Ranska – Honduras, klo 22.00

Jatkokarsinnassa Ukrainan dramaattisen toisen osaottelun jälkeen kaataaneen Ranskan urakka alkaa sunnuntaina. Järkyttävän kovassa vireessä valmistavissa otteluissa ollut joukkue aloittaa ottelunsa selkeää altavastaajaa, Hondurasia, vastaan. Viimeisessä ottelussaan peräti 8-0 Jamaikaa pöllyttänyt Les Bleus on jättänyt ongelmapelaajat kotiin ja kohuotsikot taakseen, ja lähtee alkaviin kisoihin palauttamaan Ranskaa mitalikantaan.

Asetelmat

Suomen ja Espanjan kanssa samassa alkulohkossa pelannut Ranska oli todella lähellä jäädä kisojen ulkopuolelle. 2-0 ensimmäisen ottelun Ukrainalle hävinnyt joukkue voitti toisen osaottelun kotonaan 3-0, ja sen jälkeen jälki on ollut murhaavaa: Kolme voittoa ja yksi tasuri maalierolla 15-1 kertoo paljon, missä Ranskan vahvuudet tällä hetkellä piilevät. Franck Ribéry ei pelaa otteluakaan koko kisoissa loukkaantumisen takia, mutta Deschampsin pelikirja ei siihen kaadu. Honduras selvisi kisoihin Pohjois- ja Väli-Amerikan karsinnoista jättäen taakseen mm. Meksikon, joten mikään turha joukkue ei kyseessä ole, kuten ei MM-kisoissa nykypäivänä mikään muukaan joukkue. Honduras metsästää kolmansissa MM-kisoissa ensimmäistä arvokisavoittoaan, mutta helppoa se ei tule olemaan.

Ranska

Lohkon ehdoton ennakkosuosikki. Ongelmapelaaja Samir Nasri jätettiin tylysti kotiin, mutta pelaajakalusto on silti vakuuttava. Deschamps peluuttaa 4-1-2-3 ja 4-3-3 välillä pyörivää löyhää, äärimmäisen hyökkäysvoittoista jalkapalloa, josta ei vauhtia puutu. Karim Benzeman tietävät kaikki, mutta odotan henkilökohtaisesti läpimurtoa Antoine Griezmannilta. Real Sociedadin vasen laitahyökkääjää pystyy sekä viimeistelemään että antamaan ratkaisevan syötön. Ranska haluaa pitää palloa, ja keskikentällä etenkin Paul Pogba on nouseva tähti, josta on kuoriutumassa loistava pelinrakentaja. Suurimmat kysymysmerkit Ranskalla kohdistuvat puolustuslinjaan ja toppareihin. Varane-Sakho on nuori kaksikko, mutta täytyy muistaa että he pelaavat Euroopan kovimmissa seurajoukkueissa jatkuvasti maailman parhaita pelaajia vastaan, mutta kansainväliset turnaukset ovat aina oma maailmansa.

4-1-2-3

Honduras

Luis Fernando Suárez peluuttaa miehistöään muodostelmassa 4-4-1-1. Joukkueessa on paljon Britteinsaarilla pelaavia tai pelanneita pelaajia, kuten Palacios, Figureoa, Espinoza ja Izaguirre, ja se näkyy joukkueen pelitavassa. Taidolla ei ryhmää ole pilattu, mutta asennetta löytyy. Joukkue lähtee otteluihin pelaamaan 1-0 jalkapalloa, mutta mikäli se joutuu tappioasemaan, on usein seurauksena ollut useamman maalin selkäsauna, kun linjoja on jouduttu nostamaan ja pelaajien väliset etäisyydet ovat karanneet liian isoiksi. Jos Honduras tekee ottelussaan ensimmäisen maalin, on se äärimmäisen vaikeasti voitettavissa. Bengtson on lähes puhdas strikeri, mutta napsun verran alempana pelaava kokenut Costly on joukkueen tärkein pallollinen pelaaja. Hän on se linkki, jonka kautta Honduras hyökkäyksensä rakentaa. Eilisen Uruguay-ottelun nähneenä voisi jopa todeta, että Costly on se pelaaja, joka Uruguaylta eilen puuttui.

honduras 4-4-2

Ottelun kulku

Ranska tulee ottamaan pallonhallinnan itselleen. Se ei kuitenkaan lähde yltiöpäisesti hyökkäämään, vaan rakentelee tilanteensa rauhassa, jottei kelpo kauden Yhdsyvaltain MLS-liigassa pelannut Bengtson pääse rokottamaan. Jos ja kun Ranska tekee ensimmäisen maalin, joutuu Honduras avaamaan peliään, mikä avaa tilan Griezmannin, Pogban ja Valbuenan nousuille. Tällöin Ranska tulee repimään Hondurasin keskikentän ja puolustuksen linjat rikki nopeudellaan, ja taululle saattaa tulla rumatkin lukemat.

”Mihin peli ratkeaa? Helppo vastata: tasoeroon. Honduras on kisoissa mukana lähinnä siksi, että sieltä päin maailmaa on lyhyt matka kisoihin. En tarkoita, etteikö Honduras olisi ihan hyvä joukkue, mutta tuossa seurassa maa jää jalkoihin. Ranskassa odotukset eivät ehkä ole yhtä korkealla kuin normaalisti. Riberyn loukkaantuminen laski niitä entisestään. Mutta materiaali riittää kevyesti Hondurasin kaatamiseen. Tämä on ennakolta yksi alkulohkon selvimmistä otteluista.” -Niki Mäenpää

Vedonlyönti

Ranskan pelitapa jättää Benzeman vapaaksi mieliroolinsa, eli vapaaseen rooliin yksinäisenä kärkenä. Hän on kohtalainen pääpelaaja ja tekee oikea-aikaisia juoksuja linjan taakse. Griezmann tai Pogba tulee löytämään hänet ainakin kertaalleen, jolloin Benzema kiittää ja kuittaa. Uskomme myös Ranskan tekevän enemmän kuin yhden maalin, jolloin Benzeman todennäköisyys maalille kasvaa entisestään. Lapulle päätyy Ranskan voitto yhdistettynä Benzeman maaliin. Betssonin Kerroin maistuva 2.4, kohteeseen pääset tästä.

frahon

 

 

 

 

Tuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä.