Mypan Pekka Sihvola: ”Antin kädenjälki näkyy varmasti pelaamisessamme”

Pekka Sihvola Saksassa 3. bundesligan testissä

Pekka Sihvola Saksassa 3. bundesligan testissä

MYPAn hyökkääjä Pekka Sihvola on noussut parin viime kauden aikana Veikkausliigan parhaiden hyökkääjien ja maalintekijöiden joukkoon. Nyt tavoitteena on voittaa tämän kauden Veikkausliigan maalikuninkuus.

Huhtikuun lopussa 30 vuotta täyttävä Sihvola pelasi ensimmäiset pelinsä Veikkausliigassa jo kaudella 2003, jolloin hän pelasi FC Jokerien riveissä neljä peliä. Kaudella 2006 hänelle kertyi muutama peli Hongan riveissä, mutta seuraavat kaudet ”Peke” pelasi Ykkösessä FC Hämeenlinnassa ja Viikingeissä.

Kaudella 2010 Sihvola palasi liigakentille FC Lahden paidassa, mutta maaliverkko ei heilunut enää samaa tahtia kuin Ykkösen peleissä. Kauden 2011 Sihvola pelasi Hakassa ja paukutti yhdeksän maalia. Sen jälkeen oli edessä siirto MYPAan, jossa hän on tehnyt kahden viimeisen kauden aikana yhteensä 26 (14+12) maalia.

Kausi alkoi Sihvolan kannalta hyvin, kun MYPA kaatoi Hongan maalein 4-3, ja hyökkääjä iski pelissä maalin.

– Jos pitää veikata maalikuningasta, niin pakkohan se on itseäni veikata. Pahimmat haastajat ovat varmasti Mikael Forssell ja Irakli Sirbiladze. Tarjoilu ainakin pelasi ”Miklulle” viime vuonna hyvin ja Mika Ojala viljelee Sirbiladzelle hyviä paikkoja, Sihvola toteaa.

MYPAssa tapahtui talven aikana isoja muutoksia, kun valmennusvastuun otti legendaarinen Antti Muurinen.
– Joukkue on uusiutunut aika paljon. Uusia pelaajia on tullut kotimaasta ja Brasiliasta. Aika paljon talvi meni toisiinsa tutustumisessa ja pelitapaa opeteltaessa. Koko ajan on kuitenkin menty parempaan suuntaan. Punainen lanka löytyy koko ajan paremmin ja paremmin, Sihvola sanoo.

Kolme edellistä kautta MYPAa valmensi Toni Korkeakunnas. Nyt puikoissa on siis Muurinen.

– Jokainen valmentaja tuo mukanaan oman pelityylinsä. Antti on aina suosinut pallonhallintaa ja maata pitkin pelaamista. Ydinajatus on pelata hyökkäävää jalkapalloa, mutta riippuu aina pelistä, kuinka paljon sitä voi toteuttaa. Antin kädenjälki näkyy kuitenkin ihan varmasti meidän pelaamisessamme, Sihvola kertoo.

MYPA on kahtena edellisvuonna sijoittunut Veikkausliigassa kuudenneksi. Nyt tavoitteena on ottaa taas askel eteenpäin.

– Sijat 1-5. Tässä on niin monta vuotta pelannut, että ainoastaan kärkisijoista on halu tapella, maalitykki toteaa.
HJK on ylivoimainen mestarisuosikki tälle kaudella myös Sihvolan papereissa.

– Inter, Lahti ja VPS ovat myös kovia. Ne varmaan taistelevat meidän kanssa samoista sijoista.

Avauskierroksella MYPA kaatoi Hongan siis maalein 4-3. Muurisen sexy-football tuotti neljä maalia ja kolme pistettä. Sihvolalla peli oli muutenkin erityinen, sillä hän kohtasi siinä oman kasvattajaseuransa.

– Talven aikana tuli seurattua Hongan tapahtumia. Aika paljon juonenkäänteitä on ollut. Joukkueen rakentamiseen tapahtumat eivät ole kuitenkaan vaikuttaneet. Honka on pelillisesti kova jengi tällä kaudella, espoolaislähtöinen Sihvola toteaa.

– Hongalla on aina iso paikka sydämessäni. Pelasin siellä urani ensimmäiset kymmenen vuotta. Ammattilaisjalkapallo on tällaista. Välillä on vaikeaa, Sihvola lisää ja viittaa Hongan talven sekoiluihin ja taloudelliseen tilanteeseen.
Sihvola on ollut vauhdissa myös kentän ulkopuolella. Hänet valittiin muutama viikko sitten Jalkapallon Pelaajayhdistyksen uudeksi puheenjohtajaksi, kun ex-puheenjohtaja Hannu Tihinen siirtyi Palloliiton palvelukseen.

– Olemme varapuheenjohtaja Panu Aution kanssa alkaneet nyt miettiä koko yhdistyksen toimintaa, että mikä olisi paras roolijako hallituksen ja toimijoiden kesken. Toiminta on kehittynyt paljon, mutta Markus Juholalla (toiminnanjohtaja) on ollut kädet täynnä töitä ja kehitystyö on ollut vaikeaa. Tietyllä roolijaolla saisimme varmasti uudistettua toimintaa maltillisesti, puheenjohtaja pohtii.

Pelaajayhdistys on ajanut viime vuosina muun muassa yhtenäiset pelaajasopimukset liiton sarjoihin sekä yhtenäisen pelipallon Veikkausliigaan.

– Sopupelit on myös kansainvälisesti agendalla koko ajan. Siitä on odotettavissa iso ongelma. Sen suhteen pitää olla jatkuvasti hereillä. Toki muitakin yksittäisiä asioita pyrimme viemään eteenpäin ja kehittämään toimintaa muutenkin entisestään.