Real Madridin maalivahtikuvio hämmentää – ”Olemme iloisia”

Real Madridin vaativat fanit ovat hämmentyneitä joukkueen maalivahtitilanteesta – ja täysin syystäkin. Iker Casillan vaihtuminen Kiko Casillaan on todella mielenkiintoinen käänne.

Huhut Ikerin myymisestä ovat velloneet viimeiset pari kesää ja siirtosaaga tuli päätökseen noin viikko sitten, kun seuralegenda siirtyi FC Portoon. Madridissa odotettiin tilalle David de Geaa, jonka on kerrottu hamuavansa siirtoa kotimaahansa. Florentino Perez vetäisi kuitenkin ässän hihastaan ja hankki tolppien väliin Kiko Casillan. Vaikka Casilla on pelannut Real Madridin juniorijoukkueissa, niin seuran fanit ovat olleet pettyneitetä Perezin toimintaan. Joukkueen ykkösmaalivahtina aloittaa Keylor Navas, joka saapui seuraan viime kesänä kymmenellä miljoonalla eurolla Levantesta.

– Mieleni on rento ja luottavainen. Halusin toipua loukkaantumisestani ja nyt olen 100% takaisin. Nyt minun täytyy tehdä sitä mitä rakastan, mikä on harjoitella 100%:sti ja odottaa mahdollisuuttani. Voin puhua vain nykyhetkestä ja siitä halusta, mikä minulla on ansaita paikka joukkueesta, Navas kertoi Marcalle AS Romaa vastaan pelatun näytösottelun jälkeen. Navas piti ottelussa nollapelin.

Casillan saapuminen Madridiin oli todella suuri yllätys, sillä monet vedonlyötntiyhtiötkin olivat lähes varmoja de Gean siirtymisestä Valkoisiin. Esimerkiksi Betsson tarjosi korkeimmillaan yli viiden kertoimen, että espanjalainen jää Manchesteriin.

– Kiko Casilla on hieno maalivahti ja jos Real Madird on tehnyt sopimuksen hänen kanssaan, se tarkoittaa että hän on tarpeeksi hyvä. Kilpailutilanne on hyvä. Haastamme toisiamme nöyrästi ja kunnioituksella, Navas kuvaili tuntojaan uudesta joukkuekaveristaan.

Casilla ei ole huono maalivahti, mutta on vaikea ymmärtää, minkä takia joukkue vaihtoi seuralegendansa häneen. Casillas tuskin itse halusi niin palavasti lähteä kuin mitä Perez on esimerkiksi medialle kertonut.

Koko kuvio näyttääkin siltä, että Real Madrid halusi eroon Casillaksesta, jotta de Gea saataisiin Madridiin. Ensimmäinen vaihe onnistui, mutta United ei yllättäen suostunutkaan luopumaan tähtimaalivahdistaan, joten Real Madridille jäi luu käteen ja Casilla jouduttiin hankkimaan väliaikaiseksi ratkaisuksi. Nyt Real Madrid odottanee ensi kesään, kun de Gean sopimus umpeutuu ja hän on vapaa siirtymään minne vaan.

– Casillan saapuminen nostaa kilpailua ja olemme iloisia. Olemme OK maalivahtiemme laadun suhteen. Joukkueella on todella hyvä asenne. He työskentelevät kovaa, ovat motivoituneita ja keskittyneitä oikeisiin asioihin, Benitez totesi Marcalle Australiasta.