittämään Ranskan ja Ecuadorin välisen ottelun lopputulosta. Pallonhallinta tulee olemaan Sveitsillä, ja Honduraksen motivaatiota pelin edetessä on pakko kyseenalaistaa. Ottelussa on ainekset reiluun Sveitsin voittoon, mutta jos peli etenee pitkään 0-0 tilanteessa, on vaarana Sveitsin hyökkäyspelin muuttuminen väkinäiseksi yrittämiseksi. Silloin Honduras saattaa ihan kiusallaan hangata 0-0 tasurin tai 1-0 voiton. Luotan kuitenkin Sveitsiin, sillä on parempi materiaali eikä se missää nimessä ole niin huono, kuin mitä Ranska-ottelun 5-2-lukemat antavat ymmärtää.

Hondurasista on jäänyt kuva, että se on todella rikkova joukkue. Kaksi tappiota alla ja toivottavasti nyt keskittyvät muuhunkin kun jaloille potkimiseen. Sveitsiä jotkut veikkasi jopa kisojen mustaksi hevoseksi, jäänyt kyllä mustaksi lampaaksi. Nyt heillä on viimeinen peli näyttää mitä ovat. FIFA-rankingissa he ovat kuudentena, mutta ne nyt hyppii miten sattuu ne rankingit, niitä ei kannata katsella. – Teemu Tainio, Huuhkajat

Vedonlyönti

Sveitsi on selkeä ennakkosuosikki ja lähtökohdista katsottuna ei voi olla veikkaamatta muuta kuin Sveitsin voittoa. Luotetaan siihen, että Sveitsi ottelun voittaa. Kun kyseessä on panokseton ottelu, ja Sveitsin kertoimet on painettu niin alas, jätämme kohteen suosiolla väliin ja keskitymme kahteen muuhun otteluun.

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus vedonlyöntiin tästä.