Vetonurkkaus: Sitkeällä Ruotsilla mahdollisuus syventää Saksan ahdinkoa

Osallistu MM-futiksen viikkokisoihin – voita jopa 2500 euroa!

Futiksen MM-kisat ovat viikon aikana ehtineet tarjoilla runsaasti yllätyksiä, kun ennakkosuosikki toisensa jälkeen aloitti kisat pahalla kompuroinnilla. Tämä luo jännittäviä asetelmia tuleviin otteluihin, sillä esimerkiksi Saksa on Ruotsia vastaan pakkovoiton edessä, mikäli taistelu jatkopaikasta halutaan pitää omissa käsissä.

Saksa – Ruotsi: Ruotsi +1 aasialainen tasoitus (Betsafe: 2,03)

Hallitseva maailmanmestari Saksa aloitti kisat löysällä esityksellä Meksikoa vastaan, ja tuloksena oli oikeastaan täysin ansaittu 0–1-tappio. Ruotsi kaatoi avausottelussaan Etelä-Korean samoin lukemin, mikä antoi länsinaapurillemme täydet mahdollisuudet taistella pudotuspelipaikasta.

Kisoja ovat toistaiseksi leimanneet vähämaaliset ja yllättävän tasaiset ottelut. Saksan ja Ruotsin välisessä kamppailussa on aineksia juuri tällaiseksi. Zlatanin jälkeinen Ruotsi on tiivis ja yhtenäinen, ja sen on turvauduttava vahvaan puolustuspeliin voidakseen napata pisteitä kovemmilta mailta. Ottelun ennakkoasetelmat antavat Ruotsille oivat mahdollisuudet pelata juuri sitä heidän omaa peliään. Kaikki paineet ovat nimittäin Saksalla, jonka pistetili näyttää avausottelun jälkeen vielä nollaa.

Ottelun kuva on selkeä: Saksa tulee pitämään palloa, ja Ruotsi puolustaa syvällä omalla alueella. Mikäli Saksan keskikenttä pelaa Ruotsia vastaan yhtä huolimattomasti kuin Meksiko-pelissä, voi Ruotsille aueta myös maalipaikkoja vastahyökkäysten kautta. Saksa tulee varmasti parantamaan tappiollisen avausottelun jälkeen, mutta kuten lohkovaiheen ottelut ovat todistaneet, eivät useamman maalin murskavoitot ole mikään läpihuutojuttu, oli kyseessä kuinka iso ennakkosuosikki tahansa.

Lohkon jaetulla kärkisijalla olevalle Ruotsille kelpaa tästä ottelusta loistavasti tasapeli, mutta mikäli Saksa kuitenkin kaivaa voiton, uskomme sen tulevan korkeintaan yhden maalin erolla. Vetomme on Ruotsi +1 ns. aasialaisella tasoituksella, eli vaikka länsinaapurimme häviäisi tasan yhdellä maalilla, voitamme silti panoksen takaisin.

Vetonurkkaus on kahden urheilun ja vedonlyönnin tuoman jännityksen yhdistäneen nuoren miehen yhteisprojekti. Faneille.comissa jaamme vihjeitä perjantaisin. Seuraa meitä Instagramissa päivittäisiä vihjeitä varten! Viimeistään tässä vaiheessa kannattaa myös ottaa Facebook-sivumme haltuun, ensimmäisten tykkääjien kesken arvomme 50 euroa pelirahaa!

Kansikuva: Alexander Hassenstein/Getty Images