USA – Portugali, klo 01.00

G-lohkon toisen kierroksen päättävässä yöottelussa Arena Amazonialla, Manaussa, USA kohtaa Portugalin.

Asetelma

Avausottelunsa 4-0 Saksalle hävinnyt Portugali tarvitsee ottelusta vähintään tasapelin, muuten kisat loppuvat siihen. Avausottelunsa Ghanaa vastaan 2-1 voittaneelle Yhdysvalloille tappiokaan ei olisi katastrofi, mutta se jättäisi viimeiseen Saksa-otteluun liian paljon panoksia. Joukkueet ovat kohdanneet MM-tasolla vuonna 2002, jolloin USA oli parempi lukemin 3-2. Molempien joukkueiden 10 viimeisen ottelun saldo on 6 voittoa, kaksi tappiota ja kaksi tasapeliä.

USA

Jürgen Klinsmannin miehistö osoitti yllätysvalmiutensa ottelussa Ghanaa vastaan. Parempaa alkua ottelulle ei olisi voinut tulla, sillä Clint Dempsey vei Yhdysvallat johtoon vain 30 sekunnin pelin jälkeen. Ghana hallitsi peliä tuon maalin jälkeen ja sai tasoitettua pelin, mutta Yhdysvallat osoitti taistelutahtonsa ja vei ottelun John Brooksin maalilla 2-1. Yhdysvallat puolusti tuossa ottelussa kurinalaisesti, eikä juurikaan tehnyt virheitä. 4-3-1-2 taktiikalla pelannut joukkue ei juuri hautonut palloa, vaan hyökkäsi suoraviivaisesti laitojen kautta paikan tullen. Yhdysvallat lähtee samoilla aseilla myös illan Portugali otteluun. Paljon yhdessä leireillyt joukkue pelaa hyvin yhtenäisesti, eikä sen puolustusta ole helppo murtaa. Samalla joukkue on äärimmäisen tehokas maalipaikoissaan. Joukkueen peli rakentuu paljon keskikentän laitapelaajan Jermainen Jonesin nousujen varaan. Seurajoukkueessaan Besiktasissa puolustavammassa roolissa pelaava Jones on yhdessä Michael Bradleyn kanssa se kaksikko, joka ruokkii kärkipelaajia piilokärki Dempseytä ja target-pelaaja Jozy ”Joe” Altidorea. 

jenkit 22.6.Portugali

Portugali oli kokonaisuudessaan todella heikko Saksa-ottelussa, huolimatta ensimmäisen puoliajan ajoittaisista valonpilkahduksista. Hitaanpuoleinen puolustus oli jatkuvasti pulassa Saksan luovasti liikkuneen hyökkäystrion kanssa, jo ennen Pepen typerää korttia ja viimeistään Pepen ulosajon myötä ottelu oli ohitse. Joukkueen puolustus- ja hyökkäyspeli oli kuritonta, eikä yhtenäisyydestä näkynyt merkkiäkään. Jatkuvat väärät ajoitukset joko syötöissä tai vähissä juoksuissa saivat Paolo Benton miehistön näyttämään lähinnä pubijengiltä Saksan edessä. Puolikuntoinen Cristiano Ronaldo pelasi tilastojen valossa kelpo ottelun, mutta todellisuudessa oli kentällä suhteellisen näkymätön ja kesy. Polvivamman kanssa kamppaileva CR pelaa viimeisimmän tiedon mukaan tänään, mutta paljon on muututtava, jotta Ronaldosta saadaan ulosmitattua miehen potentiaali. Almeida ja Nani olivat todella huonoja, eivätkä Meireles tai Moutinho saaneet syöttöjään perille. Portugalin on lopetettava Ronaldon jatkuva etsiminen kentältä ja pelattava tasapainoisemmin kentän leveyssuunnassa. Bento lähtee samalla 4-3-3 miehistöllä otteluun, mutta henkilökohtaisesti laittaisin hyvin harjoitusotteluissa pelanneet Varelan ja Carvalhon ottamaan oikean laidan haltuunsa. Omat haasteensa asettaa Pepen pelikielto ja Fabio Coentraon loukkaantuminen.

portugali 22.6.Pelin kulku

Portugali tulee hallitsemaan pelivälinettä ja hyökkäämään tasapainoisemmin, ei pelkästään etsimään Ronaldoa kentältä. Voitontahto näkyy kovassa prässissä ja haluna hyökätä, mikä avaa mahdollisuuden myös Yhdysvaltojen vastahyökkäyksille. Yhdysvallat puolestaan yrittää tukkia keskustan ja pitää Ronaldon poissa maalintekoetäisyyksiltä. Pahin mahdollinen asia olisi päästää Portugali vastahyökkäyksiin, joten mitään yltiöpäistä hyökkäyspeliä jenkeiltä tuskin nähdään. Yhdysvaltojen hyökkäyspeli jäänee vastahyökkäyksien varaan ja laitapelaajien Jonesinsekä Bedoyan nousujen varaan, joiden päätteeksi haetaan syöttölinjoja Portugalin toppareiden väleihin. Tilanteita tullaan näkemään, ja molemmilla joukkueilla on riittävä määrä tyksilöaitoa myös tehdä maaleja.

Nyt on sellainen hytinä, että Portugali jää alkulohkoon. Eli Portugali ei tätä ottelua voita. USA voittaa tai tasan. Ronaldolla ei ole kaikki kunnossa, sillä hän oli niin omituisen vaisu avauspelissä. Portugalin pitäisi nollata tuo murskatappio Saksalle ja kerätä rivinsä, mutta niin sekavalta peli näytti, että en usko siihen. – Teemu Tainio, Huuhkajat

Vedonlyönti

Yhdysvallat on pitänyt verkkonsa puhtaana MM-tasolla vain kerran viimeisessä seitsemässä ottelussa. Portugalin puolustuspeli ei ollut vakuuttavaa Saksaa vastaan, joten uskomme molempien joukkueiden tekevän vähintään yhden maalin. Lähdemme Teemu Tainion kaavailusta poiketen luottamaan Portugalin voimaan. Cristiano Ronaldo on parhaimmillaan kovissa paikoissa, ja täytyy muistaa että tappio tuli ennakkoon lohkon kovinta joukkuetta vastaan. Kaikki on Portugalin osalta auki, ja kun Yhdysvalloillakaan ei ole pakkovoiton paikka, luotamme Benton miehistön voittavan ottelun. Betsson tarjoaa Portugalin voitolle kerrointa 1.81.

USA-PORTUGALITuplaa talletuksesi Betssonilla. Lunasta 100€ bonus Betssonin vedonlyöntiin tästä.

*Jatkamme 10 % sijoitusta per päivä. Tänään jaamme käytettävissä olevan rahan niin, että emme sijoita triplaan ollenkaan, vaan pelaamme kolme sinkkua ja kolme tuplaa.