Suomen naisten maajoukkueella kasvojen pesun paikka

Suomen naisten jalkapallomaajoukkue ei onnistunut kovassa paikassa lauantaina, vaan Itävalta vei tärkeät MM-karsintapisteet 3-1-lukemin.

Naisten seuraavat MM-kisat pelataan kesällä 2015 Kanadassa. Tie arvoturnaukseen on Euroopasta kivikkoinen, sillä perille pääsee vain seitsemän: lohkon parhaat sekä jatkokarsinnan paras. Play off -vaiheeseen pääsee neljän lohkon kakkoset, jotka siis kisaavat tuosta yhdestä paikasta.

Suomi oli vielä ennen lauantaita hyvin kiinni ainakin lohkon toisessa sijassa, mutta tappio Itävallalle mutkittaa tavoitteita. Ranska porskuttaa hurjalla vauhdilla kohti lohkovoittoa. Suomi voitti Itävallan syksyllä 2-1-lukemin, mutta lauantain tappio käänsi vaa’an keskinäisen maalieron turvin itävaltalaisille.

Mutta spekulaatiot sikseen. Suomi kohtaa keskiviikkona Bulgarian ja panokset ovat selvät. Lohkojumbolta tarvitaan voitto ja mieluiten maalirikas sellainen.

– Emme todellakaan saa lähteä peliin takki auki. Jos lähdemme huonolla asenteella, ei siitä seuraa hyvää. Uskon, että kaikki ovat lauantaista sisuuntuneita. Haluamme näyttää, Emmi Alanen toteaa.

– Minä henkilökohtaisesti en juurikaan seuraa sarjataulukoita. Mennyt peli harmittaa, mutta siihen ei voi enää vaikuttaa millään tavalla. On parempi käyttää kaikki energia tulevaan kuin vanhojen asioiden pohtimiseen. Uskon, että kaikki ovat käsitelleet lauantain tappion.

Alanen onnistui lauantain ottelussa maalinteossa. Lisäksi kymppipaikan pelaaja hyppäsi ottelun viimeisillä hetkillä maalivahdiksi. Tilanne syntyi kun maalivahti Tinja-Riikka Korpela sai punaisen kortin ja Suomi oli jo käyttänyt kaikki vaihtonsa. Kokkolalainen ei haastetta pelännyt vaan torjui tilanteesta Itävallalle tuomitun rangaistuspotkun.

Keskiviikon vastus Bulgaria on ottanut pelaamistaan seitsemästä karsintaottelusta vasta yhden pisteen. Maaleja joukkue on onnistunut tekemään kolme. Omissa sen sijaan on soinut peräti 43 kertaa.

– Bulgaria puolustaa matalalta ja lähtee sieltä hyökkäyksiin. He panostavat suoraviivaisiin vastaiskuihin. Uskon, että ottelusta tulee hieman samantyylinen kuin Unkaria vastaan. Olemme pystyneet treeneissä löytämään niitä tiloja, joita Bulgariaa vastaan luultavasti tulee olemaan.

Suomi voitti Unkarin sekä kotona että vieraissa 4-0-lukemin. Paluu Helsinkiin ja Sonera stadiumille on Alaselle mieleistä.

– Minusta on aina mukava tulla Suomeen ja kotiyleisön eteen pelaamaan. Odotan sitä aina jotenkin eri tavalla. Nyt se on jotenkin vielä arvokkaampaa kun pelaan itse Ruotsissa seurajoukkuetasolla, Alanen päättää.

Suomi kohtaa Bulgarian keskiviikkona 18.6. klo 18.