Örebro SK metsästää edelleen kauden avausvoittoa

Keskiviikkona 20.5. on Allsvenskanin yhdeksännellä ottelukierroksella tarjolla mielenkiintoinen ”kellariosaston” välienselvittely. Vasta kaksi pistettä tähän mennessä kerännyt Örebro saa vieraakseen kaikki neljä vieraspeliään hävinneen Åtvidabergs FF:n. Taistelu tärkeistä pisteistä käydään 12 600-paikkaisella Behrn Arenalla kello 20:00 alkaen.

Axénilla edelleen työrauha

44-vuotias valmentaja Alexander Axén otti Örebron vetovastuun kesken viime kauden herättäen joukkueen pelaamaan vakuuttavasti. Syyskausi oli aikamoista ilotulitusta maaleja tykittäneiden Alhassan ”Crespo” Kamaran ja Marcus Poden johdolla. Tämä herätti varovaisia odotuksia kauden 2015 suhteen, mutta toistaiseksi meno on ollut aikamoista ”pannukakku”-osastoa. Joukkueenjohto on kierros toisensa jälkeen viestittänyt luoton Axénin tekemisiin olevan 100-prosenttista, mutta jos avausvoittoa ei ala toukokuun aikana kuulumaan lienee ÖSK-leirissä ratkaisujen hetket käsillä.

Nordin Gerzic häärää Örebron kapellimestarina, mutta tulos voisi olla parempaa (AOP)

Nordin Gerzic häärää Örebron kapellimestarina, mutta tulos voisi olla parempaa (AOP)

Ykköstykki Kamaran oltua sivussa kevään peleistä loukkaantumisen takia, on joukkue onnistunut maalinteossa vasta neljästi. Keskikentältä löytyy passeleita pelimiehiä Nordin Gerzicin pyörittäessä peliä ja Robert Åhman Perssonin hoitaessa ”mankeloinnin”. Laidoilla kirmaavat Irakin maajoukkuemies Ahmed Yasin ja entinen AIK-lupaus Daniel Gustavsson. Puolustus on vuotanut alkukaudella omiin yli kaksi palloa per peli, jolloin pistepussin karttuminen on tervanjuontia. Viime kauteen uransa päättäneen, lähes kaksimetrisen luottotoppari Magnus Wikströmin saappaiden täyttäminen on osoittautunut hankalaksi.

Sunnuntaina tuli Ruotsin Cupin finaalissa ”kärsään” IFK Göteborgilta luvuin 1-2 ja keskuspuolustuksessa hääräsivät Åtvidabergista saapunut Erik Moberg ja islantilainen Eidur Aron Sigurbjörnsson. Oikean laitapuolustajan tontin yleensä luotettavasti hoitaa hiljattain isäksi tullut 30-vuotias Patrik Haginge. Maalipuiden välissä vaikuttaa nuori herra nimeltä Oscar Jansson, joka haki aikoinaan kovuutta tekemiseensä edustaen mm. Exeter Cityä, Northamptonia ja Bradford Cityä.

ÅFF ei viihdy vieraskentällä

Åtvidabergsin tämän kauden esityksissä ei sinänsä ole mitään isompaa purnattavaa, mutta taso ei vaan riitä pistepussin säännölliseen kartuttamiseen. Liian usein loppuvihellyksen soidessa esitys on ollut mukiinmenevä, mutta valotaululla kiiluu itseluottamusta rotan lailla nakertava yhden maalin tappio.

Falkenbergistä saapunut Sköld on vakuuttanut alkukaudesta (AOP)

Falkenbergistä saapunut Sköld on vakuuttanut alkukaudesta (AOP)

Vieraskentältä ei ole vielä kotiinviemisiä kertynyt ja vaikeaa se on tälläkin kertaa. Lähes koko uransa ÅFF-paidassa pelanneen kapteeni Daniel Hallingströmin varaan lasketaan paljon puolustuslinjassa. Hänen vieressään vastustajan hyökkääjiä möyhentää Österistä viime vuonna hankittu Månz Karlsson. Maalia vartioi ikoni sanan varsinaisessa merkityksessä. Pian nelikymppisellä Henrik Gustavssonilla on meneillään 19. kausi seuransa värejä ylpeänä kantaen. Omiin on ropissut 15 palloa kevään aikana, mutta asia, joka lämmittänee hieman valmentaja Roar Hansenin mieltä on vaarallinen kärkipari Owoeri-Sköld.

Nigerialaisen John Owoerin taidot olivat toki tiedossa, mutta Falkenbergista vuonna 2013 saapunut Viktor Sköld on ollut positiivinen yllätys alkukaudesta viimeistellen kolme osumaa. Superettanissa miehellä oli vyöllään 20:n maalin kausi, mutta askel pääsarjaan näytti tuottavan vaikeuksia. Tämä parivaljakko näyttelee isoa roolia joukkueen yrittäessä uusia sarjasopimustaan.

Vedonlyönti

Äärettömän tärkeä taisto kummallekin leirille, vaikkakin kausi on vielä nuori. Örebron jano kauden avausvoittoon on mieletön ja kotikenttä tarjoaa siihen oivan mahdollisuuden. Valmentaja Axenin sydämeltä pyörähtää pois iso kivi keskiviikkoiltana ÖSK:n avatessa voittotilin. Kotivoittoa kupongille (kerroinvertailu sivun alhaalla).