Nähdäänkö Valioliigan putoamistaistelussa jo ratkaisuja?

Lauantain Valioliiga-kierroksella suurin mielenkiinto kohdistuu ehdottomasti putoamistaisteluun. Sarjan kahdeksasta viimeisestä joukkueesta peräti seitsemän on tulessa lauantaina – vain sijalla 15. majaileva Hull pelaa vasta maanantaina.

Newcastle matkustaa lauantaina juuri putoamisviivan yläpuolella majailevan Leicesterin vieraaksi. Joukkueet lähtevät otteluun varsin erilaisista lähtökohdista, sillä Newcastlella on allaan peräti seitsemän ottelun tappioputki, kun vastaavasti Leicester on voittanut viimeisestä viidestä ottelustaan neljä. Ottelussa on huikeat panokset, sillä voitolla Newcastle kuroisi peräti kahdeksan pisteen eron putoamisviivan, kun taas tappiolla Harakat joutuu vielä tosissaan taistelemaan sarjapaikkansa puolesta.

Joukkueet ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa. Syksyllä Newcastle oli ensimmäisessä kohtaamisessa maalein 1-0, mutta Leicester tasasi tilit voittamalla FA Cupin kohtaamisen tammikuussa samoin lukemin.

Pystyykö sarjan tyvi venymään yllätyksiin?

Koko putoamisviivan alapuolella oleva kolmikko eli Burnley, QPR ja Sunderland on lauantaina todella suuren haasteen edessä, sillä kolmikosta jokainen kohtaa huomattavasti korkeammalla olevan joukkueen.

Sarjan hännänhuippu Burnley matkustaa Lontooseen West Hamin vieraaksi ja yrittää katkaista viiden ottelun voitottaman ja maalittoman putkensa. Burnleyn säilyminen Valioliigassa on epätodennäköistä, varsinkin jos katsoo viimeaikaisia otteita. Joukkue on voittanut edellisestä 14 ottelustaan vain yhden, joka tosin tuli Manchester Cityä vastaan. Paljon paremassa vireessä ei tosin ole kotijoukkue West Hamkaan. Se on voittanut edellisestä 13 ottelusta yhden. Burnleyllä onkin lauantaina kenties se viimeinen todellinen sauma kaventaa eroa viivan yläpuolella. Ennen kierrosta eroa säilymiseen on viisi pistettä.

Myös putoamista vastaan taisteleva Aston Villa on lauantaina tiukan paikan edessä, kun joukkue saa vastaansa Evertonin, joka on syttynyt varsin kovaan vireeseen kevään myötä. Liverpoolilaiset ovat voittaneet viidestä viimeisestä ottelustaan neljä ja pelanneet kerran tasan maalieron ollessa mainio 8-2. Viimeisimmässä ottelussaan Roberto Martinezin joukot nuijivat Manchester Unitedin maalein 3-0. Everton on turvallisesti sarjan keskikastissa, vaikka jääminen europelien ulkopuolelle varmasti surettaakin joukkueen faneja. Kotijoukkue Aston Villa sen sijaan taistelee tiukasti putoamista vastaan. Ennen lauantaita joukkue on vain kaksi pistettä putoamisviivan yläpuolella.

Niin ikään surkeassa vireessä oleva Sunderland isännöi Southamptonia, joka taistelee vielä kynsin ja hampain viimeisestä Eurooppaan oikeuttavasta paikasta. Sunderland on voittanut viimeisestä 11 ottelustaan vain yhden ja tehnyt ainoastaan neljä maalia. Pirteän kauden pelannut Southampton sen sijaan kamppailee pääsystä Eurooppaan. Joukkue on tällä hetkellä seitsemäntenä vain pisteen Tottenhamia ja Liverpoolia perässä.

Manchester Unitedilla mahdollisuus karata Liverpoolilta

Liverpoolilla on vielä ohuet saumat viimeiseen Mestarien liigaan oikeuttavaan sijaan, kun eroa neljäntenä olevaan Manchester Unitediin on seitsemän pistettä. Liverpool isännöi lauantaina QPR:ää, joka taistelee tiukasti putoamista vastaan. ManU saa vastaavasti vieraakseen sijalla 13 majailevan West Bromwichin.

Liverpool on voittanut edellisestä  viidestä ottelustaan Valioliigassa vain yhden. Viimeisessä kahdessa ottelussa joukkue ei ole tehnyt yhtään maalia, kun Brendan Rodgersin suojatit jäivät ensin maalittomaan tasuriin West Bromwichin kanssa ja edellisellä kierroksella joukkue hävisi munattoman esityksen jälkeen Hullille maalein 0-1. Kehuttavaa ei ole myöskään QPR:n vireessä, sillä Ärrät on voittanut edellisestä 18 ottelustaan vain kaksi.

Myös Old Traffordilla on jaossa tärkeät pisteet. ManUlla on lähes pakkovoiton paikka, mikäli Louis Van Gaalin joukot haluavat vielä taistella suorasta Mestarien liigan paikasta. Manchesterilaiset ovat tällä hetkellä neljäntenä, kun pahimmat kilpakumppanit Arsenal ja City ovat kaksi pistettä edellä. Arsenal on tosin pelannut ottelun Manchesterin joukkueita vähemmän.

Valioliigan lauantain ottelut:

14.45 Leicester – Newcastle

17.00 Aston Villa – Everton

17.00 Liverpool – QPR MTV MAX

17.00 Sunderland – Southampton

17.00 Swansea – Stoke

17.00 West Ham – Burnley

19.30 Manchester United – West Bromwich MTV MAX