Kenet ottaa Fantasy Premier League -joukkueeseen? Tässä maailman 4. parhaan FPL-managerin valinnat

Viaplay LogoValioliiga alkaa tänään. Voit seurata koko kauden Viaplay -palvelun kautta.

Faneille.com on tiiviisti mukana Englannin Valioliigaan pohjautuvassa Fantasy Premier Leaguessa. Perinteinen kimppa palkintoineen on jälleen pystyssä ja kaikki ovat tervetulleita mukaan. Ohjeet liittymiseen ja tietoa palkinnoista löytyy täältä. Täysin uutena tempauksena Faneille.comilla on nyt oma joukkueensa mukana kimpassa. Joukkueen taustalta löytyy viime kaudella Fantasy Premier Leaguen koko maailman listalla neljänneksi sijoittunut Roope Liimatainen. Joukkueen menosta, pelaajavaihdoista ja muista ajatuksista on tulossa tiiviisti päivitystä sivustolle. Ensimmäisessä osassa kerrotaan kuinka lopullinen joukkue rakentui.

Joukkueen rakentaminen

Joukkueen rakentamiseen on monia eri variaatioita, mutta tietyt lainalaisuudet on kuitenkin hyvä muistaa. Aivan ensimmäinen juttu on valikoida pelaajat jotka pelaavat, eivätkä istu penkillä. Esimerkiksi Swansean Angel Rangel on juttua kirjoittaessa pelin kolmanneksi valituin puolustaja. 4,0 miljoonan hinta tietysti kiinnostaa, mutta 0,5 miljoonan lisäyksellä saisi avauskokoonpanossa pelaavan puolustajan, mitä Rangel ei ole. Onkin mahdollista, että moni Rangelin joukkueeseensa valinnut yllättyy ettei hän pelaakaan ja päätyy myymään espanjalaisen. Tämä voikin johtaa sitten arvon alenemiseen ja kun itse haluaa Rangelin myydä, ei tilalle saakaan enää kuin 3,9 miljoonaa.

Toinen tärkeä asia on valita pelaajia, jotka tekevät hyvin pisteitä. Tässä vaiheessa myös tuuri astuu isosti mukaan kuvaan. Pelkästä onnesta ei missään nimessä ole kyse, vaan omilla valinnoilla pystyy tasoittamaan omaa tietä reilusti. Jokainen valinta pitäisi olla perusteltavissa ja maksimaalisen hyödyn saavuttamisessa jokainen on oman onnensa seppä. Avainasemassa on tällöin otteluohjelma, joka takaa tietyille joukkueille ja niiden pelaajille paremmat pisteodottamat. Alkukaudesta ainakin West Bromwichin ja Southamptonin ohjelmien voi sanoa olevan suotuisia ja heidän pelaajiaan kannattaakin hyödyntää. Kärkijoukkueista Manchester Unitedin alku on paperilla helpoin.

Tietty tasapaino joukkueessa on hyvä rakentaa eri pelipaikkojen välille. Esimerkiksi viittä kalliimman puoleista puolustajaa ei kannata joukkueessa olla, sillä lähtökohtaisesti kentälle suositellaan laittamaan kolme tai maksimissaan neljä alakerran pelaajaa. Tästä syystä penkillä ei kannata istuttaa kuuden miljoonan pakkeja, kun jo alle viidellä miljoonalla saa varsin hyviä pelimiehiä. Kärkimiehiin voi puolestaan sijoittaa isotkin rahat, sillä kaikkia kolmea hyökkääjää voi peluuttaa kerralla vaikka joka kierroksella.

Faneille.comin joukkue on rakennettu tiukasti alkuohjelman perusteella ja tiedostaen, että sen parasta ennen päiväys ei ylety hirveän monen kierroksen yli. Vaihdoilla pystyy tietenkin auttamaan asiaa, mutta todennäköisesti wild card lähtee käyttöön melko aikaisessa vaiheessa, mutta siitä enemmän myöhemmin. Joka tapauksessa ideana on ottaa räjähätävä lähtö ja samalla kasvattaa joukkueen arvoa heti alkumetreillä.

