Sorsa uskoo HJK:n jatkopaikkaan: ”Olemme yllättäneet itsemmekin!”

HJK:lla on taas mahdollisuus tehdä suomalaista jalkapallohistoriaa etenemällä Eurooppa-liigan pudotuspeleihin, kun torstaina edessä on ratkaiseva päätöskierros ja vieraspeli lohkoykköstä Club Bruggeä vastaan.

Torstaisen vierasottelun lähtökohdat eivät ole parhaat mahdolliset, sillä Brugge kuritti Klubia Helsingissäkin maalein 3-0.

– Kun sarja alkoi, niin tiedossa oli, että Brugge on koko lohkon vahvin joukkue. Ne onnistuivat täydellisesti meidän kotikentällä. Sitä edesauttoi kyllä meidän hölmöily. Pelinä se ei ollut meiltä niin huonoa. Katsottiin tuossa klippejä pelistä ja itseasiassa Brugge itse ei pystynyt juuri luomaan tilanteita, vaan ne tuli meidän virheistä enemmänkin. Eli pystytään parantamaan tuosta edellisestä kohtaamisesta, HJK:n luottolaitapakki Sebastian Sorsa toteaa.

HJK:n selviäminen lohkovaiheeseen oli jo mahtava futisteko. Mikäli Stadin ylpeys etenisi lohkosta jatkoon, se olisi suomalaisen seurajalkapalloilun tähänastisesti suurin paukku. Löytyykö HJK:n riveistä vielä uskoa, että se on mahdollista?

– Sanotaan näin, että siihen olen koko ajan luottanut, että kotona voidaan voittaa kenet tahansa. Alku oli vähän oppirahojen maksua ja me ei ehkä onnistuttu niin kuin oltaisi voitu. Henkilökohtaisesti kuitenkin olen ollut luottavainen, että pystytään pärjäämään.

– Onhan se aika käsittämätöntä jos näin tapahtuu ja jatkoon mennään. On tässä kuitenkin tullut itsensäkin yllätettyä jo aika monta kertaa tänä vuonna. Jos se uskosta on kiinni, sitä pelaajilla ainakin riittää. Se on ollut myös meidän voimavara – yhtenäinen jengi ja uskottu itseemme. Se voi löytyä taas kerran ja katsotaan mitä tapahtuu, Sorsa myhäilee.

HJK ei pääse aivan parhaalla miehistöllä otteluun, sillä muutama ikävä loukkaantuminen sattui juuri ratkaisuottelua ennen. Tuoreimpana sairastupalaisena Nikolai Alho.

– On tullut jotain takaiskuja. Porukkaa on vähän kipeänä ja muutamia loukkaantumisia. Ne eivät ole toivottavia, mutta meillä on aika laaja materiaali. Uskon, että saadaan hyvä jengi jalkeille. Näillä mennään ja katsotaan millaisia tuliaisia Belgiasta tulee, Sorsa päättää.

HJK:n päätöskierroksen positiiviset skenaariot:

HJK voittaa Bruggen ja Torino häviää FCK:lle -> Brugge voittaa lohkon, HJK kakkonen.
HJK voittaa Bruggen vähintään 4-1 ja Torino häviää FCK:lle -> HJK voittaa lohkon, Brugge kakkonen.
HJK voittaa Bruggen ja Torino pelaa tasapelin FCK:n kanssa -> HJK voittaa lohkon, Brugge kakkonen. (kärkikolmikolla yhdeksän pistettä, joten mennään keskinäisten otteluiden vertailuun. HJK:lla yhteensä kuusi pistettä keskinäisissä otteluissa ja Bruggella ja Torinolla viisi).
HJK voittaa Bruggen vähintään 4-1 ja Torino voittaa FCK:n -> Torino voittaa lohkon, HJK kakkonen.

Eurooppa-liigan lohkovaiheen päätöskierroksen ottelu Club Brugge-HJK torstaina 11.12. kello 20.00 Suomen aikaa. Ottelu suorana JIM TV:llä alkaen kello 19.55.