Top 10: Siirtokesän parhaat hankintojen julkaisuvideot

Elokuun loppuun päättynyt siirtokesä muistetaan paitsi megasiirroista myös mitä mielikuvituksellisimmista tavoista esitellä uusia hankintoja. Niinpä päätimme koostaa listan siirtokesän parhaista esittelyvideoista.

10. Jesus Navas, Sevilla

Sevillan oman kultapojan kotiinpaluuta juhlistettiin tyylikkäällä esittelyvideolla. Kuumottavan musiikin soidessa taustalla, väijyy video miestä, joka lopulta kidnapataan ja kuljetetaan auton takakontissa Estadio Ramón Sánchez Pizjuán -nimeä kantavalle Sevillan kotistadionille. Panttivanki ottaa pussin pois päästään ja paljastuu Jesus Navasiksi, joka on silmin nähden iloinen paluustaan Sevillaan.

9. Stuart Taylor, Southampton

Southampton ei tehnyt varsinaista hankintaa, vaan jatkosopimuksen maalivahti Stuart Taylorin kanssa. 36-vuotias englantilainen on kuitenkin enemmän huumoripelaajan maineessa, sillä hänelle on merkattu pitkän uransa aikana vain 51 virallista ottelua, joista osa on vieläpä reservipelejä. Pyhimysten tyylikkään julkaisuvideon innoittajana toimi kesän ykköshassuttelijana kunnostautunut AS Roma, joka julkaisi Gregoire Defrelin hankinnan lähes identtisellä videolla.

8. Mohamed Salah, Liverpool

Liverpool jahtasi Roman Mohamed Salahia pitkään, joka näkyi myös egyptiläisen esittelyvideolla. Otos alkaa turhautuneiden fanien tviiteillä, joissa toivotaan Salahin hankinnan julkaisua. Kun kamera nousee älypuhelimen ruudusta on kuvissa Liverpoolin paitaan pukeutunut Salah, joka vilkuttaa ja toteaa ”Salah announced”.

7. Aleksandar Kolarov, AS Roma

Manchester Cityssä pitkään viihtyneen Aleksandar Kolarovin siirto AS Romaan ei varsinaisesti ollut ikkunan kiimaisimpia, mutta video oli todella tyylikäs. Reilun minuutin kestävässä otoksessa seuratyöntekijä kertoo Kolarovin tulevan esittelyvideon täysin ylilyönnin puolelle menevän juonen ja kysyy lopuksi onko se ok, johon serbi vastaan ”No”.

6. Ryad Boudebouz, Real Betis

La Liga -seura Real Betisin toimistolla käytettiin luovuutta, kun seura julkaisi viime kaudella eniten maalipaikkoja Euroopan isoissa liigoissa luoneen Ryad Boudebouzin siirron andalucialaisseuraan. Video alkaa ABBA:n legendaarisen Voulez-Vouz kappaleen tahtiin, jonka Estadio Benito Villamarin stadionilla oleva henkilö keskeyttää. Hahmo paljastuu Boudebouziksi, joka sanoo, ettei laulu mene Voulez-Vouz vaan Boudebouz.

5. Wilfried Bony, Swansea

Swansea-kannattajat saivat suursuosikkinsa takaisin kotiin siirtoikkunan päätöspäivänä ja erittäin tyylikkään videon kera. Norsunluurannikkolaista Wilfried Bonya kuvataan videolla eri kulmista, mutta huikean videosta tekee se, että mies laulaa itse version Quiet Riotin legendaarisesta Come on Feel the Noise -kappaleesta. Numerolla #2 pelaavan Bonyn versio kuuluu: ”Come on Wilfried Bony, scores some goals for Swansea, we’ll go wild wild wild.”

4. Alvardo Negredo, Besiktas

Turkin ykkösseuraksi noussut Besiktas tarjoili kenties kesän koomisimman esittelyvideon. Otos alkaa Ricardo Quaresman puhelulla Pepelle, jota hän pyytää tulemaan Besiktasiin. Portugalilainen vastaa tulevansa Besiktasiin ja on seuraavassa kuvassa ”Come to Besiktas” -paidassa itse soittamassa. Toisesta ruudusta paljastuu Alvaro Negredo, joka vastaa Pepen kyselyyn, että myös hän on tulossa Besiktasiin.

3. John Terry, Aston Villa

Yhden kesän upeimmista ja mielikuvituksellisimmista videoista tarjoili Aston Villa, joka julkaisi John Terryn hankinnan WhatsApp-keskustelulla. Kyseinen video lienee parasta vain itse kunkin katsoa omin silmin.

2. Andre Gray, Watford

Watford hyödynsi Andre Grayn julkaisussa yhtä pääsponsoriaan ja maailman historian parasta tietokonepeliä, Football Manageria. Videossa kerrotaan Watfordin hankkineen uuden pelaajan, jonka attribuutteja ja entisiä seuroja esitellään FM-sivulla. Lopulta videolle ilmaantuu Burnleysta saapunut Gray, joka kertoo olevansa Herhiläisten uusi hankinta.

1. Lorenzo Pellegrini, AS Roma

Hassutteluvideoiden ykkössija matkaa Italiaan ja AS Romaan, joka kunnostautui läpi kesän mitä mielenkiintoisimpien videoiden tekijänä. Listan kärkeen nousee Sassuolosta tullut Lorenzo Pellegrini, jonka hankinta julkaistiin FIFA-videolla. Roma tekee videolla maalin ja tuuletuksessa maalintekijän selkäpuolelta paljastuu numero #7 ja selässä nimi Pellegrini. Tämän jälkeen kamera nousee itse pelaajaan, joka paljastuu Pellegriniksi ja huudahtaa ”Forza Roma!”.

Kansikuva: Barrington Coombs/Getty Images

Seuraa Mestarien liigaa ja  Euroopan ykkössarjoja kuten Valioliigaa, Serie A:ta tai La Ligaa Viaplay-palvelusta, koko kauden ajan.