Valioliiga-viikon topit ja flopit: ”Chat s**t. Get banged”

Valioliigan 14. ottelukierroksella tehtiin historiaa. 28 -vuotias Jamie Vardy iski maalin Manchester Unitedin verkkoon, ja tämä maali oli miehen 11. peräkkäinen kihautus Valioliigassa. Näin ollen pisimmän maaliputken ennätys on nyt yksinään Leicesterin hyökkääjän nimissä. Kierroksen kärkiottelu Leicesterin ja ManU:n välillä päättyi 1–1 tasuriin. Myös neljä muuta kierroksen ottelua päättyi tasatulokseen. Ketkä ansaitsevat mielestämme glooria ja kenelle jaetaan kuuluisia lampaan takapiiskoja?

Flopit:

3. Cesc Fabregas

Espanjalainen oli aivan yössä Lontoon paikallisessa, kun Chelsea kohtasi White Hart Lanella Tottenhamin. Joukkueen moottori sai ottelussa syötöt omille vain 73,6 %:n tarkkuudella. Ottelun kruunasi vapaapotku, jonka koko kauden surkeasti pelannut Fabregas pamautti täydellä teholla suoraan Willianin pehkoon.

2. Aston Villa

Sarjan hännillä oleva Aston Villa lähti hakemaan tärkeitä pisteitä kotiottelussa Watfordia vastaan. Toisin kuitenkin kävi, kun vierailija pamautti pallon kolmesti Villan verkkoon, eikä kotijoukkueen kaksi maalia riittänyt edes tasapeliin. Birminghamilaiset ovat sarjassa viimeisenä, jo seitsemän pisteen päässä 17. majailevasta Sunderlandista. Ellei ihmeitä ala pikku hiljaa tapahtumaan, lähtee Villa kauden päätteeksi sarjatasoa alemmas.

1. Newcastle

Steve McLarenin joukot jatkavat tutulla linjallaan. Tällä kertaa joukkue kävi häviämässä Lontoossa Crystal Palacelle peräti 1–5, vaikka joukkue menikin ottelussa Pappis Cissen maalilla johtoon. Harakoiden tappiot ja surkeat peliesitykset eivät tule enää kenellekään yllätyksenä.

Topit:

3. Yannick Bolasie ja James McArthur

Crystal Palace on kärsinyt maalinteko-ongelmista, mutta lauantaina se oli muisto vain. Palacen tykitystä johtivat Yannick Bolasie ja James McArthur, jotka iskivät molemmat Newcastlen verkkoon kaksi maalia per mies. Bolasie tuplasi kauden maalisaldonsa ja yleensä vähemmän maaleilla juhlivalle McArthurille maalit ovat kauden ensimmäiset.

2. Bournemouth

Häntäpäähän valahtaneelta Bournemouthilta on kaivattu tehokkuutta hyökkäyspäässä ja joukkue on viime peleissä vastannut huutoon, kun viikko sitten joukkue osui kahdesti ja viikonloppuna se teki peräti kolme maalia Evertonin verkkoon. Maalit eivät ole kuitenkaan tuoneet Cherriesille täyttä pistepottia kummastakaan ottelusta, vaan molemmat kamppailut ovat päättyneet tasatulokseen. Lauantaina joukkue nousi ensin 0–2 tilanteesta 2–2:een. Ross Barkleyn 90+5 tekemän 2–3 maali oli tuomassa Toffeesille täyttä kolmea pistettä, mutta Bournemouthin Junior Stanislas paukautti illan toisellaan tasoitusmaalin vielä lisäajan kahdeksannella minuutilla.

1. Jamie Vardy

Viikonlopun seuratuin pelaaja, joka otti maaliennätyksen omiin nimiinsä ja näin ollen tuhkimotarina saa jatkoa. Lisää Vardyn noususta pohjalta tähtiin voit lukea tästä. Englantilainen johtaa maalipörssiä 14 maalilla, kun toisena oleva Evertonin Romelu Lukaku on tehnyt 10 maalia. Ei kai tässä voi muuta kuin lainata aikamme legendaa, itse Vardya, toteamalla: ”Chat Shit. Get banged”

Kansikuva: Getty