TOP 5: Kesän siirtohulinoiden mielenkiintoisimmat suomalaisnimet

Faneille.com LogoKiinnostaako futiksen MM-kisat paikan päällä? – Voita matka jalkapallon MM-finaaliin Moskovaan!

Kesä lähestyy kovaa vauhtia, mikä tarkoittaa jalkapallon siirtoikkunan avautumista. Tiedossa lienee jälleen erittäin mielenkiintoinen kesä, sillä MM-kisat tuovat oman lisämausteensa siirtoikkunaan. Myös suomalaisittain luvassa on poikkeuksellisen mielenkiintoinen kesä, sillä monella Huuhkajien pelurilla on edessään askel isompiin ympyröihin.

5. Joel Pohjanpalo, Bayer Leverkusen

Joel Pohjanpalon taival Leverkusenissa ei ole ollut ruusuilla tanssimista, sillä tehokkuudesta huolimatta vaihtopenkki on tullut suomalaiselle erittäin tutuksi. Hyökkääjän harmina ovat olleet myös loukkaantumiset, jotka ovat vaivanneet erityisesti keväällä. Päättynyt kausi olikin Pohjanpalolle äärimmäisen haasteellinen. 23-vuotias hyökkääjä pelasi Bundesliigassa vain yhteensä seitsemässä ottelussa, joissa peliminuutteja kertyi ainoastaan 110 minuuttia. Avauskokoonpanon paikkaa suomalaiselle ei irronnut kertaakaan. Pohjanpalon ura onkin junnannut paikallaan nyt jo kaksi kautta putkeen. Nykyinen diili pitää Huuhkajien hyökkääjän Leverkusenissa vielä ensi kevääseen, mutta tulevaisuuden suhteen on vielä isoja kysymysmerkkejä. Mikäli Pohjanpalo ei tee jatkosopimusta Leverkusenin kanssa, niin vastuu lienee erittäin niukassa myös ensi kaudella. Vastaavasti mikäli miehen allekirjoitus löytää tiensä jatkopahviin, niin lainadiili muualle peliajan perässä saattaa tulla ajankohtaiseksi. Joka tapauksessa Pohjanpalon tilanne on erittäin mielenkiintoinen ja kaikki liikkeet ovat mahdollisia.

Joel Pohjanpalon kausi on ollut haastava, mutta vähäisestä vastuusta huolimatta hän on viimeistellyt yhden maalin Bundesliigassa. Kuva: Dean Mouhtaropoulos/Bongarts/Getty Images

4. Teemu Pukki, Brøndby IF

Teemu Pukin kausi Brøndyssä on ollut oikeastaan täysin päinvastainen. Cupin voittanut Brønby on kiinni mestaruudessa, kun kautta on kaksi kierrosta jäljellä. Voittamalla ottelunsa joukkue kuittaisi ensimmäisen mestaruutensa 13 vuoteen. Pukki on ollut joukkueensa kantavia voimia, kun hyökkääjä on viimeistellyt 17 täysosumaa 34 ottelussa. Varsinkin keväällä vire on ollut vahva, kun ylemmän loppusarjan kahdeksassa ottelussa maaleja on kertynyt kuusi. Mainiot otteet ovat herättäneet jälleen kiinnostusta ympäri Eurooppaa. Pukki pyöri vahvasti huhuissa jo viime kesänä, kun varsinkin Kreikasta osoitettiin kiinnostusta Huuhkajien hyökkääjää kohtaan. 28-vuotias Pukki jäi kuitenkin Tanskaan, mutta nyt tilanne on jälleen auki. Suomalaisen sopimus päättyy tähän kauteen, mikä alentaa varmasti kynnystä mahdolliseen siirtoon.

3. Glen Kamara, Dundee FC

Glen Kamaran ura on jyrkässä nousukiidossa. Arsenalin akatemiassa läpimurtoa hakenut peluri siirtyi viime kesänä skotlantilaisen Dundeen riveihin, mikä osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Valtavasti vastuuta läpi kauden saanut suomalainen valittiin lopulta Dundeen vuoden pelaajaksi, mikä on erinomainen saavutus debyyttisesongin päätteeksi. Marraskuussa Viroa vastaan Huuhkajissa debytoinut Kamara on herättänyt vakuuttavilla otteillaan kiinnostusta ympäri Brittejä. Kamara solmi viime kesänä kahden vuoden sopimuksen Dundeen kanssa, mutta siirto huomattavasti nykyistä suurempaan seuraan ei olisi lainkaan yllättävää.

