Valioliigakierroksen tärpit – Miten uudet managerit pärjäävät posteissaan?

21. Valioliigakierroksen ottelut pelataan tulevana lauantaina ja sunnuntaina. Mielenkiintoa kierroksella riittää, kun kaksi manageria saavat kasteensa uusissa joukkueissa. Kierroksen huippuottelu Manchester United – Southampton päättää kierroksen sunnuntaina

Miten uudet managerit vaikuttavat joukkueisiinsa

Usein puhutaan, että uuden managerin tulon myötä joukkue elää jonkinmoista kuherruskuukautta. Nyt WBA:n Tony Pulis ja Crystal Palacen Alan Pardew aloittavat tämän kuherruskuukautensa uusissa seuroissaan ja molemmat joukkueet todella toivovat, että kurssi kääntyisi uusien pääkäskijien alaisuudessa.

Pulis tuli viime kaudella tunnetuksi siitä, että hän hilasi Crystal Palacen kuiville viime hetkien hienojen otteiden ansiosta. Ovet paukkuen kesällä Palacen jättänyt walesilainen tekee paluun Valioliigakentille ja hänen ainoa tavoitteensa on pitää West Bromwich sarjassa – jos jonkun niin Puliksen sen luulisi pystyvän tekemään. Puliksen avausottelussa viime viikolla joukkue kaatoi FA Cupissa Englannin 5. korkeimmalla sarjatasolla pelaavan Gatesheadin peräti 7-0 ja tästä Pulis ja joukkue ammentaa varmasti itseluottamusta lauantain Hull-kotikamppailuun.

Palacen peräsimeen Newcastlesta siirtynyt Pardew aloitti uransa Lontoossa myös Fa Cup-voitolla, kun Dover kaatui viime viikolla 0-4. Newcastlessa Pardew ei nauttinut fanien suosiosta, mutta Palacen loistavien fanien edessä asia on varmasti toinen. Pardew toteutti haaveensa, kun hän pääsi manageriksi Palaceen, jota hän edusti pelaajaurallaan peräti 128 ottelun verran.

Lauantain iltaottelussa sarjassa 18. oleva Pardewin Palace saa kotikentällä vastaansa toisen lontoolaisen joukkueen Tottenhamin. Haaste on Kotkille kova, koska Tottenham ei ole hävinnyt viimeiseen seitsemään otteluun kertaakaan – edellisellä Valioliigakierroksella kaatui Chelsea peräti 5-3. Viime kauden vastaavan ottelun vei nimiinsä Tottenham lukemin 0-1.

Miten pärjää Newcastle ilman Pardewia?

Pardewin lähdettyä Newcastlen peräsimestä väliaikaisena managerina toimii John Carver. Mielenkiintoista on nähdä kuka uskaltautuu ottamaan Newcastlen – joskus sekopäisen – omistajan Mike Ashleyn tarjoaman managerinpestin vastaan. Joka tapauksessa pelit jatkuvat ja lauantaina joukkue on haastavan paikan edessä, kun joukkue matkustaa Stamford Bridgelle ärsytetyn Chelsean vieraaksi.

Jos ihmeitä ei tapahdu, luulisi Chelsean harjaavan ottelun Eden Hazardin ja Cesc Fabregasin johdolla.

Kierroksen ottelu – ManU – Southampton

Kierroksen päättää – niin kuin todettua – ManUn ja Sotonin välinen taisto. Joukkueet erottaa sarjataulukossa tällä hetkellä vain piste, kun kotijoukkue ManU on sijalla 3. pisteitä 37 ja vierailijat hengittävät niskaan 36 pisteellä.

ManU on alkukauden kankeuksien jälkeen pelannut voitokasta ja tehokasta jalkapalloa. Välttämättä peli ei aina hivele silmää ja osittain loistavasti pelanneen maalivahti De Gean ansiosta joukkue ei ole hävinnyt otteluakaan sitten marraskuun 2. päivän jälkeen.

Manageri Van Gaal teki tammikuun ensimmäisen hankintansa, kun De Geaa kirittämään hankittiin maanmies Victor Valdes. Miksi? Pitkän loukkaantumisen kärsinyt kokenut Valdes paikkaa De Geaa mahdollisten loukkaantumisten varalta ja lisäksi on spekuloitu sitä, että De Gean pelätään haluavan kesällä siirtoa Real Madiriin. Aika näyttää, mutta nyt ManUlla on yhtä kova maalivahtikaksikko kuin Chelsealla.

