Teemu Tainio cupin finaalista: ”Mahdollisuus tehdä jalkapallohistoriaa”

HJK:n kipparia Teemu Tainiota ei tarvitse motivoida lauantaiseen Respect Suomen Cupin finaaliin. Nälkää riittää, vaikka liigamestaruus ja europaikka ensi vuodeksi ovat jo taskussa.

HJK ja FC Inter iskevät yhteen Suomen Cupin finaalissa lauantaina Sonera Stadiumilla alkaen klo 14.00. HJK on saavuttanut tällä kaudella jo paljon, kun taas Interillä on takana surkea kausi liigassa ja ainoa pelastus on Suomen Cup.

– Totta kai tämä peli sytyttää. Tässä on mahdollisuus tehdä jalkapallohistoriaa. Ainakaan tietääkseni Suomessa ei ole ennen voitettu tällaista ”triplaa”, eli liigamestaruus, cupin voitto ja pääsy eurocupeissa lohkovaiheeseen, Tainio toteaa.

– Interillä sarja ei ole mennyt niin kuin siellä varmasti odotettiin. Tämä on heille mahdollisuus pelastaa kausi. Varmasti saadaan motivoitunut porukka vastaan. Meidän pitää vain näyttää, että olemme parempi joukkue. Kyllä meilläkin motivaatiota riittää, sillä takana on niin hyvä kausi, että tympisi se jos ei voitettaisi cupia.

HJK:lla on takana kaikkea muuta kuin täydellinen kenraaliharjoitus cupin finaaliin, sillä Klubi jäi pahasti jyrän alle Veikkausliigan viimeisellä kierroksella RoPS:aa vastaan.

– Siinä oli alla rankka Italian reissu, jossa matkustamiset eivät menneet, niin kuin piti. No, se oli heikko peli, eikä pitäisi selitellä. Eikä me kyllä tuota ottelua sen enempää murehdittu tai analysoitu, vaan käännettiin katse saman tien cupiin, palattiin heti tekemisen pariin ja valmistautumaan finaaliin.

Tainio toivoo Sonera Stadiumille lauantaina väkeä sankoin joukoin, sillä kotimaisten kilpailujen sarjakausi olisi hienoa päättää pokaalia nostellen mahtavassa tunnelmassa.

– Uskon, että nyt on sellaiset puitteet finaalille, joka kiinnostaa kansaa. Turusta on varmasti tulossa paljon porukkaa ja toivottavasti lehtereille saapuu paljon väkeä. On se vain paljon kivempaa pelata kun on porukkaa ja hyvä tunnelma, Tainio päättää.

Respect Suomen Cupin finaali lauantaina 1.11. Sonera Stadiumilla alkaen klo 14.00. Ottelu näkyy myös osana YLE TV2:n Urheiluviikonloppua. Lähetys ottelusta alkaa klo 13.50.