Valioliiga sunnuntaissa NLD:n lisäksi kaksi ottelua – jatkuuko Kloppin tappioton putki?

Sunnuntain odotetuin ottelu nähdään Arsenalin ja Tottenhamin välillä, josta julkaisimme erillisen ennakon jo aiemmin. NLD:n ohessa sunnuntaina pelataan kaksi muutakin ottelua – Jürgen Kloppin alaisuudessa tappioton Liverpool kohtaa hyvän alun jälkeen hyytyneen Crystal Palacen ja sarjakärki Manchester City vierailee sarjajumbo Aston Villan kotiluolassa. Tässä ovat ennakkomme noihin kahteen otteluun.

Aston Villa – Manchester City, klo 15.30

Villa Parkilla nähtävään otteluun tuo oman lisänsä uuden Villa-manageri Remy Garden debyytti birminghamilaisten penkin takana. Lyonissa kannuksensa hankkinut ex-laitapakki tulee vaikeaan paikkaan, sillä rajusti kesän aikan uusiutunut Villa on valunut sarjajumboksi – perättäisten tappioiden määrän ollessa jo seitsemän. Garden avausvastustajakin on lähes pahin mahdollinen, sarjaa johtava Man City. Viime kaudella joukkueet kohtasivat kaksi kertaa ja toiseksi tullut City oli Villaa selvästi vahvempi voitettuaan Etihadilla 3–2 ja Villa Parkilla 0–2.

Sunnuntain ensimmäisen pelin juoni on ennakkoon varsin selkeä – City hyökkää ja Villa ottaa vastaan. Toivoton Villan urakka ei kuitenkaan ole, sillä City oli yllättävissä vaikeuksissa viime lauantaina Norwcihia vastaan, mutta peittosi sarjanousijan lopulta 2–1 viime hetken rankkarimaalilla. Kotijoukkue lähtee otteluun muutenkin huomattavasti tuoreempana, sillä City pelasi viikolla Mestarien liigaa ja vieläpä vieraissa, joten sarjakärjen herkkyys ei ole välttämättä parhaalla mahdollisella tasolla. Taivaansinisiä vastaan Villan on pystyttävä nujertamaan alkukauden peikkonsa – maalinteko. Jos Villa meinaa Cityn yllättää on sen käytettävä ne harvat paikat, mitä joukkueelle siunaantuu. Maalinteon suhteen katseet kääntyvät Jordan Ayewiin, joka on vaikean alun jälkeen päässyt kiinni Valioliigan rytmiin ja on osunut kahdessa edellisessä pelissä.

MANCHESTER, ENGLAND - OCTOBER 31: Nicolas Otamendi of Manchester City in action during the Barclays Premier League match between Manchester City and Norwich City at Etihad Stadium on October 31, 2015 in Manchester, England. (Photo by Chris Brunskill/Getty Images)

Nicolas Otamendi on avannut City-uransa vahvasti. Kuva: Getty

Vierasjoukkue Cityn leirissä on tällä hetkellä aihetta hymyyn. Kuten aiemmin todettiin, joukkue johtaa sarjaa ja voitettuaan Sevillan vieraissa 1–3, joka tarkoitti samalla jatkopaikan varmistumista Mestarien liigassa. Cityn vahvuudesta tällä kaudella kertoo se, että hyökkäyspelin sielut David Silva ja Sergio Aguero ovat sairastuvalla, mutta joukkueen hyökkäyspeli on silti rullannut mainiosti. Vaikka City pelaa hyökkäysvoittoista jalkapalloa on myös joukkueen puolustaminen ollut hyvällä tasolla viime aikoina. Valenciasta tullut Nicolas Otamendi on osoittautunut loistohankinnaksi, sillä lujaa taklaava toppari on noussut Cityn alakerran johtohahmoksi. Otamendin ohella myös Fernandinho on tällä kaudella ollut fantastinen.

Vaikka Villa lähteekin otteluun tuoreempana ja sillä on kotietu, ei näköpiirissä ole mitään viitteitä siitä miksi Villa ottelun voittaisi. Toisin sanoen City on todella vahva ryhmä niin pelillisesti kuin materiaaliltaan, joten käymistilassa olevalle Villalle ei juurikaan mahdollisuuksia pitäisi jäädä.

