Pilasiko Walcottin loukkaantuminen Arsenalin mestaruusmahdollisuudet?

2-0. Ettei tärkein unohdu vaikka paareilla ollaankin.

2-0. Ettei tärkein unohdu vaikka paareilla ollaankin.

Pitkän odotuksen jälkeen Arsenal-faneilla on ollut mahdollisuus unelmoida Valioliigan mestaruudesta. Kuolivatko nämä unelmat Theo Walcottin loukkaantumisen myötä?

Arsenal-fanit saivat alkuviikosta ikäviä uutisia, kun hyvään vireeseen edellisen loukkaantumisen jäljiltä päässyt Theo Walcott loukkaantui FA Cupin ottelussa Tottenhamia vastaan. Walcottin ristiside pamahti ja varovaisten arvioiden mukaan englantilainen on poissa kentiltä seuraavat kuusi kuukautta. Tämä tarkoittaa myös sitä, että kesän MM-kisat jäävät väliin. 17 -vuotiaana MM-kisoissa Englantia edustaneen laitahyökkääjän seuraava mahdollisuus pelata MM-kisoissa on vasta vuonna 2018, Walcottin ollessa  tuolloin 29 -vuotias.

Mitä loukkaantuminen tietää Arsenalin mestaruushaaveiden kannalta? Arsenal on voittanut tällä kaudella 78 % otteluista Walcottin pelatessa. Ilman Walcottia vastaava luku on 54 % eli tilastot kertovat karua kieltä. Tällä hetkellä Tykkimiesten sairastupa on totutusti täynnä, kun Walcottin lisäksi allasjumppaa harrastavat Vermaelen, Ramsey, Gibbs, Oxlade-Chamberlain, Bendtner, Diaby ja Sanogo. Lisäksi Oliver Giroud on flunssan kourissa ja hänen pitäisi palata kentälle ensi viikolla. Oxlade-Chamberlain on palaamassa tällä viikolla joukkueharjoituksiin. Pelikuntoon on kuitenkin vielä matkaa. Loukkaantumisista on usein syytetty Arsenalin lääkintä- ja fysiohenkilöstöä. Nämä henkilöt tulevat kuitenkin kuvaan vasta loukkaantumisen sattuessa, joten syyttävä sormi tulee osoittaa valmennusportaaseen. Jotain harjoittelussa ja sen suunnittelussa tehdään väärin, koska joka vuosi Tykkimiesten sairastupa on pullollaan miehiä.

Walcott aloitti voitokkaan Tottenham-ottelun kärjessä Giroudin ja Bendtnerin ollessa loukkaantuneina. Ainoa terve kärkipelaaja tällä on hetkellä oman loukkaantumisen jälkeen paluun juuri kentälle tehnyt Lukas Podolski. Voikin olla, että Wenger on pakotettu ostamaan  uusi kärkipelaaja mahdollisimman pian. Giroudin paluu pelikentille ei kuitenkaan takaa sitä etteikö Arsenal kaipaisi vahvasti taustatukea hyökkäyspäähän. Samoin uusi laituri tulisi tarpeen, vaikka nuori saksalainen 18 -vuotias Serge Gnabry pelasikin erittäin hyvän ottelun Tottenhamia vastaan. Nuoren pojan taso tuskin tulee kantamaan Arsenalia mestaruustaistossa.

Helmikuun 8. päivästä eteenpäin Arsenalin otteluohjelma on erittäin haastava:

8.2. Liverpool (v)

12.2. Man Utd (k)

(15.2. Mahdollinen FA Cup 5.kierros)

19.2. Bayern Munchen (k)

22.2. Sunderland (k)

1.3. Stoke (v)

(8.3. Mahdollinen FA Cup puolivälierä)

8.3. Swansea (k)

11.3. Bayern Muchen (v)

15.3. Tottenham (v)

22.3. Chelsea (v)

29.3. Man City (k)

Saa nähdä kuinka moni pelaaja selviää näistä peleistä ilman loukkaantumisia. Mestaruus ratkaistaan paljolti näissä peleissä, samoin Mestarien Liigan jatkopaikka. Arsenal fanien ostoslistalla olisikin uusi kärki- ja laitapelaaja. Itse kannattaisin kärkipelaajaksi Corinthiasin Alexander Patoa, koska hän saisi pelata myös Mestarien Liigaa. Pato on osoittanut pärjäävänsä Euroopassa ja sopisi hyvin Arsenalin pelitapaan. Laitaan kelpaisi esimerkiksi Real Madridin Angel Di Maria.