Uusi VPS-kapteeni lupaa puolustuksen toimivan myös tällä kaudella

VPS on viime vuosina Olli Huttusen alaisuudessa tullut tunnetuksi tiiviistä puolustuspelistään. Samaa voidaan odottaa myös kaudella 2015, mikäli vaasalaiskapteeni Ville Koskimaata on uskominen. Joukkue on päästänyt kahtena edellisenä kautena neljänneksi vähiten maaleja Veikkausliigassa. Viime kaudella omissa soi 34 kertaa 33 ottelussa.

– Me olemme aina olleet hyviä puolustamaan. Välillä kuitenkin ihmiset unohtavat sen, että osaamme myös hyökätä ja hallita palloa. Paperilla kun katsoo puolustustamme, niin hyvältä näyttää. Peliesityksistä on tässä vaiheessa vaikea sanoa mitään. Pelaajat ovat vaihtuneet niin paljon talven harjoitusotteluissa, eikä meillä ole vielä mitään kiveen hakattua kokoonpanoa. Joka paikalle löytyy hyviä vaihtoehtoja, Koskimaa kertoo.

VPS on saanut tälle kaudelle riveihinsä lukuisia alle 21-vuotiaiden maajoukkuemiehiä. Muun muassa Jerry Voutilaisen, Pyry Soirin, Eero Tammisen ja Mikko Viitikon.

– He ovat hyviä äijiä. Nuoria kavereita toki, joten töitä pitää vielä tehdä. He tulevat kauden aikana varmasti kehittymään paljon ja lähtötaso on jo hyvä. Roolin kautta he tulevat varmasti menemään eteenpäin, kapteeni arvioi.

Koskimaa peri tälle kaudelle joukkueen kapteeninnauhan Itävaltaan pelaamaan lähteneeltä Sebastian Strandvallilta.

– Se on hieno kunnia minulle. ”Seba” hoiti viimeksi hienosti hommat ja nyt minä pyrin tekemään hommat yhtä hyvin. Olen kapteenina ihmisläheinen ja keskusteleva. Toimin valmennuksen ja pelaajien välisenä linkkinä. Kentällä yritän potkia muita omalla esimerkilläni eteenpäin, jota olen toki tehnyt jo vuosia.

Koskimaa ei pelkää korottaa ääntänsä joukkueelle.

– Kyllä minä ärähdän, jos joku ei toimi. Olen aika impulsiivinen pelaaja. Onneksi minulla ei ole niin voimakas ääni, joka kuuluisi kovin kauas, sillä välillä tulee ärähdettyä kovin sanoinkin. Totta kai myös kehun pelaajia yhtä lailla onnistumisten jälkeen, Koskimaa kertoo.

Veikkausliigan avauskierros pelataan sunnuntaina 12.4.2015.