Veikkausliigan mestaruustaistelu: SJK:lla on yksi mahdollinen kompastuskivi

Veikkausliigassa palataan maajoukkuetauolta ja mestaruustaistelun suhteen kaikki on vielä auki. SJK on suurin mestarisuosikki, kun joukkueilla on kaksi ottelua jäljellä. Mestaruus on kolmen joukkueen kauppa, kun piikkipaikka on SJK:n hallussa, RoPS seuraa pisteen ja Klubi kahden perässä.

Pallo on seinäjokelaisilla. Simo Valakarin suojateilla on kaikkien aikojen tilaisuus napata nuoren seuran ensimmäinen mestaruus. Joukkue kohtaa ensin FC Interin vieraskentillä ja kausi päättyy FF Jaroa vastaan kotikentällä. Ottelut eivät tosin ole mitään läpihuutojuttuja, sillä Inter taistelee europeleihin oikeuttavasta kolmannesta tilasta ja Jaro kamppailee putoamista vastaan. SJK ei ole voittanut Interiä vielä kertaakaan Veikkausliigassa, vaan viidestä ottelusta tuloksena on kolme tasapeliä sekä kaksi tappiota. Jaroa vastaan on sujunut hieman paremmin, sillä viidestä ottelusta seinäjokelaiset ovat voittaneet kolme ja hävinneet kaksi. Kaikki viisi kamppailua ovat päättyneet lukemiin 1-0.

SJK oli ennen maajoukkuetaukoa hyvässä iskussa. Edellisestä yhdeksästä ottelustaan joukkue on hävinnyt ainoastaan yhden, kun HIFK yllätti Kerhon Sonera Stadiumilla maalein 1-0. Tätä ennen SJK oli kaatanut Klubin todella vakuuttavan esityksen jälkeen 3-0.

RoPS:n mestaruushaaveet kokivat pahan kolauksen, kun joukkue kärsi kirvelevän tappion Maarianhaminassa. Juha Malisen suojatit joutuvatkin toivomaan apuja Turusta ja Pietarsaaresta, jotta RoPS saa kirittyä pisteen eron umpeen. SJK:lla on tosin kärkikolmikosta paras maalierokin, joten tasapisteetkään ei riitä.

RoPS kohtaa vielä kotikentällään KuPS:n sekä vieraissa FC Lahden. Kuopiolaisilla ei ole enää panosta, mutta on mielenkiintoista nähdä, miten rovaniemeläiset pystyvät pelaamaan pakkovoiton alaisena. RoPs:n ja KuPS:n välisestä kymmenestä viimeisestä ottelusta kotijoukkue on korjannut aina voiton, joten historia ainakin on rovaniemeläisten puolella.

HJK:n mestaruusputki on tulossa karulla tavalla päätökseen. Helsingissä joudutaankin toivomaan molempien kärkijoukkueide pistemenetyksiä. Klubi kohtaa vielä kotikentällään IFK Mariehamnin ja KuPS:n vieraissa. Kummallakaan HJK:n vastustajista ei ole enää panosta peleissä, joten hyvin suurella todennäköisyydellä Klubi tulee voittamaan molemmat kamppailut. Monessa liemessä keitetyt helsinkiläispelaajat pystyvät hallitsemaan paineet ja kääntämään haastavat lähtökohdat edukseen. Klubi onnistui juuri ennen taukoa raapimaan elintärkeät ja itseluottamusta nostattavat voitot Vaasasta ja Maarianhaminasta.

SJK on luonnollisesti pisteiden ja maalieron myötä suuri ennakkosuosikki. Mahdollinen kompastuskivi on sunnuntaina, kun joukkue vierailee Turussa. Inter on hävinnyt kuluvalla kaudella vain kaksi kotiottelua ja Turussa haaveilllaan vielä europeleistä, joten helppoa SJK:lla ei tule olemaan.

SJK on myös vedonlyöntiyhtiöiden suosikki mestariksi. Esimerkiksi Betsson tarjoaa seinäjokelaisten mestaruudelle kertoimen 1.40, kun taas RoPS:n voittaessa mestaruuden rahat saisi takaisin 4.30 kertaisena. Klubin kuudes mestaruus saa vastaavasti peräti kertoimen 5.75.

Veikkausliigassa pelataan seuraavan kerran torstaina, kun maajoukkuetauolta palataan kolmen rästiottelun voimin. Sunnuntaina pelataan täysi kierros, kun jokainen joukkue pelaa toiseksi viimeisen ottelunsa. Kauden päätöskierros on edessä ensi viikon sunnuntaina. Voit katsoa kaikki Veikkausliigan ottelut tuttuun tapaan IS Extran kautta.

 

Kansikuva: All Over Press