Vain voitto kelpaa VPS:lle – vastassa paineeton Ilves

Veikkausliiga palaa maajoukkuetauolta kolmen rästiottelun voimin. Tammelassa Ilves metsästää sarjapaikan varmistavaa pistettä VPS:n kustannuksella. Pisteet tulisivat tarpeeseen myös toiseksi viimeisenä majaileville vaasalaisille.

Ilves lähtee torstain kamppailuun Marco Baruffaton johdolla, kun Keith Armostrongin sopimus purettiin surullisen kuuluisassa episodissa. Baruffato toimi päävalmentajana jo tamperelaisten viimeisimmässä ottelussa SJK:ta vastaan. Italialainen ei aio sanojensa mukaan tehdä isompia muutoksia joukkueen pelitapaan viimeisissä otteluissa.

Ilveksellä on allaa kaksi tappiota ja yhteensä elokuun jälkeisistä kuudesta ottelusta joukkue on voittanut ainoastaan kaksi. Tamperelaiset majailevat sarjataulukon kahdeksannella sijalla ja sarjapaikka on käytännössä varma. Ilves tarvitsee yhden pisteen varmistaakseen sarjapaikkansa lopullisesti.

Ilves pääsee otteluun varsin rennoista ja paineettomista lähtökohdista, mutta samaa ei voi sanoa Vepsusta. Joukkue majailee toiseksi viimeisenä, kun vaasalaisilla on kolme ottelua jäljellä. Jaro on jumbona pisteen Vepsua perässä, kun taas FC KTP on pykälän VPS:n yläpuolella kahden pisteen päässä, tosin ottelun enemmän pelanneena.

Torstain ottelu on Ilveksen toinen ilman Kekeä. Kuva: AOP

Torstain ottelu on Ilveksen toinen ilman Kekeä. Kuva: AOP

Koko kauden sarjan tyvipäässä majaillut VPS teki erinomaisen ryhtiliikkeen kesällä. Vaasassa juhlittiin kauden avausvoittoa vasta kymmenennessä ottelussa, mutta heinäkuun puolen välin jälkeen joukkue hävisi 12 ottelustaan ainoastaan kaksi. Nyt alla on kirvelevät tappiot RoPS:lle sekä HJK:lle.

Torstain kohtaamisen käsikirjoitus on selkeä. Ilves pääsee kotiyleisönsä eteen pelaamaan paineetta, koska sarjapaikka on periaatteessa jo varma. Joukkueen ilmapiirikin lienee putsaantunut Armstrong-episodin jälkeen. Ilves on ollut kuluvalla kaudella hyvä kotijoukkue, sillä 14 kotiottelustaan tamperelaiset ovat hävinneet vain kolme.

VPS on vastaavasti ollut sarjan huonoin vierasjoukkue. 14 matkapelistä joukkue on voittanut ainoastaan yhden ja saalistanut yhteensä seitsemän pistettä. Kaikki paineet ovat torstaina vierailijoilla, mutta koko kauden häntäpäässä majaillut VPS on tottunut pelaamaan paineen alaisena.

Ilves ja VPS ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti Vaasassa. Molemmat joukkueet ovat voittaneet kertalleen, joten torstaina ratkaisteen myös kauden keskinäinen paremmuus.

Arvio

Molemmat joukkueet saavat jalkaille käytännössä ykkösmiehistönsä. Tässä vaiheessa kautta motivaatiotekijät nousevat suureen rooliin ja Ilves ei ole ollut aivan parhaimmillaan viime elokuun jälkeen. Sarjapaikkansa puolesta taisteleva VPS hakee elintärkeän voiton Tampereelta maalipörssin voitosta taistelevan Juho Mäkelän johdolla.

Torstaina on iso päivä Veikkausliigan putoamistaistelun kannalta, sillä sarjataulukon viidestä viimeisestä joukkueesta peräti neljällä on ottelu. Jaro kohtaa vieraissa mitalisijoista kamppailevan FC Iinterin, jonka lisäksi HIFK isännöi niin ikään mitalisijoista taistelevaa FC Lahtea.

Ottelut alkavat kello 18.30 ja voit seurata kamppailuja tuttuun tapaan IS Extran kautta.

 

Kansikuva: All Over Press