Faneille.comin toimittaja Kalle Tamminen kirjoitti kattavasti Kamaran urasta aiemmin tällä viikolla. 

2. Robin Lod, Panathinaikos

Robin Lodin ura Kreikassa on sujunut väkevästi ja nousujohteisesti. SUMU:ssa jalkapallouransa aloittanut peluri siirtyi Panathinaikosin riveihin kesällä 2015 ja on noussut ateenalaisseuran avainpelaajien joukkoon. Päättyneellä kaudella Lod oli siinä harvinaisessa joukossa, joka pelasi sesongin jokaisella kierroksella. Suomalainen valittiinkin Kreikan pääsarjan tähdistöjoukkueeseen, mikä luonnollisesti nostattaa miehen osakkeita entisestään. Huuhkajien avainpelaajiin lukeutuva keskikenttämies oli siirtohuhujen kohteena jo viime kesänä, mutta vielä yhden kauden viettäminen Ateenassa ei ollut jälkikäteen katsottuna yhtään huonompi ratkaisu. 25-vuotiaan Lodin sopimus päättyi tähän kauteen, joten hän on vapaa siirtymään minne tahansa. Yhteensä seitsemän maalia Panathinaikosille päättyneellä kaudella viimeistellyt suomalainen tuskin jää ainakaan Kreikkaan, jossa ollaan kärsitty ongelmista palkanmaksun suhteen. Monipuolisella pelurilla löytynee kuitenkin kysyntää vielä nykyistä isommistakin seuroista.

Robin Lod on saanut jatkuvasti enemmän vastuuta Huuhkajissa. Ensimmäinen maaottelumaali syntyi lokakuussa 2016 Islantia vastaan. Kuva: Valerio Pennicino / Getty Images

1. Lukas Hradecky, Eintracht Frankfurt

Suomen tämän hetken ykköspelaajan liikkeet ansaitsevat luonnollisesti paikkansa listan kärkisijalla. Loistavat kolme vuotta Frankfurtissa pelannut Lukas Hradecky tulee vaihtamaan maisemaa kesällä, mutta osoite on vielä suurelta yleisöltä pimennossa. Bundesliigan kärkivahtien joukkoon lukeutuva suomalainen on herättänyt kiinnostusta maanosan kärkikastiin lukeutuvissa seuroissa, mutta pysyminen Saksassa vaikuttaa todennäköisimmältä. Yksi vahvasti huhuissa pyörinyt vaihtoehto on Bayer Leverkusen, jonka ykkösvahti Bernd Leno on siirtymässä muualle. Ennen siirtoa Hradeckyllä on edessään iso koitos Frankfurtin kanssa, kun joukkue kohtaa Saksan Cupin loppuottelussa Bayern Münchenin lauantaina.

Seuraa myös heitä

Perparim Hetemaj, Chievo Verona

Perparim Hetemaj’n ura on ollut erittäin komea ja yli 200 ottelua Serie A:ssa on varsinkin suomalaisten mittapuulla huima suoritus. 31-vuotias keskikentän terrieri on raatanut tälläkin kaudella isot minuutit ja viimeistellyt siinä sivussa kolme täysosumaa. Hänen nykyinen sopimus Chievon kanssa päättyy tähän kauteen. Hetemaj päätti maajoukkueuransa keskittyäkseen pelaamiseen seurajoukkueessa, joten ura jatkuu varmasti laadukkaassa sarjassa. Chievo säilyttänee paikkansa Serie A:ssa, vaikkakin asia saa sinettinsä vasta päätöskierroksella.

Fredrik Jensen, Twente

Twente jäi Eredivisenin jumboksi, joten seura putosi sarjaporrasta alaspäin. Tämä aiheuttanee siirtoja joukkueesta ulospäin eikä olisi yllätys, mikäli Fredrik Jensen olisi lähtijöiden joukossa. 20-vuotiaan suomalaisen ura on rajussa nousukiidossa ja hän oli viidellä osumallaan joukkueen maalipörssin jaetulla toisella sijalla. 20-vuotias hyökkäyspään peluri sai tasaisen paljon vastuuta läpi kauden ja jääminen Hollannin toiseksi korkeimmalle tasolle olisi tässä vaiheessa uraa paha takaisku. Viime kauden otteiden perusteella ottajia pitäisi kyllä löytyä reilusti, mikäli osapuolet vain pääsevät hinnasta sopuun. Jensenin nykyinen sopimus pitäisi hänet seurassa vuoteen 2020 asti.

Lähde: Transfermarkt

Kansikuva: Alex Grimm/Bongarts/Getty Images