Saksa julkaisi alustavan kisajoukkueensa, Klose Ronaldon ennätyksen kimppuun

Miroslav Klose nousee kahdella maalilla kaikkien aikojen parhaaksi MM-kisojen maalintekijäksi (Getty)

Saksan päävalmentaja Joachim Löw on julkaissut alustavan 30 pelaajan listan, joista hän valitsee lähiviikkojen aikana lopullisen 23 joukkueen kisamiehistön. Listan erikoisuutena voidaan pitää sitä, että kroonisesta hyökkääjäpulasta kärsivä jalkapallon suurmaa lähtee kisoihin korkeintaan kahdella puhtaalla hyökkääjällä, sillä alustavasta listasta löytyy vain Miroslav Klosen ja Kevin Vollandin nimet hyökkääjäsarakkeen kohdalla.

Tavoitteena edellisten kisojen mitalien kirkastaminen

Historiansa aikana kolme maailmanmestaruutta voittanut Saksa lähtee kisoihin nimekkäällä joukkueella, jonka ainoana tavoitteena voidaan pitää maailmanmestaruuden voittamista. Saksa on ollut neljissä edellisissä jalkapallon arvokisoissa vähintään välierissä, mutta parhaaksi sijoitukseksi on jäänyt vuoden 2008 EM-kisojen kakkossija heti loputtomalta näyttävän dominointinsa aloittaneen Espanjan jälkeen.

Joukkueen materiaali kestää hyökkäyspäätä lukuunottamatta vertailun kaikkien planeetan muiden joukkueiden kanssa. Bayernin ykkösmaalivahti Manuel Neuer on selkeä ykkösvalinta tolppien väliin myös maajoukkueessa. 30 pelaajan listalta löytyy Neuerin lisäksi vain kaksi nimeä, joten Roman Weidenfeller ja Ron-Robert Zieler saavat olla varmoja kisapaikastaan. Neuer pelannee ilman loukkaantumisia tai pelikieltoja kisojen jokaisen ottelun, joten Zieler-Weidenfeller kaksikon tehtäväksi jäänee harjoituksissa torjuminen ja Neuerin tsemppaaminen vaihtopenkiltä käsin.

Puolustukseen ja keskikentälle tunkua nimimiehistä

30 pelaajan alustavassa listassa on mukana kymmenen puolustajaa, joista ainakin kaksi nimeä putoaa pois lopullisesta kisamiehistöstä. Per Mertesacker, Jérome Boateng, Benedikt Höwedes, Mats Hummels, Philipp Lahm ja Marcel Schmelzer saanevat olla varmoja kisapaikoistaan. Pep Guardiolan valmennuskaudella laitapakkina tunnetuksi tullut Philipp Lahm on pelannut Bayern Munchenissä paljon myös keskikentällä, joten laitapakkiosastoa täydennettäneen ainakin Kevin Großkreutzilla ja mahdollisesti myös Marcell Jansenilla. Nuorten Erik Durmin ja Shkodran Mustafin osaksi jäänee maajoukkuetouhuihin tutustuminen ja lopullisesta kisajengistä putoaminen kalkkiviivoilla.

Saksan keskikentällä on jopa ylitarjontaa laatupelaajista, vaikka Xavin pitkäaikaiskorvaajaksi Barcelonaan kovasti huhuiltu İlkay Gündoğan missaakin kisat pitkäaikaisen loukkantumisen vuoksi. Bastian Schweinsteiger, Thomas Muller, Marco Reus, Mesut Özil, Toni Kroos, Mario Götze, Lars Bender, André Schürrle ja Lukas Podolski lienevät varmoja nimiä kisakoneeseen, mutta lopusta 1-2 paikasta käydään todella kovaa kilpailua useamman pelaajan kesken. Real Madridin Sami Khedira on ollut Löwin luottomies viime vuosien aikana, mutta miehen pelikunto on suuri arvoitus hänen oltua poissa Real Madridin kokoonpanosta lähes koko kauden ajan pitkäaikaisen polvivamman vuoksi. Khedira on kuitenkin kunnossa ollessaan varma nimi kisakoneeseen ja viimeiseksi keskikenttämieheksi lienee vahvimmin tyrkyllä Schalken kohulupaus Julian Draxler.

Hyökkäys kokeneen Klosen varassa

Epäonnnen Mario Gomez joutuu jättämään kisat väliin polvivaivojen vuoksi. (Getty)

Jos keskikentällä oli jopa pulaa laatupelaajista, ei samaa voida sanoa Saksan hyökkäysosastosta. Viime vuosien vakionimi, täksi kaudeksi Fiorentinaan siirtynyt Mario Gomez on kärsinyt koko kauden loukkaantumisista ja Löw pudottikin miehen alustavalta listalta, sillä miehen tämän hetkinen pelikuntonsa on suuri arvoitus. Gomez julkaisi valintojen jälkeen viestin hänen avoimilla facebook-sivuillaan. Viestissä Gomez myöntää pettymyksensä, mutta toivotti rehellisesti maamiehilleen onnea tuleviin kisoihin ja lupasi tulla takaisin pelikentille ensi kaudella parempana kuin koskaan ennen. Suurin mielenkiinto kohdistuukin veteraani-ikään kasvaneeseen Miroslav Kloseen, jolla on mahdollisuus rikkoa legendaarisen Ronaldon MM-kisojen maaliennätys. 131 maaottelua pelannut Klose on tehnyt peräti 68 maaottelumaalia, joista 14 on syntynyt MM-kisojen lopputurnauksessa. Ronaldo osui omalla urallaan 15 kertaa MM-kisoissa, joten ennätys on enää yhden maalin päässä. Klose ja Volland ovat ainoat varsinaiset hyökkääjät, mutta saksalaislehtien mukaan Klosen avauspaikka on kaikkea muuta kuin itsestäänselvyys, sillä ainakin Lukas Podolskia ja Mario Götzeä on huhuiltu Saksan aloittaviksi hyökkääjiksi kisojen startatessa.

Saksan alustava kisaryhmä, josta tippuu vielä seitsemän pelaajaa:

Maalivahdit

Manuel Neuer

Roman Weidenfeller

Ron-Robert Zieler

Puolustajat

Jérome Boateng

Erik Durm

Kevin Großkreutz

Benedikt Höwedes

Mats Hummels

Marcell Jansen

Philipp Lahm

Per Mertesacker

Shkodran Mustafi

Marcel Schmelzer

Keskikenttäpelaajat

Lars Bender

Julian Draxler

Matthias Ginter

Leon Goretzka

Mario Götze

André Hahn

Sami Khedira

Toni Kroos

Maximilian Meyer

Thomas Müller

Mesut Özil

Lukas Podolski

Marco Reus

André Schürrle

Bastian Schweinsteiger

Hyökkääjät

Miroslav Klose

Kevin Volland