Pukki ja Hetemaj luottavaisena Unkaria vastaan – ”Kun se voitetaan, niin kaikki on taas auki”

Huuhkajien EM-karsinnat jatkuvat lauantaina Olympiastadionilla. Suomen on pakko kaataa Unkari, jos mielissä siintää vielä EM-kisat Ranskassa. Huuhkajat on tällä hetkellä lohkossa neljäntenä ja eroa lauantain vastustajaan, kolmantena olevaan Unkariin, on neljä pistettä.

– Nyt pitää vain lauantaiksi kaikkien olla valmiina. Kun se voitetaan, niin kaikki on taas auki, Huuhkajien hyökkääjä Teemu Pukki totesi.

Viime aikoina maajoukkueen otteet eivät ole olleet odotettuja. Karsintoihin lähdettäessä puhuttiin kaikkien aikojen karsinoista, mistä Suomi etenee vihdoin lopputurnaukseen. Ensimmäinen ottelu päättyi Huuhkajien voittoon Färsaarista, mutta sen jälkeen lunta on tullut tupaan urakalla. Kreikkaa vastaan ”kärsittiin” tasapeli, Romanialle ja Unkarille hävittiin sekä vielä viimeisin karsintapeli päättyi murheellisesti Pohjois-Irlannin voittoon. Kaiken kukkuraksi heikkoon jaksoon tuli vielä tappio Virolle tiistaina.

– Viro-peli pitää nyt unohtaa ihan täysin ja yritetään pitää hauskaa treeneissä sekä nauttia taas futiksesta. Uskon, että kun saadaan hyvä alku siihen peliin ja joku maali siihen alkuun, niin silloin peli voisi aueta, Pukki mietti.

Samoilla linjoilla Pukin kanssa oli myös Perparim Hetemaj.

– Aikainen maali voisi olla lääke meidän peliimme, Hetemaj kommentoi.

Huono kenraali, parempi esitys

Suomen päävalmentajan Mixu Paatelaisen visioi, että tältä viikolta oltaisiin napattu kaksi voittoa. Ensimmäinen mahdollisuus, kenraaliharjoitus, meni penkin alle ja Viro juhli 2-0-voittoaan Turussa. Tappio ennen elintärkeää ottelua ei ole paras mahdollinen lähtökohta, mutta siitä voi olla myös hyötyä.

– Koskaanhan ei ole kiva hävitä, mutta jotkut viisaathan ovat sanoneet, että huono kenraali lupaa hyvää esitystä, Hetemaj veisteli.

– Niinhän se on, Pukki naurahti ja jatkoi, Eihän se aina mene niin, mutta toivotaan meidän kohdalla sen menevän.

Huuhkajien joukkue harjoitteli vain maanantaina ennen tiistaista ottelua, joka omalta osaltaan oli ratkaisevassa asemassa huonoon esitykseen. Ennen lauantain koitosta joukkue kerkeää vielä harjoittelemaan, mikä lupaa parempaa lauantaille.

– Olihan tuo ottelu tärkeä saada alle, vaikka nyt se ei siltä tunnu. Ehkä se ottelu tuli aika nopeasti, sillä vain yhdet treenit ehdittiin vetämään siinä. Kyllä se oli hyvä niille pelaajille, jotka eivät olleet vähään aikaan pelanneet, niin saada peli alle, Pukki puntaroi.

Ilmapiiri joukkueessa hyvä

Joukkueen johtaviin pelaajiin lukeutuva Perparim Hetemaj uskoo, että mikäli lauantaina tulisi voitto, tulisi se tarpeeseen niin pisteiden kannalta kuin henkiselläkin puolella.

– Voitto kyllä vähän rauhoittaisi ja saisi ihmiset myös joukkueessa kuin joukkueen ulkopuolellakin iloisemmiksi, Hetemaj mietiskeli.

Tappioiden tuoma tuska on käsinkosketeltavissa, vaikka Hetemaj ei sitä myönnäkään. Hän tiedostaa kuitenkin sen, että tunnelma ei ole aivan samanlainen kuin voittojen hetkillä.

– En mä sitä tuskaksi sanoisi. Tiedostetaan tietenkin se, että nämä ovat karsinnat ja on saatava tietty määrä pisteitä, jotta pääsisi kisoihin. Me tiedostetaan, että on ollut tuloksellisesti vähän heikompi jakso, Hetemaj valoitti.

Unkari-pelin merkitystä ei voi aliarvioida millään tasolla.

– Tämä on meille todella tärkeä ottelu. Joukkueen sisällä ilmapiiri on hyvä ja luottamus on kova. Ei tätä muuten tehtäisi, Hetemaj päätti.

Suomi kohtaa EM-karsintaottelussa Unkarin Olympiastadionilla lauantaina kello 19.00. Futis on parasta paikan päällä, mutta YLE näyttää ottelun suorana ja ennakkostudio alkaa TV2:lla kello 18.20.