Kreikka – Norsunluurannikko klo 23.00

C-lohkon mielenkiintoisen tilanteen ratkaisee illan päätösottelut. Kolumbian on jo paikkansa jatkopeleissä varmistanut, mutta seuralainen sinne on vielä hakusessa. Norsunluurannikko on kolmikosta jatkoon vahvimmin tyrkyllä, kun se kohtaa illalla Kreikan Fortalezan Estadio Castelaossa.

Asetelma

Kolumbia on varmistanut kuudella pisteellä paikkansa jatkoon. Lohkovoittaja kohtaa illan omassa ottelussaan yhdessä pisteessä olevan Japanin. Norsunluurannikko varmistaa voitolla jatkopaikan, mutta haaveita jatkosta elättelee vielä myös Kreikka. Jos Kolumbia voittaa Japanin ja Kreikka tässä ottelussa Norsut, marssivat hullut kreikkalaiset todellisen yllätyksen saattelemana jatkoon. Tasapeliä tuskin lähdetään siis norsujenkaan toimesta varmistelemaan, elleivät uutiset lohkon toisesta pelistä kerro Kolumbian varmasta johdosta.

Kreikka

Fernando Santosin joukkue lähtee hakemaan sitä pakkovoittoa samalla toivoen Kolumbian omassa ottelussaan murskaavan Japanin. Kreikka ei ole hirveästi vakuuttanut. Avausottelussa Kolumbia otti omansa 3-0 voitolla ja edellinen ottelu Japania vastaan ei antanut hirveästi tulosta enempää (0-0). Joukkue pelasi Japania vastaan yli puolet pelistä vajaalla ja ottelusta muodostui klassinen selviytymistaistelu. Joukkueen kapteeni Konstantinos Katsouranis kärsii pelikieltoa otettuaan edellisessä ottelussa kaksi keltaista korttia. Miehen paikalle keskikentälle on uumoiltu toista erittäin kokenutta Fulhamin Georgios Karagounisia.

Kreikka ei ole vielä avannut turnauksessa maalihanojaan ja paljon on odotettu karsinnoissa loistaneelta Kostas Mitrogloulta. Mitroglou loukkaantui lievästi Japani-ottelussa, joten miehen pelikunto on vielä epäselvä. Tänään joukkueen on hyökättävä, joten muutosta pelisuunnitelmaankin on odotettavissa.

Kreikka

Norsunluurannikko

Voitolla jatkoon. Homma on selkeä ja päämäärä tiedossa. Joukkue ei saanut Japani-voiton jatkoksi haluamaansa tulosta Kolumbiaa vastaan. Joukkue kyttäsi vastahyökkäysten paikkoja, mutta Kolumbia oli lopulta 2-1 lukemin vahvempi. Toppari Didier Zokora kärsii pelikieltoa korttitilin täyttymisen johdosta, joten hänen paikkansa avauksesta ottanee kokenut Kolo Toure. Joukkueen johtohahmoina ovatkin toimineet Touren veljekset. Miesten perhettä kohtasi viime viikolla tragedia kun herrojen kolmas veli, Ibrahim 28, menehtyi viime viikolla syöpään. Joukkue on kuitenkin ollut miesten tukena ja veljekset ovat luvanneet antaa kaikkensa maansa eteen tragediasta huolimatta.

Yaya Toure pelasi huikean kauden Valioliigassa, mutta otteet Brasiliassa ovat jättäneet toivomisen varaa. Miestä selvästi vaivaa loukkaantuminen eikä samanlaista menoa boksista boksiin nähdä kuin mihin ollaan totuttu. Myös kärjestä joukkueelta löytyy voimaa. Wilfried Bony sekä Didier Drogba saattavat saada tänään mahdollisuuden pelata yhdessä ja silloin on Kreikan rangaistualueella lihaa. Laidalla Gervinho on heiluttanut verkkoja jo kahdessa edellisessä matsissa ja mies tekee Afrikan historiaa onnistumalla tänään kolmannessa MM-ottelussa putkeen. Bony on puhdas hyökkääjä eikä Drogbakaan sovellu oikein wingeriksi, joten muodostelma tulee olemaan enemmän kahden kärjen peliä kuin tutuksi tullutta 4-2-3-1 muodostelmaa.

Norsut

Ottelun kulku

Kreikka on totutusti parkkeerannut bussin oman puolustusalueensa sisään. Mitä tänään tapahtuu, nyt kun joukkueen on hyökättävä? Luultavasti vastaus ei ole niin radikaali, mitä monet odottavat ja toivovat. Kreikan ei ole pakko lähteä riehumaan vastustajan hyökkäysalueelle jättäen oman takaovensa auki, vaan se kyttää ja odottaa sitä paikkaa jolla se tekee sen riittävän 1-0 maalin. Tietenkin mitä pidemmälle ottelu etenee, sitä voimakkaammin Kreikan on reagoitava ja vastaavasti jos Norsut onnistuvat maalinteossa, jättää se kreikkalaisille vain yhden mahdollisuuden. Uskon että Norsunluurannikko pystyy murtamaan Kreikan puolustusmuurin ennen kuin kreikkalaiset pääsevät edes omille paikoilleen. Lopulta Kreikka joutuu heittämään vanhan pelisuunnitelmansa romukoppaan ja Norsunluurannikko kiittää.

Sanoin jo ennen kisoja, kun pyydettiin mainitsemaan ratkaisupelaajia, sanoi Yayan Touren. Nythän hänellä oli tragedia, kun hänen veljensä kuoli. Norsunluurannikko tarvitsee varmasti vielä pisteitä jatkopaikkaan. Nyt Didier Drogba tulee varmasti avaukseen. Jos Drgoba onnistuu, niin Norsunluurannikko voittaa. -Veli Lampi, Huuhkajat

Vedonlyönti

Ei ole koskaan helppoa lähteä otteluun joka on pakko voittaa. Tämä antaa Norsunluurannikolle mentaalisen yliotteen, fyysisen sekä teknisen lisäksi. Kun Kreikka joutuu väkisin hakemaan sitä kavennus- tai voittomaalia, avaa se oven nopeille norsuille Gervinhon johdolla. Kreikkalaiset ovat jääneet maaleitta seitsemässä MM-ottelussa kahdeksasta (1 voitto, 1 tasapeli ja 6 tappiota), joten pidämme norsuja erittäin vahvoina ehdokkaina jatkoon. Maaleja ottelusta odotamme, joten kupongille Norsunluurannikon voitto sekä yli 1,5 maalia kertoimella  2.70.

norsutkreikka

 

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus vedonlyöntiin tästä.