Näin syntyi Faneille.comin joukkue

Kuvassa näkyy Faneille.comin joukkue, jolla kausi aloitetaan. Haluan painottaa etten neuvo ketään kopioimaan tuota joukkuetta tai ottavan antamiani vihjeitä totena. Haluan tarjota yhden katsontatavan lisää omien ja muiden internetistä löytämiesi rinnalle. Tässä jokainen valintani perustelujen kera.

Maalivahdit

Ben Foster, West Bromwich (4,5M)

WBA:n otteluohjelma on fantastinen ja Foster 4,5 miljoonan hinnalla itselleni ehdoton valinta. Fosteria on mahdollisuus peluuttaa pelaavana maalivahtina ainakin viisi ensimmäistä kierrosta niin, että nollapeliin on varsin hyvä mahdollisuus. West Bromwich tunnetaan kaiken lisäksi vieläpä kurinalaisesta puolustamisesta.

Robert Elliot, Newcastle (4,0M)

Mikäli Newcastle ei tule hankkimaan siirtoikkunan viime metreillä uutta maalivahtia, on Elliot heidän ykkösveskari. Hän on ainoa pelaava maalivahti, joka irtoaa 4 miljoonan hinnalla. Fosterin suotuisan otteluohjelman takia toiseen maalivahtiin on turha upottaa isommin rahaa, joten Elliot istuu tähän kuvaan kuin nenä päähän. 8,5 miljoonaa maksva maalivahtikaksikko vapauttaa rahaa muuhun käyttöön.

Puolustajat

Jack Stephens, Southampton (5,0M)

Kuten WBA:lla, myös So’tonilla on loistava otteluohjelma aluksi. Uusi valmentaja ja uudet kuviot tuovat tietysti hieman riskejä, mutta oletettavasti Stephens on avauskokoonpanon pelaaja. Jos Southamptonin peli toimii alkukaudesta lainkaan hyvin, on nollapelejä varmasti luvassa.

Maya Yoshida, Southampton (5,0M)

So’tonin ykköstoppari Virgil van Dijk on jättänyt siirtopyynnön joukkueelleen, joten hänen pelinsä seurassa ovat luultavasti ohi. Tästä syystä uuden toppariparin muodostavatkin Stephens ja Yoshida. Viiden miljoonan hinnalla molemmat omaavat valtavan potentiaalin tuoda hyvät pisteet hintaansa suhteutettuna. Alkuohjelmaan tukeutuen So’tonilta valitaan kaksi puolustajaa.

Ahmed Hegazi, West Bromwich (4,5M)

WBA:n tuore egyptiläishankinta on päässyt esiintymään edukseen kesän harjoitusotteluissa ja peliaikaa on riittänyt. Joukkueen takalinjoilla on jonkin verran ongelmia loukkaantumisten kanssa ja tästä syystä Hegazi tulee todennäköisesti saamaan näytönpaikkansa heti alkukaudesta. Muita West Bromwichin pelaavia puolustajia ei 4,5 miljoonan hinnalla saa.

Matteo Darmian, Manchester United (5,5M)

Kärkijoukkueiden puolustajat liikkuvat kovissa hinnoissa. Esimerkiksi ManU:n oikealla laidalla viilettävä Antonio Valencia maksaa 6,5 miljoonaa. Tähän suhteutettuna Darmian onkin miljoonaa halvemmalla hinnalla hyvä ostos. Italialainen on saanut luottoa vasempana puolustajana ja pelasi siinä myös Super Cupissa Real Madridia vastaan. Oletettavasti hän avaa myös kautensa siellä. Luke Shaw ja Marcos Rojo ovat loukkaantumistensa takia pidemmän aikaa sivussa, joten vain Daley Blind uhkaa Darmianin peliaikaa.

Ben Mee, Burnley (4,5M)

Burnley myi ykköstopparinsa Michael Keanen Evertoniin, joten Mee tulee olemaan erittäin isossa roolissa joukkueen takalinjoilla. Hän pelaa oletettavasti aina kun on pelikunnossa. Burnleyn kotiotteluissa on aina hyvä mahdollisuus napata nollapelipisteet.

