Riittääkö napolilainen mestariteos scudettoon? – ”Kakkossijasta käydään suurin taistelu”

Jalkapallo-podcast Penkinlämmittäjät spekuloi tällä viikolla italialaista seurajalkapalloa. Käsittelyssä on huippukautta pelaava Napoli, josta arviot antaa toimituskolmikon lisäksi Viasatilta tuttu selostaja Ville Kuusinen. Jakson toisella puoliskolla tarjoillaan vinkkejä futismatkailusta kiinnostuneille.

Ville Kuusinen on päässyt jo työnsä puolesta seuraamaan tarkkaan tämän kauden Napolia, ja ihaileekin seuran ja sen kannattajien välistä intohimoa.

Maurizio Sarri korvasi Rafael Benítezin päävalmentan pestin tämän kauden alussa, ja on saanut joukkueen todella kovaan iskuun tämän sesongin aikana. Penkinlämmittäjät ihailevat erityisesti parantunutta puolustuspeliä sekä todella tehokasta hyökkäämistä.

Gonzalo ”El Pipita” Higuaín on tehnyt tuhojaan hyökkäyspäässä iskemällä jo 26 maalia Serie A:ssa. Lorenzo Insigne on kompannut rinnalla ja onkin varmasti todella lähellä Italian ensi kesän EM-kisajoukkueeseen pääsyä.

Napolin pelillisiä asioita puidessa kehuja saa myös 4–3–3-ryhmitelmä, ja Marek Hamsikin rooli alempana keskikentällä.

Lopuksi nelikko heittää arvionsa Serie A:n loppukaudesta.

– Vaikka Napoli saattoi saada flow-tilan Chievo-voitosta, on Juventuksen materiaali silti liikaa. Sen sijaan kakkossijasta käydään ehkä se kaikkein suurin taisto, Kuusinen povaa.

Mikäli olet ajatellut lähteä ulkomaille katsomaan jalkapalloa, mutta et ole vielä koskaan saanut suunnitelmia toteutettua, on jakson toinen puolisko sinulle. Podcastin omat Folke Westit – Ruuttila, Vainikka ja Karjalainen – antavat vinkit jokaiselle futiksen perässä matkailua suunnittelevalle.

[mixcloud https://www.mixcloud.com/penkinlammittajat/penkinl%C3%A4mmitt%C3%A4j%C3%A4t-s03e04-napolin-ooppera-ja-futismatkailu/ width=100% height=60 hide_cover=1 mini=1 light=1]

Facebook: Penkinlämmittäjät
Twitter: @Penkinlam

Toimittajat: Atte Ruuttila (@ARuuttila), Anssi Karjalainen (@A_Karjalainen) ja Jussi Vainikka (@j_vainikka)
Vieraileva toimittaja: Ville Kuusinen (@VilleKuusinen)

Kansikuva: Getty