Real Madrid kriisissä – pystyykö Perez myöntämään virheensä?

Madridissa palattiin nopeasti maan pinnalle viime viikkoisen Malmö-ottelun jälkeen, kun Real Madrid hävisi sunnuntaina Villarrealille maalein 1-0. Espanjalaislehdistöltä ei ole ollut tällä kaudella muutenkaan pulaa aiheista. Siitä on Real on pitänyt huolen: nöyryytys El Clasicossa kotikentällä, nolo tippuminen Copa del Reystä, lukuisat avainpelaajien loukkaantumiset. Näin parina esimerkkinä.

Los Blancos on sarjataulukossa pronssisijalla. Eroa piikkipaikaa miehittävään Barcelonaan on jo viisi pistettä. Real Madrid tosin aloitti kauden mainiosti. Joukkueen verkkoon tehtiin kauden 11 ensimmäisessä ottelussa ainoastaan kaksi maalia. Valtakunnassa näytti kaikki olevan hyvin, mutta taivaalla alkoi näkyä jo tummia pilviä. Voitoista huolimatta madridilaisten peli ei luistanut missään vaiheessa aivan toivottuun malliin. Pelin odotettiin avautuvan talven lähestyessä, mutta toisin kävi.

Kohun saattelemana Madridin peräsimeen astunut Rafael Benitez on suuren paineen alla. Espanjalainen ei ole saanut korjattua hyökkäyspään ongelmia ja keskikentällä pelaajien väliset etäisyydet kasvavat usein valtaviksi. Tämä vesittää pelinrakentelun ja vastustajat pääset iskemään nopeasti vastaan.

Real Madrid on pystynyt hoitamaan pienemmät vastustajat kovalla prosentilla, vaikkakin esimerkiksi Malmö oli jälkimmäisessä kohtaamisessa niin huono, että se sai jopa Realin näyttämään hyvältä. Kuitenkin heti kun vastaan asettuu edes vähän tasokkaampi ja rutinoituneempi joukkue, niin Benitezin miehistö on suurissa ongelmissa.

Real Madrid on kärsinyt avainpelaajien loukkaantumisista, sillä lähes kaikki tähtipelaajat ovat olleet lasaretin puolella. Tämä on myös paljastanut joukkueen kokoonpanon ongelmat. Avauskokoonpano on täynnä tähtipelaajia, mutta penkillä ei ole juuri laatua hyökkäyspäähän. Tappiotilanteessa hyökkäykseen ei ole otettavissa lisää ruutia kehiin.

Carlo Ancelotti sai viime kaudella potkut pokaalittoman kauden päätteeksi. Tasan vuosi sitten Real Madrid oli italialaisen alaisuudessa 20 ottelun voittoputkessa ja syksyn El Clasicosta irtosi komea voitto.

Kuluvan kauden osalta Real on menettänyt jo mahdollisuutensa Copa del Reyhyn. La Ligan osalta pistemenetyksiin ei ole enää juurikaan varaa. Benitezin toiveet lepäävätkin pitkälti Mestarien liigassa, jonka pudotuspelien ensimmäiseksi vastustajaksi arvottiin AS Roma. Espanjalaisten pitäisi painella parista ehdottomasti jatkoon, vaikkakin roomalaiset osoittivat vaarallisuutensa muun muassa alkulohkon tasapelissä Barcelonaa vastaan.

Real Madridin fanien mitta alkaa olla täynnä ja paine Beniteziä kohtaan kasvaa jokaisen tappion jälkeen. Seuran presidentti Florentino Perez on ison haasteen edessä. Riittäisikö nöyryys antaa managerille potkut, kun hän itse nimenomaan halusi Benitezin joukkueen peräsimeen? Tämä tarkoittaisi, että Perez myöntäisi Ancelottin potkujen olleen virhe. Tähän tilanteeseen 68-vuotias Perez ei varmasti halua joutua.

Voit seurata Real Madridin otteita La Ligassa sekä Mestarien liigassa Viasatin kanavilla sekä Viaplay -palvelussa

Kansikuva: All Over Press