Keskikenttä

Willian, Chelsea (7,0M)

Kun Eden Hazard on alkukaudesta pois, voi Willianin peliminuutteja pitää lähes varmana. Seitsemän miljoonan hinnalla hyökkäävä Chelsean keskikenttämies on suorastaan ryöstö, etenkin kun brassi tunnetaan vaarallisista vapaapotkuistaan, joista on hyvä mahdollisuus saada lisäpisteitä maalien ja maalisyöttöjen muodossa.

Kevin De Bruyne, Manchester City (10,0M)

Joukkueeseen mahtuu yksi kalliimpi keskikenttämies ja siihen virkaan uskotaan nyt De Bruyne. Man Cityn otteluohjelma on varsin hyvä ja joukkue mättää varmasti ison kasan maaleja myös tällä kaudella. Hyökkäyksessä Sergio Agüero ja Gabriel Jesus jakavat jossain määrin pisteitä, mutta keskikentällä De Bruyne saa olla herra ja hidalgo.

Wilfried Zaha, Crystal Palace (7,0M)

Myös Kotkilla on suotuisa alkuohjelma. Viime kaudella hurjaan lentoon äitynyt Zaha on joukkueen hyökkäysten rakentelussa isossa kuvassa ja osin myös niiden päättämisessä. Zahalla on hyvä mahdollisuus olla yksi kauden parhaista pistelingoista suhteutettuna hintaansa.

Henrikh Mkhitaryan, Manchester United (8,0M)

Tällä valinnalla on mahdollisuus tehdä eroa muihin. Armenialaisen on valinnut joukkueeseensa ainoastaan 6,2% joukkueista, kun taas saman hintainen Paul Pogba on kelvannut yli joka viidenteen joukkueeseen. Mkhitaryan tulee pelaamaan laitahyökkääjän roolissa, jossa pisteitä on odotettavissa paremmin kuin keskikentällä, missä puolestaan Pogba vaikuttaa. Tämä voi olla onnistuessaan käänteentekevä valinta.

Tom Carroll, Swansea (4,5M)

Penkkimieheksi napattu Carroll lähinnä vapauttaa varoja muihin hankintoihin. Häntä tuskin tämän joukkueen avauksessa käytetään, mutta mikäli hän joskus penkiltä nousee kentälle, on jotain pisteitä odotettavissa. Carroll on 4,5 miljoonan hintaisista keskikenttämiehistä järkevin ratkaisu, sillä hänen odotetaan olevan Swansean avauskokoonpanon pelaaja.

Hyökääjät

Harry Kane, Tottenham (12,5M)

12,5 miljoonan satsaaminen yhteen pelaajaan on riskialtista, mutta niin olisi ilman Kanea kauteen lähteminenkin. Myös se aiheuttaa ongelman, jos päättää jättää Kanen aluksi pois ja verkot alkavat heilua heti. Häntä ei saa vaihdettua kalliin hintansa takia sisään yhdellä vaihdolla, vaan jostain toisesta pelaajasta pitäisi irrottaa vielä varoja tätä siirtoa varten.

Romelu Lukaku, Manchester United (11,5M)

Kallis on myös Lukaku, mutta on muistettava ManU:n helppo otteluohjelma. Belgi on valittu likipitäen puoliin fpl-joukkueisiin, joten jos jätät hänet ottamatta ja verkot heiluu heti tiuhasti, voi sijoitus parin kierroksen jälkeen olla melko murheellinen. Lukaku-kortti on aluksi lähes pakko katsoa.

Salomon Rondon, West Bromwich (6,5M)

Vain 2,2% joukkueista on valinnut Rondonin. Ei hän todennäköisesti tule kauden päätteeksi keikkumaan parhaiden maalintekijöiden listan kärkipäässä, mutta West Bromwichin helpon alkuohjelman takia hän voi alkukaudesta olla oiva valinta. Rondon on Mkhitaryanin ohella se, joka onnistuessaan tekee eroa muihin joukkueisiin.

Kansikuva: GettyImages