Valioliigaa sunnuntain ratoksi

Nähdäänkö tänään ilotulitus kun Man Utd kohtaa sarjajumbo Fulhamin? (All Over Press)

Nähdäänkö tänään ilotulitus kun Man Utd kohtaa sarjajumbo Fulhamin? (All Over Press)

Sarja tiivistyi eilen entisestään, kun Arsenalin hävittyä rumasti Liverpoolille, sarjakärkeen pääsi hyökkäämään oman ottelun voitettuaan Chelsea. Man City jäi ottelussaan tasapeliin, joten nyt koko kolmen kärki on kahden pisteen sisällä. Liverpool paranteli osakkeitaan ja sillä on eroa nyt kärkeen kuusi pistettä. Liverpoolin takana väijyvät Everton sekä Tottenham, jotka kohtaavat toisensa tänään heti päivän ensimmäisessä ottelussa.

Klo 15.30 Tottenham-Everton 2.20 – 3.35 – 3.25 (Nordicbet)

Everton on sarjassa viidentenä pisteen edellä vastustajaansa Tottenhamia. Evertonilla on matkaa neljäntenä olevaan paikallisvastustaja Liverpooliin tällä hetkellä viisi pistettä. Voitto kummalle tahansa tästä ottelusta merkitsisi todella paljon. Kolmella pisteellä pysyisi hyvin Liverpoolin vanavedessä. Spursin Tim Sherwoodin ajama taktiikka hyökkäysvoittosesta jalkapallosta koki kahdessa viime ottelussa kolauksen. Ensiksi selkeästi laadukkaampi Man City teki joukkueesta selvää (1-5) ja sen jälkeen joukkue jäi vielä Hullin vieraana 1-1 tasapeliin. Hullia vastaan joukkue hallitsi kyllä selkeästi ottelua (pallonhallinta 62%, maalintekoyritykset 19-9), mutta palloa joukkue ei saanut verkkoihin. Toffees toipui derby tappiostaan Liverpoolille (4-0) ja haki viime kierroksella voiton Aston Villasta (2-1). Ottelutapahtumia sinipaidat hallitsivat täysin, josta parhaiten kertoo Barcelonamainen pallonhallintaprosentti 71%. Joukkueiden kaksi edellistä kohtaamista ovat päättyneet tasapeliin, mutta tänään vain voitolla on merkitystä. Tottenham ei ole vielä jäänyt Sherwoodin alaisuudessa maaleitta. Toffeesin Kevin Mirallas on osunut kolmesti viimeisessä neljässä ottelussaan. Odotan maaleja ottelusta, jossa kumpikin taistelee voitosta loppuun saakka.

Klo 18.00 Manchester United-Fulham 1.20 – 6.25 – 14.00

Viime viikolla ManUn avauksessa nähtiin ensimmäistä kertaa kolmikko van Persie, Mata ja Rooney. Odotettavissa oli ilotulitus Stoken vieraana. Ilotulitus oli ottelusta kaukana, kun Potteries vei pisteet 2-1 voitolla. Stoke pelasi totutun agressiivisesti kotonaan eikä United löytänyt keinoja fyysisen pelin murtamiseen. Unitedin saldo viimeisestä kymmenestä pelistä on murheellinen. Vain neljä voittoa ja kaupanpäälle tippumiset cupeista. ManUlle elintärkeä sarjan neljäs paikka on vielä teoriassa mahdollinen, mutta matkaa on nyt kymmenen pistettä. Voittoja on pakko alkaa tulemaan. Kausi on ollut myös katastrofaalinen sunnuntaiselle vastukselle Fulhamille. Joukkue on Valioliigan jumbona ja se on voittanut kauden aikana vasta kuusi ottelua 24:stä. Cottagersin maaliero on sarjassa jo surkuhupaisa 22-53. United on voittanut 11 joukkueiden viimeistä kohtaamista ja se on venyttänyt niissä verkkoa yhteensä 30 kertaa. Fulhamin ennätyshankinta Kostas Mitroglou odottaa debyyttiään ja se nähtäneen tänään. ManUlla ei merkittäviä poissaoloja ole ottelun alla. Joko nyt nähtäisiin se ilotulitus, jota jo viikko sitten odotettiin. RVP, Rooney ja Mata voivat tänään tehdä mitä vain. Sytytyslanka jo palaa.

Klo 22.00 Monaco-PSG 3.35 – 3.20 – 2.20

Illalla muuten pelataan myös Ranskassa erittäin mielenkiintoinen kärkiottelu. Sarjassa toisena oleva Monaco on viisi pistettä liigaa johtavaa PSG:tä perässä. Mitä Zlatan keksii tänään? Joukkueiden kolme edellistä kohtaamista ovat päättyneet tasapeliin. Cavani ja Falcao ovat loukkaantumisten vuoksi sivussa, joten estradi on valmis Zlatanille. Ja näissä tilanteissa mies on yleensä parhaimmillaan. PSG lähtee poissaolojen siivittämänä suosikkina otteluun. Ottelu nähtävissä monen vedonlyöntisivuston live streaminä, mm tästä.