Ronaldo vs Zlatan

Portugal v Sweden - FIFA 2014 World Cup Qualifier: Play-off First Leg

On jatkokarsintojen aika. Viimeiset paikat ovat siis jaossa Brasilian MM-kilpailuihin. Yksi jatkokarsintapareista on ylitse muiden, Portugali vastaan Ruotsi. Tämän otteluparin noustessa ylös arvontakorista oli yksi asia selvää, yhtä maailman kiinnostavimmista pelaajista ei kisoissa nähdä. Polvistuuko Ronaldo kyyneleissä kentän pintaan vai saako stadionin ovet tuta Zlatanin temperamentin!? Nyt on ensimmäisen osaottelun aika. Panokset ovat siis äärimmäisen kovat joukkueiden astellessa Estadio da Luzille.

Nyt Zlataniin ja Ronaldoon.

Kaksi pelaajaa, kaksi persoonaa, jotka kaikki jalkapallosta kuulleet tunnistavat. Ronaldo on ottelussa todistettavasti juossut 96 metriä kymmeneen sekuntiin ja geelikin todistettavasti pysyi päässä. Zlatan on 32 vuotias. Seuraavat MM-kilpailut ovat Venäjällä 2018, kun Zlatan on 36.. Zlatan on tehnyt enemmän taikoja vuosi vuodelta, mutta onko nyt kyseessä viimeinen World Cup!? Kummatkin ovat ehdolla Ballon d’Or – Kultaisen pallon saajaksi. Pelaajat ovat Mestarien liigan kaksi kovinta maalintekijää. Ruotsin kapteeni Zlatan on osunut tällä kaudella 20 kertaa pelaamissaan 21 ottelussa (kaikki kilpailut). Ronaldon maalimäärä on 28 ja otteluita 20. On selvää keneen katseet kääntyvät kun etsitään otteluparin ratkaisijaa.

Pelaajat ovat silti kilpaa keskenään vakuuttaneet ettei kyse ole yksilötaistosta. Kun joukkueita lähdetään vertailemaan keskenään, on Portugali paperilla ennakkosuosikki. On kuitenkin huomioitava että Ruotsi ei ole hävinnyt Portugalille kuin kolme kertaa viimeiseen 15 otteluun. Portugali ei ole koskaan voittanut Ruotsia kotonaan! Mutta arvioi joukkueita ilman Ronaldoa ja Zlatania. Portugali ei ole pelkästään keulakuvansa varassa kun taas Ruotsi hajoaa täysin palasiksi ilman kapteeniaan.

Arvio:
Ruotsille sopii mainiosti, että ottelut pelataan nimenomaan tässä järjestyksessä. Erik Hamrenin miehistön tarkoituksena on siirtää otteluparin ratkaisu kotikentälle, joten tasapeli ensimmäisestä ottelusta olisi sinikeltaisille varmasti mieluisa tulos. Sen sijaan Portugalille kelpaa perjantain ottelusta vain voitto, joten Paolo Benton miehistö on aloitteellisempi osapuoli heti aloitusvihellyksestä lähtien. Aikainen maali varmasti vapauttaisi lusitaanien pelin, mutta, jos ensimmäistä osumaa saadaan odottaa pitkälle toiselle puoliajalle, voi kotijoukkueen otteissa näkyä hermostuneisuutta. Ennakko-odotukseltaan kaikki tärkeät ottelut ovat vähämaalisia. En odota tältäkään ottelulta muuta, varsinkin kun joukkueiden kaksi viimeistä kohtaamista päättyivät 0-0.

Vedonlyönti (Betsson.com ja Betsafe.com):
Alle 1,5 maalia (3.15), alle 2,5 maalia (1.73) ja Ruotsi +1 (2.21)
Ottelu on myös live-vedonlyönnin kohteena.

En itse löytänyt montaa paikkaa, jossa ottelua voi seurata, mutta ainakin Helsingin Aussie Bar ottelun meille faneille suo! Tänään siis Portugali-Ruotsi klo 20.45!

http://aussiebar.net/helsinki/