Valioliiga siirtyy Viasatille

Englannin Valioliigan koti Suomessa vaihtuu, sillä Modern Times Group on hankkinut yksinoikeuden otteluihin Suomessa ja Ruotsissa. Sopimus tarkoittaa sitä, että kaudesta 2016-2017 lähtien Valioliiga näkyy Viasatin kanavilla sekä Viaplay-palvelussa.

Sopimuksen kesto on kolme vuotta. Valioliiga on näkynyt Ruotsissa ja Tanskassa Viasatilla vuodesta 2009 lähtien, mutta tämän sopimuksen myötä myös Suomi tuli sopimukseen mukaan. Tanskassa Viasat sekä Viaplay näyttävät otteluita yksinoikeudella 100. Jaetuilla oikeuksilla tulee 39 ottelua.

– Tämä on mahtava uutinen suomalaisille huippu-urheilun ystäville. Ei ole epäilystäkään siitä, että Englannin Valioliiga on myös Suomessa suosituin kansallinen jalkapalloliiga televisiokatsojien keskuudessa, Viasat Finlandin toimitusjohtaja Johannes Leppänen kommentoi tiedotteessa.

Kanavilta on tullut jalkapalloa jo aikaisemminkin. Tänä syksynä tarjontaan liittyi jalkapallon Mestareiden liiga ja nyt Englannin Valioliiga tulee täydentämään jalkapallofaneille suunnattua tarjontaa.

– Aloitimme tänä syksynä UEFA Champions League –lähetykset Suomessa ja Valioliiga täydentää tarjontamme todelliseksi urheilufanin unelmaksi. Valioliigan kanssa tulemme jatkamaan linjaamme huippulaatuisista ja intohimolla tehtävistä tuotannoista, joista fanimme pääsevät jo nyt nauttimaan jääkiekon ja UEFA Champions League –lähetysten parissa, Leppänen iloitsi.

Suomessa Valioliiga oli usean vuoden ajan MTV Sportin ohjelmistossa, kuten jalkapallon Mestarien liiga, jonka MTV Sport menetti jo tänä syksynä. Viasat ja Viaplay lähettävät jalkapallon lisäksi muun muassa NHL- ja KHL-kiekkoa, amerikkalaisen jalkapallon NFL-sarjan ja rugbya.

(Photo by Clive Rose/Getty Images)