Valioliigakierroksen topit ja flopit: Burnley-puolustuksen sekoilu ja Llorente

Valioliigaa on nyt virallisesti yli kolmannes takana, kun viikonloppuna miteltiin 13. ottelukierros. Viikonlopun huippukamppailussa Chelsea kellisti Tottenhamin 2–1 ja pysyi sarjan kärjessä. Joukkueiden tasolla kierros ei kuitenkaan suurta dramatiikkaa tarjonnut, mutta yksilötasolla nähtiin muutamia mieleenpainuvia hetkiä. Tässä ovat 13.kierroksen topit ja flopit.

Flopit:

3. Burnley-puolustus Cityn voittomaalissa

Manchester City haki odotetusti pisteet muutamankymmenen kilometrin päästä Turf Moorelta. Vahvan alun jälkeen Dean Marneyn upealla kaukolaukauksella johtaneet isännät hyytyivät pahanpäiväisesti, mutta tapa jolla Cityn äärimmäisen koominen voittomaali tuli jäi varmasti kaivelemaan. Burnley-puolustujat Ben Mee ja Stephen Ward lähtivät rankkarialueen sisällä purkamaan samaa irtopalloa, sillä seurauksella ettei pallo liikahtanut senttiäkään, vaan kokeneet puolustajat kaatuivat toistensa päälle. Fernandinho poimi pelivälineen haltuunsa ja syötti vapaassa paikassa olleelle Sergio Agüerolle, jolla oli helppo työ niitata iltapäivän toisellaan Cityn 1–2-vierasvoitto.

2. Jose Mourinho and yet another sent off

”The Special One” on tehnyt olonsa tiedetyksi uudella työpaikallaan Old Traffordilla. Portugalilainen poltti jälleen päreensä tuomarityöskentelyyn. Juomapulloa potkinut Mourinho ohjattiin katsomon puolelle jo ensimmäisellä puoliajalle, kun Manchester United jäi 1–1-tasapeliin West Hamin kanssa. Ulosajo oli Mourinholle jo kauden toinen, sillä lusitaani ajettiin ulos myös kuukauden takaisessa kotiottelussa Burnleya vastaan. Ulosajojen lisäksi United-manageri on ehtinyt saada 50 000 punnan sakot kritisoituaan Anthony Taylorin oikeuden jakamista maalittomana päättyneessä Liverpool-ManU-ottelussa.

1. Crystal Palace

Etelälontoolaisten viiden ottelun mittaiseksi venynyt tappioputki näytti tulevan tiensä päähän Swansean Liberty Stadiumilla, kun vierailijat johtivat maalirikasta ottelua 3–4 vielä varsinaisen peliajan tultua täyteen. Komeasti kahden maalin takaa johtoon nousseiden Kotkien johto suli katastrofaalisesti lisäajalla ja Bob Bradley pääsi tuulettamaan ensimmäistä voittoaan Swans-managerina. Tappio tarkoitti Palacen putoamista sarjataulukon 17. sijalle.

Topit:

3. Josh Sims

Southamptonin tähtitehtaan uusin huippulupaus nähtiin tositoimissa sunnuntaina, kun laiturina viihtyvä Josh Sims debytoi ykkösjoukkueen mukana. Paljoa paremmin ei 19-vuotiaan englantilaisen Valioliigaura olisi voinut alkaa, Simsin tarjoiltua maalisyötön Charlie Austinin voittomaaliin joka syntyi vain 41 sekunnin pelin jälkeen. Tyhjään maaliin tarjoillun syötön lisäksi nuorukainen esiintyi edukseen ja pokkasi ottelun parhaan pelaajan palkinnon. Entinen Saint-manageri Ronald Koeman totesi pelin jälkeen, ettei eteläenglantilaisten luotsina ollessaan edes tiennyt Simsin olemassaolosta. Nyt tietää.

Josh Sims häikäisi Valioliigadebyytissään. Kuva: Getty

Josh Sims häikäisi Valioliigadebyytissään. Kuva: Getty

2. Fernando Llorente

Uransa auringonlaskuun ratsastava Fernando Llorente oli kirjaimellisesti mies paikallaan, kun Swansea otti kauden avausvoittonsa. 4–4-tasoituksen ja 5–4-voittomaalin lisäajalla iskenyt espanjalaiskärki oli oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja niittasi elintärkeät pisteet putoamiskurimuksessa oleville walesilaisille. Vaihdossa aloittaneen 31-vuotiaan Llorenten kauden maalisaldo kasvoi samalla yhdestä kolmeen ja Joutsenet tarvitsevat ehdottomasti kokeneen kärjen tehoja jatkossa, sillä hyökkääminen on ollut lähes yksinomaan upean vaparimaalin upottaneen Gylfi Sigurdssonin harteilla.

1. Darren Randolph

Pahasti alkukaudesta haparoineen Adrianin West Hamin ykköstorjujana syrjättänyt Darren Randolph pelasi fantastisen ottelun, kun Hammers haki arvokkaan vieraspisteen Old Traffordilta. Zlatanin tasoitusmaalille irlantilainen ei voinut mitään, mutta otti muuten kasan huippupelastuksia. Suvereenisti peliä hallinneiden ja kahdeksan kertaa maalia kohti laukoneiden isäntien olisi kaiken järjen mukaan pitänyt voittaa kyseinen ottelu, mutta Randolph oli toista mieltä. Slaven Bilicin ei siis tarvitse arpoa kumpaa maalivahdeistaan jatkossa peluuttaa.

Bonusfloppi:

Viasat

Ronald Koemanin entisen ja nykyisen joukkueen kohtaaminen oli eittämättä mielenkiintoinen, muttei millään Manchester Unitedin ja West Hamin välien selvittelyn tasoinen ottelu. Jostain syystä Valioliigaa näyttävä Viasat päätti kuitenkin sunnuntai-iltana näyttää So’ton-Evertonin, vaikka ManU-West Ham alkoi samalla kellon lyömällä. Päätös herätti arvatenkin voimakasta vastarintaa sosiaalisen median kanavilla.

Kansikuva: Getty