Meksiko-Kamerun klo 19.00

Kamerun ja Meksiko kohtaavat A-lohkon toisessa ottelussa Suomen aikaan kello 19:00 alkavassa ottelussa.

Asetelma

Vedonlyöntitoimistojen arvioissa Meksiko kilpailee jokseenkin tasapäisesti Kroatian kanssa A-lohkon toisesta paikasta, kun taas Kamerunille on varattu paikka lohkon jumbona.

Kamerun

Kamerun on maanosansa menestyksekkäin valtio MM-lopputurnausosallistumisilla mitattuna. Seitsemän kertaa MM-tasolla esiintynyt Kamerun selvisi Italian 1990 kisojen puolivälieriin, mutta sen jälkeen Indominable Lions nimellä tunnettua ryhmää ei ole jatkopeleissä nähty.

Etukäteen katsottuna Kamerunin mahdollisuudet selvitä kahden parhaan joukkoon A-lohkosta eivät vaikuta kovin hyviltä, sillä joukkue näyttää hiipuvan samaa tahtia suurimman tähtensä Samuel Eto’on kanssa. Kärkimiehen ollessa parhaassa iässä 25-28 vuotiaana Kamerun arvostettiin Fifan rankingissa kahdesti sijalle 11, kun nyt Eto’o on 33-vuotias ja joukkueen sijoitus on 50. Lisäksi Kamerunin valmistautumista Brasilian kisoihin ovat häirinneet erimielisyydet pelaajille maksettavista korvauksista sekä Eto’on ja Barcelonan Alexandre Songin huonot välit.

Peräti 16 vuotta Freiburgia luotsannut Volker Finke luottaa todennäköisesti 4-3-3-ryhmitykseen kokeiltuaan 4-4-2-muodostelmaa huonoin tuloksin. Nicolas N’Kolulou ja Aurelie Chdjou muodostavat luotettavan parin puolustuksen keskustassa. Keskikentällä Alexandre Song on avainroolissa pelin rytmittäjänä, kun taas maalintekovastuu lepää ensisijaisesti Eto’on harteilla. Joukkueesta puuttuu kuitenkin luovuutta, joten sillä saattaa olla paremmat mahdollisuudet nollata vastustajansa kuin voittaa se maalintekokilpailussa.

Samuel Eto’on aloittaminen on epävarmaa. Myös nilkkavaivoista kärsinyt Jean Makoun saattaa menettää paikkansa avauksessa.

kameruntaktiikka

Meksiko

CONCACAF:n karsintaryhmää perinteisesti dominoinut Meksiko selvitti tiensä MM-kisoihin vasta jatkokarsintojen kautta, jossa se löi Uuden-Seelannin yhteismaalin 9-3. 2012 olympialaisista kultaa ottaneen Meksikon pakka oli karsinoissa sekaisin, sillä joukkue kokeili 47 pelaajaa sekä 4 valmentajaa 10 ottelun aikana. Tästä johtuen Miguel Herreralla on ollut varsin rajallisesti aikaa ajaa 5-3-2 systeeminsä sisään. Kokonaisuutena Meksikon iskukykyä on erittäin hankala arvioida. Heikosti sujuneiden karsintojen vuoksi odotukset eivät ole kovin korkealla, mutta Fifan Rankingissa edelleen sijalla 19. olevalla joukkueella on runsaasti potentiaalia. Pelin loksahtaessaan kohdilleen Meksiko voi hyvinkin selviytyä jatkopeleihin.

Ennakkotietojen mukaan Giovanni dos Santos korvaa kärjessä yhdeksässä ottelussa ilman maalia jääneen Javier  ”Chicharito” Hernandezin.

meksikotaktiikka

Pelin kulku

Meksiko pelaa 5-3-2 systeemillä jossa pääosassa ovat wing-backien nousut. Meksikolta löytyy taitoa ja jalkoja murtaa Kamerunin puolustus. Meksiko ottaa ottelun hallintaansa ja se tulee vyöryttämään hyökkäyksiä laajan ja taitavamman materiaalinsa turvin. Kamerun on paljon Eto’on tehojen varassa ja se joutuu hakemaan paikkoja vastahyökkäyksien ja erikoistilanteiden turvin.

Vedonlyönti

Lopputulos + Totaali 3.5: Kotivoitto + Alle 3.5 @2.50 16€

Luotamme Meksikon löytävän avaimet voittoon. Joukkueen hyökkäys on paljon laajimmissa kantimissa kuin Kamerunin. Alle 3.5 maalia on antelias, mitään maali-iloittelua tuskin illan ensimmäisessä ottelussa nähdään. 1-0 tai 2-0 Meksikolle on lähellä. Kun Meksiko pääsee johtoon, on sen puolustus vaikea murtaa.

Screen Shot 2014-06-13 at 15.54.19