Valioliigakierroksen topit ja flopit: Heaton, Man City ja Sunderland

Valioliiga saatiin lokakuun osalta pakettiin viikonloppuna pelatun kymmenennen ottelukierroksen myötä. Mitään jättiyllätyksiä kierroksella ei nähty, mutta muutamia hyviä yksilö- ja joukkuetason suorituksia kylläkin. Etenkin onnistujien osalta listaus oli haastavampi, sillä positiivisia esiintyjiä riitti. Tässä onkin Valioliigakierroksen topit ja flopit, olkaa hyvä.

Flopit:

3. West Bromwich Albion

The Hawthornsilla nähtiin lauantaina täydellinen ylikävely, kun Manchester City ryöpytti West Bromia peräti 4–0. Loppulukemat ovat varsin lohduttomat, sillä Tony Pulisin joukkue on tunnettu inhorealistisesta pelityylistään, jossa laadukas puolustaminen on kaiken a ja o. WBA:n surkeutta kuvastavat myös ottelun syöttötilastot: Baggies syötti ottelun aikana ainoastaan 281 kertaa, noin kolme kertaa minuutissa ja sai ainoastaan yhden laukauksen kohti vierailijoiden maalia.

2. Sunderland

Viime kaudella täpärästi pelastuneiden Mustien kissojen tilanne näyttää lohduttomalta. Arsenal nylki David Moyesin miehistön Valon stadionilla 4–1. Lopputuloksesta surullisen tekee se, että Jermain Defoe tasoitti pilkulta 65.peliminuutilla, jonka jälkeen Tykkimiehet niittasivat pallon Jordan Pickfordin ohi kolme kertaa vartin sisään. Ainoastaan kaksi pistettä kymmenestä pelistä kerännyt Sunderland teki viikonloppuna kyseenalaista Valioliigahistoriaa nappaamalla nimiinsä 21 vuotta Man Cityn hallussa olleen ennätyksen surkeimmasta startista.

1. Man Unitedin viimeistely

37 laukausta, 11 maalia kohti, 0 maalia. Siinä oli Manchester Unitedin saldo maalittomassa kotitasurissa Burnleya vastaan. Mielinmäärin peliä hallinnut kotijoukkue loi huipputontteja tämän tästä, mutta viimeistely oli surkealla tasolla. Esimerkiksi Zlatan Ibrahimovic missasi kolme avopaikkaa. Kaiken kukkuraksi Jose Mourinho kävi puoliajalla jutustelemassa ottelua tuominneen Mark Clattenburgin kanssa sillä seurauksella, että portugalilainen seurasi toisen jakson katsomon puolelta. Maalinteko on viime aikoina ollut ManU:lle todellista tervanjuontia, sillä Punaiset paholaiset maalasivat lokakuussa vain kerran!

Topit:

3. Manchester City

Taivaansinisten kuuden ottelun voitoton putki katkesi komealla tavalla, kun Pep Guardiolan miehistö kävi murjomassa West Bromwichia lauantaina. Palloa 70-prosenttisesti pitäneen Cityn voiton pääarkkitehdit olivat kaksi maalia mieheen iskeneet Sergio Agüero ja Ilkay Gündogan. Etenkin argentiinalaisen toinen osuma oli henkeä salpaava, Agüeron ammuttua pallon rankkarialueen rajalta aivan takayläkulmaan. Suvereeni voitto tuli Citylle muutenkin hyvään saumaa, sillä Mestarien liigan jatkon kannalta joukkueen olisi suotavaa napata ainakin piste Etihadilla vierailevalta Barcelonalta.

2. Olivier Giroud

Pitkäksi venyneiden EM-kisojen ja jalkavaivojen vuoksi vasta toista kertaa Valioliigakentillä tällä kaudella esiintynyt Olivier Giroud oli väkevällä pelipäällä Gunnersin hakiessa 4–1-vierasvoiton Sunderlandista. Kotijoukkueen tasoituksen jälkeen 69.peliminuutilla kentälle vaihdettu Giroud niittasi voittomaalin vain reilun minuutin kentällä olon jälkeen ja vieläpä ensimmäisellä kosketuksellaan. Lisää seurasi neljä minuuttia myöhemmin ranskalaisen jatkettua Mesut Özilin antaman kulmapotkun verkon perukoille. Ensi viikonloppuna pelattavaan Pohjois-Lontoon derbyyn Arsene Wengerillä riittäkin mietittävää avaavan hyökkääjän suhteen, sillä myös Alexis Sanchez iski kaksi maalia lauantaina.

Olivier Giroud avasi kauden maalihanansa ja oli Tykkimiesten voiton takuumies. Kuva: Getty

1. Tom Heaton

Viikonlopun ykköstähdestä ei ole kahta sanaa. Burnleyn maalia vartioiva Tom Heaton oli ilmiömäisellä pelipäällä sarjanousijan vierailtua muutaman kymmenen kilometrin päässä Old Traffordilla. Erityisesti Zlatan nähnee painajaisia 30-vuotiaan ManU-kasvatin haamupelastuksista, sillä Heaton ryösti ruotsalaistähden kahteen otteeseen. Vaikkei Unitedin viimeistely ollut parasta mahdollista, esitti vieraiden kippari kenties kauden parasta maalivahtipelaamista torjuen 11 laukausta, mikä takasi Claretsille maukkaan vieraspisteen.

Papukaijamerkki:

Gaston Ramirez

Sarjanousija Middlesbrough on äitynyt hyvään vireeseen, kun viime viikonloppuista vieraspistettä Emiratesilta seurasi 2–0-kotivoitto Bournemouthista. Papukaijamerkin ansaitsee Boron Gaston Ramirez, joka taiteili yhden Valioliigakauden upeimmista osumista. Omalta kenttäpuoliskolta pallon kanssa lähtenyt uruguaylainen peippasi muutaman Cherries-pelurin kahville ennen tarkkaa sijoitusta takakulmaan.

Kansikuva: Getty

Seuraa Valioliigaa Viasatin kanavilta ja ViaPlay-palvelusta.