Hienon kauden pelannut vierasjoukkue Southampton veti joulukuussa pienoisen suvantovaiheen, mutta nyt peli on taas uomissaan. Edellisistä neljästä Valioliiga-ottelusta Ronald Koemanin johtama joukkue on napsinut kolme voittoa ja yhden tasurin – ja taistelee jopa tosissaan kauden päätteeksi neljän parhaan joukkoon pääsystä.

Myös Soton vahvistui jo, kun Hollannin maajoukkuelaituri Eljero Elia saapui Werder Bremenistä lainasopimuksella puna-valkoisiin. Koemanin peli perustuu taitaviin ja nopeisiin laitureihin, joita ovat tällä kaudella olleet jopa sensaatiomaisesti Sadio Mané ja varsinkin monipuolinen Dusan Tadic. Senegalilainen Mané lähtee tammikuussa edustamaan maataan Afrikan mestaruuskisoihin, joten Koeman halusi vahvistaa laituriosastoa todella nopealla Elialla, joka pelasi Bremenissä tällä kaudella avauksessa vain kahdeksasti ilman sen suurempia urotekoja. Koemanin ja Sotonin puolesta on toivottava, että Elia sopeutuu nopeasti Valioliigan vauhtiin.

Ottelusta tulee varmasti loistava jalkapallonäytelmä, kun molemmat joukkueet pelaavat nykyaikaista nopeaa jalkapalloa. Laitapuolustajat nousevat molemmilla mielellään tukemaan hyökkäyksiä, tai ManU:n pelatessa 3-5-2 muodostelmalla laitapelaajat pelaavat aktiivisesti molempiin päihin.

Tilastojen valossa koko omaisuutta ei Southamptonille kannata lyödä, koska joukkue on pystynyt lyömään Punaiset paholaiset viimeksi vuonna 2003 – Old Traffordilla Soton on voittanut viimeksi vuonna 1988. Nyt joukkue on kuitenkin todella vahva ja yllätykseen Koemanin poppoolla on hyvät mahdollisuudet.

Kierroksen kaikki ottelut:

Lauantai:

klo 14.45 Sunderland – Liverpool (MTV SPORT 1)

17.00  Burnley – QPR

17.00 Chelsea – Newcastle

17.00 Everton – Manchester City (MTV SPORT 1)

17.00 Leicester – Aston Villa

17.00 Swansea – West Ham

17.00 WBA – Hull

19.30 Crystal Palace – Tottenham (MTV SPORT 1)

Sunnuntai:

15.30 Arsenal – Stoke (MTV SPORT 1)

18.00 Manchester United – Stoke (MTV SPORT 1)

Vedonlyönti

Viikon varma lyödään otteluun Leicester – Aston Villa. Vierailija Villa tuskailee edelleen maalinteon kanssa tehden viimeiseen viiteen otteluun yhteensä jopa kaksi kokonaista maalia. Villa majailee sarjassa käsittämättömästi sijalla 11., kun se on tehnyt 20 otteluun vain 11 maalia, joka on ylivoimaisesti vähiten koko sarjassa. Tähän, kun lisätään Leicesterin heikko viimeistely, voi lapulle lyödä huolella alle 2,5 maalia ja pienellä alle 1,5 maalia. Kaveriksi lähes varmaksi otetaan kärkiotteluun ManU-Soton molemmat tekevät ottelussa maalin. Lisäksi lapulle täytettä muutaman muun kohteen muodossa.

Leicester – Aston Villa alle 1,5 maalia 2,75

Leicester – Aston Villa alle 2,5 maalia 1,61

ManU – Southampton molemmat tekevät maalin: Kyllä 1,85

Everton – Man City molemmat tekevät maalin: Kyllä 1,62

Arsenal -1 2,28

Kertoimet ja pelattavat tarjoaa Betsson

Myös Fantasiavalioliigassa pelit jatkuvat ja jokaisen kierroksen voittaja lähetetään Englantiin väijymään Valioliigaa paikanpäälle! Vielä on hyvä hetki hypätä mukaan sillä jaossa on vielä 18 matkaa. Tsekkaa tästä lisätiedot miten pääset mukaan.