Tulosveikkaus: 0–2

Ottelu näytetään suorana MTV Sport 1 -kanavalla kello 15.15 alkaen.

Liverpool – Crystal Palace, klo 18.00

Sunnuntain kolmas ottelu pelataan Anfieldilla, jossa Crystal Palace pyrkii kääntämään syöksykierteensä Liverpoolin vieraana. Kotijoukkue Liverpool ei ole hävinnyt Jürgen Kloppin alaisuudessa vielä kertaakaan ja joukkue lähtee tulevaan otteluun itseluottamus korkealla, kun Chelsea kaatui viikko sitten Stamford Bridgellä komeasti 1–3. Chelsean kaatoa tähditti Philippe Coutinho, joka iski kaksi komeaa maalia. Vaikka Liverpool on ennakkoon vahvempi joukkue, yllätti Palace Poolin viime kaudella kummassakin ottelussa ja vieläpä samoin lukemin, 3–1.

Vaikka Palace oli viime kaudella Liverpoolia etevämpi on Anfieldilla ainoastaan yksi suosikki – kotijoukkue Liverpool. Seurajohto teki kuukausi sitten kovan ratkaisun antaessaan Brendan Rodgersille potkut. Pohjoisirlantilaisen tilalle tullut Jürgen Klopp on tuonut kauan kaivattua stabiliteettia Anfieldille ja vaikka loukkaantumisista kärsivän Poolin peli ei ole vielä täysin lentoon lähtenytkään, ei Kloppin tilille ole vielä yhtäkään tappiota kirjattu. Kloppin alaisuudessa Liverpool on pelannut 4–2–3–1-ryhmityksellä, joka on varmasti käytössä myös sunnuntaina. Vakaampi ja selkeämpi pelitapa on näkynyt myös puolustuspäässä, kun Liverpool on päästänyt edellisessä kolmessa Valioliiga-pelissä vain kaksi maalia.

LONDON, ENGLAND - OCTOBER 31: Philippe Coutinho (L) of Liverpool celebrates scoring his team's first goal during the Barclays Premier League match between Chelsea and Liverpool at Stamford Bridge on October 31, 2015 in London, England. (Photo by Ian Walton/Getty Images)

Philippe Coutinho oli Stamford Bridgellä iskussa. Kuva: Getty

Crystal Palacen kausi lähti lentäen liikkeelle, mutta viime peleissä Kotkilla on ollut vaikeaa. Palacen edellinen voitto löytyy reilu kuukausi sitten, WBA:n kaaduttua Selhurst Parkilla. Viime lauantaina Palace kuitenkin pelasi maalittoman tasapelin Man Unitedin kanssa, joten Alan Pardewin miehistön suunta näyttää paremmalta. Sarjataulukosta Palace löytyy 16 pisteellään sijalta 10. piste ja yksi sija tulevaa vastustajaansa Liverpoolia perässä.

Anfieldilla tullaan todennäköisesti näkemään peli, jossa kotijoukkue hallitsee kenttätapahtumia. Suoraviivaiseen ja nopeaan hyökkäämiseen uskova Palace pyrkii pitämään pakkansa tiiviinä ja pelaamaan kapellimestarinsa Yohan Cabayen kautta, joka jatkaa pallon nopeille laitureilla. Liverpoolin peli taas rullaa useamman miehen kautta, mutta yleensä tahtipuikkoa heiluttaa Coutinho. Anfieldilla odotellaan myös kesähankinta, Roberto Firminolta parempia otteita ja brassi onkin antanut jo viiteitä hieman paremmasta. Liverpoolin pelissä on kuitenkin ollut siinä määrin viitteitä paremmasta, että sen voi odottaa nappaavan kotivoiton Palacesta. Liverpool on materiaalinsa, kotietunsa ja viime aikaisen vireen perusteella selkeä suosikki pelin voittajaksi.

Tulosveikkaus: 2–0

Ottelu näytetään suorana MTV Sport 2 -kanavalla klo 17.45 alkaen.

Kansikuva: Getty